Altun'dan Gazze'de öldürülen gazeteciler için uluslararasý topluma çaðrý
ABONE OL

Altun, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana Ýsrail'in Gazze'ye yönelik aðýr saldýrýlarýnda 38 gazetecinin hayatýný kaybettiðini bildirdi.

Çocuk, kadýn, yaþlý, gazeteci, saðlýk çalýþaný denmeksizin insanlarýn katledildiði, insan haklarý ihlallerinin zirve yaptýðý, basýn özgürlüðünün ve haber alma hakkýnýn görmezden gelindiði, engellendiði, hatta görevini yapan gazetecilerin öldürüldüðü bu sürecin kabul edilemez olduðunu vurgulayan Altun, þunlarý kaydetti:

"Uluslararasý toplumun, basýn ve medya kuruluþlarýnýn, bu utanç ve insani kriz karþýsýnda daha fazla ses çýkarmasý, görevini yaparken öldürülen basýn mensuplarý için güçlü bir tepki vermesi gerekmektedir. Basýn ve ifade özgürlüðünün konuþulmasý gerekirken yaþama hakkýný gündeme getirmek zorunda kalýyoruz. Bu bile vahþetin boyutunu gözler önüne sermektedir. Gazze'de görev yapan basýn mensuplarýnýn hakkýný, hukukunu korumak, demokrasiye ve özgürlüklere inanan herkes için bir sorumluluktur. Hayatýný kaybeden basýn mensuplarý ve sivilleri bir kez daha saygý ve rahmetle anýyor; bu saldýrýlarýn derhal son bulmasý gerektiði çaðrýsýnda bulunuyoruz."