Scholz'un 'Ýsrail'in kendini savunma hakký var' açýklamasýna Cumhurbaþkaný Erdoðan'dan net cevap
ABONE OL
Cumhurbaþkaný Erdoðan ile ortak basýn toplantýsýnda Orta Doðu'daki geliþmelere deðinen Scholz, Gazze'de binlerce sivilin katledilmesini görmezden gelerek, "Ýsrail kendini savunma hakkýna sahip. Uluslararasý hukuka uymak zorunda tabi ki Almanya'nýn Dýþiþleri politikasý uzun yýllardýr bu þekilde. Biz her zaman insani yardým için çaba harcadýk Gazze'ye ama bu yeterli deðildi. Þimdi öncelikle ikili bir devlet çözümü ve ateþkes rehinelerin serbest býrakýlmasýna yönelik bir çaba harcamak durumdayýz" dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan ise Scholz'un bu açýklamasýnýn ardýndan "50 bini aþkýn insanýn öldürüldüðü bir katliam söz konusu. 50 bin insanýn öldürülmesi, herhâlde "F-35'lerle iyi vurdunuz" dedirtmez, "Siz nereye gidiyorsunuz?" dedirtir" dedi.

ÝSRAÝL'E SÝLAH SEVKÝYATINI SAVUNMUÞTU

Scholz geçtiðimiz günlerde, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliði (AB)-Körfez Ýþbirliði Konseyi (KÝK) Zirvesi öncesi gazetecilerin sorularýný yanýtlamýþtý.

Burada yaptýðý konuþmada Scholz, "Benim için Ýsrail'i desteklemenin ayný zamanda örneðin askeri malzeme ya da silah tedarik ederek Ýsrail'in savunma kapasitesini tekrar tekrar güvence altýna almamýz gerektiði anlamýna geldiði de açýktýr." dedi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan: Vicdan sahibi tüm siyasetçiler Ýsrail'e 'dur' demeli

Almanya Baþbakaný Scholz'dan Filistin için iki devletli çözüm vurgusu