Ankara Büyükþehir Belediyesi'ni rahatsýz eden kare! Milli sporcunun sözleþmesini feshettiler
ABONE OL

ABB Meclisi, Büyükþehir Belediye Konferans Salonu'nda mayýs ayý son oturumunu gerçekleþtirmek için Meclis Birinci Baþkanvekili Ertan Iþýk baþkanlýðýnda toplandý.

Geçen ayýn toplantý tutanak özetini okuyarak oturumu açan Iþýk, gündemdeki maddeleri ve soru önergelerini oylamaya sundu.

Gündem dýþý söz alan AK Parti Grup Baþkanvekili Nihat Yalçýn, Slovakya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreþi Þampiyonasý'nda milli sporcu Sude Nur Çakýr'ýn, Avrupa Þampiyonu olduðunu anýmsattý.

Nihat Yalçýn

Çakýr'ýn þampiyona sonrasýnda duruþuyla örnek bir sporcu olduðunu ifade eden Yalçýn, þunlarý söyledi:

"Bu kardeþimiz, AK Parti Ankara Ýl Baþkaný Hakan Han Özcan ile görüþerek, tebrikleri kabul etmiþtir. Bunun neticesinde kulübünden hiçbir açýklama yapýlmadan, belediye spor kulübü tek taraflý olarak milli sporcumuzun sözleþmesini feshetmiþtir. Bir defa bu durumun özellikle de 19 Mayýs'ý yaþadýðýmýz bu günlerde doðru bir tavýr ve tutum olmadýðýný milletimizle paylaþmak istiyorum. Burada Sayýn Belediye Baþkaný ve ilçe belediye baþkanlarý konuþmalarýnda 'Biz seçildikten sonra parti rozetimizi çýkardýk, Türk bayraðý taktýk.' diyorlar. Ancak sadece parti rozetini çýkarýp, yakanýza Türk bayraðý rozeti takmak sizi rozetsiz, tarafsýz bir belediye baþkaný yapmaz. Önemli olan aklýnýza, gönlünüze taktýðýnýz rozettir. Bugünkü bu uygulama ile belediye yönetiminin aklýna ve gönlüne nasýl bir rozet taktýðýný biz de gördük ve milletimiz de görmüþtür."

ABB Spor Kulübü yönetiminin bu tavrýndan geri adým atmasýný isteyen Yalçýn, "Biz buradan çaðrýmýzý ABB Spor Kulübüne iletmek istiyoruz. ABB Spor Kulübü geri adým atmazsa bizler kardeþimize sahip çýkacaðýz. Bu kardeþimiz dünya þampiyonalarýnda nice bilekler bükecektir, biz onu sahipsiz býrakmayacaðýz." dedi.

Öte yandan, ABB iþtiraki PORTAÞ AÞ'nin hesaplarýnýn incelenmesi için komisyon kurulmasý çaðrýsýnda bulunan Yalçýn, konuþmasýný ABB'nin borçlarý ve kredileri hakkýnda deðerlendirmelerde bulunarak sonlandýrdý.

Gündem dýþý söz alan CHP Grup Baþkanvekili Yaþar Neslihanoðlu da Yalçýn'ýn kredi ve borçlar hakkýndaki deðerlendirmelerine cevap verdi, milli sporcu Sude Nur Çakýr hakkýndaki sözlerini ise yanýtsýz býraktý.