Ankara'da baþýboþ köpeklerin saldýrýsýna uðrayan minik Tunahan'a 12 saat süren operasyonla deri nakli yapýldý
ABONE OL

Minik Tunahan, 7 Aralýk 2023 günü Keçiören ilçesi Kafkas Mahallesi'ndeki evinden çýkýp okuluna giderken boþ arazide bulunan çok sayýda sahipsiz köpeðin saldýrýsýna uðramýþ ve aðýr yaralanmýþtý.

Hacettepe Üniversitesi Ýhsan Doðramacý Çocuk Hastanesinde yaklaþýk 3 ay seri ameliyatlarýn içinde olduðu tedavi sürecinden geçen Tunahan, mart ayýnda taburcu edildi.

Fonksiyon geri kazanýmý için fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci devam eden Tunahan, dün büyük bir ameliyata daha alýndý. Küçük çocuðun baþýna yaklaþýk 12 saat süren baþarýlý operasyonla deri nakli yapýldý.

Yoðun bakýmdaki gözetim sürecinin ardýndan servise çýkarýlan Tunahan'ýn ameliyat sonrasý saðlýk durumunun iyi olduðu öðrenildi.

- "BAÞINDA HEP ÞAPKAYLA GEZÝYOR"

AA muhabirinin görüþtüðü baba Halil Yýlmaz, Hacettepe Üniversitesi Týp Fakültesi Hastanesi doktorlarý ve çalýþanlarýna teþekkür ederek, artýk onlarla bir aile gibi olduklarýný vurguladý.

Yýlmaz, "Bu oðlumun girdiði 15'inci büyük ameliyattý, küçük operasyonlarý saymýyorum bile. Gerçekten çok zor günler geçirdik ama çok þükür zor günleri atlatýyoruz. Ýnþallah oðlum çok daha iyi olacak, doktorlarýmýza çok teþekkür ederiz." dedi.

Tunahan'ýn ciddi bir travma yaþadýðýný dile getiren Yýlmaz, "Tunahan'ýn psikolojisi çok kötü bir durumda, bunu toparlamak için de çabalýyoruz. Dýþarýya, insan içine çýkmak istemiyor. Baþýnda hep þapkayla geziyor. Onu böyle görmek çok üzücü, güçlü olmak için çabalýyoruz." ifadesini kullandý.

- "TÜM ÇOCUKLAR ÝÇÝN BAÞIBOÞ SOKAK KÖPEKLERÝ SORUNU ÇÖZÜLMELÝ"

Sahipsiz köpek sorununun tüm çocuklar, insanlar için ciddi bir risk olduðunu vurgulayan Yýlmaz, þöyle konuþtu:

"Devletimizin baþýboþ, sahipsiz sokak köpekleriyle ilgili sorunun çözülmesi için yasal düzenleme hazýrlýklarýný baþlatmasýndan dolayý minnettarýz. Bu çok ciddi bir sorun, oðlumun baþýna gelen baþka hiçbir çocuðun baþýna gelmesin. Tüm çocuklar için baþýboþ sokak köpekleri sorunu çözülmeli."