Ankara ve Ýstanbul'da Ýsrail'in Gazze'deki katliamlarý protesto edildi
ABONE OL

Ýstanbul Levent'teki konsolosluk binasý önünde toplanan grup, kaldýrýmda akþam namazýný kýldýktan sonra sloganlarla Filistin'e desteklerini iletti. Ýsrail ve ABD aleyhine slogan atan gruptakiler, "Refah açýlsýn, Gazze yaþasýn", "Özgür Filistin", "Kýyamete kadar boykot" ve "Zalimler için yaþasýn cehennem" pankartlarýyla Gazze'ye yönelik saldýrýlara tepki gösterdi.

Grup adýna yapýlan açýklamada, Gazze'de hayatta kalan insanlarýn 293 gündür açlýk, susuzluk ve hastalýklarla mücadele ettiði vurgulandý. Ýsrail'in, ele geçirdiði Refah sýnýr kapýsýndan yardým týrlarýnýn geçiþine izin vermeyerek, sivil insanlarý açlýk ve susuzluða mahkum ettiði belirtilen açýklamada, þu ifadeler kullanýldý:

"Ýnsan haklarýnýn yalnýzca beyaz ve Batýlý olanlar için geçerli olduðunu savunan ABD'li iþbirlikçi senatörler ise dün soykýrým suçlusu Netanyahu'yu ayakta alkýþlayarak taltif etmiþlerdir. Dünyayý kan ve göz yaþýna boðan bu iki terör devletinin binlerce çocuk, kadýn, yaþlý ve sivil vatandaþý ayýrt etmeksizin öldürmeye devam etmelerine ne zaman 'dur' denilecek?"

ANKARA'DA DA GÖSTERÝ DÜZENLENDÝ

Ankara Filistin Dayanýþma Platformu üyeleri, Ýsrail'in Gazze'de süren saldýrýlarýný protesto etmek için yürüyüþ düzenledi. Platform üyeleri, Kocatepe Camisi'nde kýlýnan akþam namazýnýn ardýndan cami avlusunda toplandý.

Sýhhiye'ye doðru yürüyüþe baþlayan grup, Ýsrail aleyhinde sloganlar atarak tekbir getirdi.

Yürüyüþün ardýndan Sýhhiye'de toplanan grup adýna konuþan Ýnsan ve Medeniyet Hareketi Ankara Þube Baþkaný Eyüp Medet, 292 gündür çocuklar, kadýnlar, yaþlýlar, siviller, saðlýkçýlar, gazeteciler, arama kurtarma ve insani yardým ekiplerinin katledildiðini söyledi.