Ankara'da halk ekmekteki bakteri skandalýnda yeni geliþme: Yavaþ kendi elemanýna yaptýrmýþ
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partili Ankara Büyükþehir Belediyesi'ne ait Halk Ekmek Fabrikasý'nda bakterili ekmek skandalý patladý... AK Parti Ankara Ýl Baþkaný Hakan Han Özcan, Ankara Halk Ekmek Fabrikasý'nda üretilen ekmeklerde bakteri olduðunu resmi belgelerle ispatladý. Ankara Halk Ekmek Fabrikasý'nda "bakterili" ekmek skandalýný ortaya çýkartan AK Parti Ankara Ýl Baþkaný Hakan Han Özcan, dün akþam tv100'de katýldýðý canlý yayýnda ekmek fabrikasýndaki skandalýn perde arkasýný anlattý.

ANKARA'DAKÝ HALK EKMEK SKANDALINDA YENÝ PERDE

Özcan öncelikle "bakterili" ekmek ile ilgili alýnan raporlara açýklýk getirerek Ankara Halk Ekmek Fabrikasý'nýn skandalý kapatmak için panik halinde olduðunu ve Halk Ekmek Fabrikasý tarafýndan açýklanan raporda ekmeklerin temiz olduðunun ifade edildiðini hatýrlattý.

Prosedüre göre analiz için 5 ekmeðin laboratuvara gönderilmesi gerekirken 3 numune ekmeðin gönderilerek sonuç alýndýðýna dikkat çeken Hakan Han Özcan, "Olaylarýn baþlama tarihi 10'undan 11'inden beri devam ediyor. Ben 13'ünde canlý yayýnda konuyu gündeme getirdim. Olaylarýn baþlama tarihi 10'undan 11'inden beri devam ediyor. Ben 13'ünde canlý yayýnda konuyu gündeme getirdim. 15 Eylül'de saat 09.15'de bunlar numune alýyor. Bu hazýrlanan rapor tamamen kendilerini temize almak için yapýlmýþ bir rapordur" ifadelerini kullandý.

Halk Ekmek tarafýndan hazýrlatýlan raporun tamamen kendilerini temize çýkarmak için alýnmýþ bir rapor olduðunu dile getiren Özcan, "Bizim elimizdeki laboratuvar sonucunda ise sonuç referans deðerinin 100 kat üzerinde çýkýyor. Normal deðerin çok çok üstünde. Tarým ve Orman Bakanlýðý tarafýndan onaylý ve uluslararasý kuruluþlar tarafýndan onaylý bir kurum tarafýndan hazýrlanmýþ bir rapordur. Denetlensin diye gönderilen ekmeðin bakteri deðeri 11 Milyon çýkýyor. Bu çok vahim bir durum" açýklamasýný yaptý. AK Parti Ankara Ýl Baþkaný Hakan Han Özcan, Ankara Halk Ekmek Fabrikasý'nda üretilen "bakterili" ekmeði laboratuvara gönderenin de Halk Ekmek Fabrikasý'nýn kendi personeli olduðunu açýkladý.

"BAKTERÝLÝ" EKMEK HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR

AK Parti Ankara Ýl Baþkaný Hakan Han Özcan, Halk Ekmek Fabrikasý'nda ortaya çýkan "Rop" bakterisinin ishal, kusma, yoðun ateþ ve göz rahatsýzlýklarýna neden olduðuna vurgu yaptý. Undan ve buðdaydan geçen "Rop" bakterisinin ekmekte gözle görülebilen bir hale geldiðini ifade eden Özcan, "Vatandaþlardan ve içerideki personelden bu konu hakkýnda þikâyetler geldiðini hatýrlattý. "Bakterili" ekmeðin Halk Ekmek Fabrikasý'nda çalýþan bir personel tarafýndan bizzat götürülerek test yaptýrýlmasý sonucu ortaya çýktýðýný kaydeden Özcan, "Personel artýk Ankaralýlara yapýlan zulmü kabul edemiyor" ifadesini kullandý. Hakan Han Özcan, sözlerine þöyle devam etti:

ÝSHAL, KUSMA, ATEÞLENME, GÖZ AKINTISI...

"Ankaralý vatandaþlarýn birçoðunda ishal, kusma, ateþlenme, göz akýntýsý vs. þikâyetlerden dolayý hastanelere baþvurmuþ durumda. Özellikle çocuklar ve yaþlýlar bu durumdan çok etkileniyor. Þu anda Ankara'nýn suyu da tam arýtýlamadýðý için büyük sorunlara neden oluyor.

Halk Ekmek yetkilileri konuyu mahkemeye taþýyacaklarýný söylediler. Daha önceki rüþvet olayýnda da aynýsýný yapmýþlardý, þimdi beni yine tanýk göstermiþler. Biz buna sevindik. Parayla, rüþvetle adam alýnýr mý? Hadi aldýn. Niye biz çýkýp söyleyince olayý savcýlýða taþýyorsun? Önceden aklýn neredeydi? Bu konuda niye ben söyledikten sonra mahkemeye taþýnýyor?

"BU DURUM SÝYASET DIÞI BÝR OLAY"

"Bu durum insan üzen, siyaset dýþý bir olaydýr. Bu bakteri zaten gözle görülen bir durum. Ýlla laboratuvara gitmeye bile gerek yok. Hastalýk 1-2 saat içinde ortaya çýkabiliyor. Ama buna raðmen üretilen "bakterili" ekmekleri araçlara yüklediler, götürüp büfelerde halka sattýlar. Bile bile bu ekmekleri vatandaþa yedirdiler. Bu durumun savunulacak bir yeri yok. Mahkeme vs. ile tehdit etmeye gerek yok. Sayýn Yavaþ makamýndan bir çýk, belediyeden bir çýk, Halk Ekmek Fabrikasý'na bir git. Orada neler oluyor gör. Ailem dediðin personelle bir konuþ. Rüþvetle unvan deðiþtiriliyor orada. Beni mahkemeye verecekler. Versinler. Ankaralýlar için gerekli savunmayý yaparým. Halk Ekmek Fabrikasý'nda 4 buçuk yýlda 5 tane Genel Müdür deðiþtirildi. Þu anki Genel Müdürü de deðiþtirse artýk durumu izah edemeyecek. BAKAP projesindeki Kalkýnma Daire Baþkaný bile 4'üncü kiþi. Ýþ bilmezliklerinden kaynaklanýyor bu deðiþimler. Yaþananlardan CHP Ýl Baþkaný da rahatsýz, ÝYÝ Partililer de rahatsýz. Belediye çok zor durumda. Yönetilemez bir hale gelmiþ durumda. Bugün CHP'nin Grup Baþkanvekili bile çýkýp savunmaz Yavaþ'ý. Belediye baþkaný Belediye Meclisi'ne gelemiyor. Tekrar söylüyorum Sayýn Yavaþ kaçmasýn. Fabrikaya bir gitsin. Neler oluyor baksýn. Yanlýþlarý düzeltsin. Siyaseti sokaktan, meydandan, mahkemeye çekmek istiyorlarsa ona da varýz. Biz vatandaþýn hakkýný her yerde savunuruz.

  • Ankara Halk Ekmek
  • Bakteri Skandalý
  • AK Parti