Altun, AA'nýn kuruluþunun 104. yýl dönümünü kutladý
ABONE OL

Altun, Anadolu Ajansýnýn kuruluþunun 104. yýl dönümü dolayýsýyla kutlama mesajý yayýmladý.

Mesajýnda, 104 yýldýr milletin sesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansýnýn kuruluþ yýl dönümünü tebrik eden Altun, "Ýletiþim teknolojisi geliþtikçe bilgi güvenliðinin azaldýðý, buna mukabil doðru bilgiye duyulan ihtiyacýn arttýðý günümüz iletiþim dünyasýnda Anadolu Ajansý güvenilir bilginin vazgeçilmez adresi haline gelmiþtir." ifadesini kullandý.

Altun, Milli Mücadele'den bugüne kadar birçok tarihi vazifeyi ifa eden Anadolu Ajansýnýn, bugün 100 ülkede temsilciliði, 41 merkezdeki ofisi ve 1750'den fazla çalýþaný ile dünyanýn en geniþ ve en etkin haber aðlarýndan birine sahip olduðunu vurguladý.

Anadolu Ajansýnýn, 13 dilde yayýnlarý, haberleri, fotoðraflarý ve görselleriyle uluslararasý medyanýn hem haber kaynaðý hem de güçlü bir alternatifi durumunda olduðunu belirten Altun, þöyle devam etti:

"Bölgemizdeki geliþmelerin Batýlý haber kaynaklarý tarafýndan nasýl çarpýtýldýðýný, hangi yöntemlerle tersyüz edildiðini dikkate aldýðýmýzda Anadolu Ajansýnýn arz ettiði önem çok daha iyi anlaþýlacaktýr. Gazze baþta olmak üzere bölgemizde cereyan eden hadiselerde uluslararasý medyanýn görmediði, görmek ve göstermek istemediði hakikatlerin uluslararasý kamuoyunun dikkatine sunulmasýnda da Anadolu Ajansý büyük hizmetlerde bulunmuþtur."

Ýsrail'in savaþ suçun teþkil eden saldýrýlarýndan ötürü uluslararasý yargýlamalarýnda Anadolu Ajansýnýn topladýðý veriler, görsel ve fotoðraflarýn güçlü bir kanýt olduðuna dikkati çeken Altun, Anadolu Ajansýnýn "Kanýt, Tanýk ve Sanýk" kitaplarýnda topladýðý bu delillerin, Uluslararasý Ceza Mahkemesi'nde soykýrýmdan yargýlanan Ýsrail aleyhine delil olarak kullanýldýðýna iþaret etti.

Altun, þunlarý kaydetti:

"Bu anlamda Anadolu Ajansý ulusal, bölgesel ve küresel anlamda dezenformasyonla mücadelemizin önemi bir bileþeni ve Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan liderliðinde Türkiye Yüzyýlý'ný 'Ýletiþimin Yüzyýlý' yapma þiarýmýzýn en önemli paydaþlarýndan biridir. Anadolu Ajansýnýn bugüne kadar olduðu gibi bundan böyle de doðru, ilkeli ve hakkaniyetli yayýn çizgisini sürdürerek güvenilir bilgi kaynaðý olma vasfýný sürdüreceðine inanýyorum. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk baþta olmak üzere Anadolu Ajansýnýn kurucularýný minnetle yad ediyorum. Anadolu Ajansýnýn fedakar ve cefakar kýymetli çalýþanlarýný ve yöneticilerini tebrik ediyor, baþarýlar diliyorum."