Ankara'da þaþýrtan keþif! Uzun yýllardýr gizli kalmýþ
ABONE OL

Kýzýlcahamam'ýn Kavaközü köyünde yaþayan vatandaþlar, vadide uzun yýllardýr gizli kalmýþ kayalar keþfetti. Bölge halký, ince ve uzun yapýsýyla peribacalarýný andýran kayalýklarýn turizme kazandýrýlmasýný istiyor.

Mantar toplamak için dað yamaçlarýnda gezerken söz konusu kaya oluþumlarýný keþfettiðini söyleyen üniversite öðrencisi Sefa Taþkýn, ÝHA muhabirine yaptýðý açýklamada, "Buralar yüksek ihtimalle vadi yamaçlarýnda akan sularýn üstlerindeki sert kayalarý aþýndýramayýp ortalarýndaki mineral kayalarý aþýndýrmasýyla oluþmuþ yapý. Mantara çýkmýþtýk. Geziyordum ve bir baktým ki Nevþehir'de peribacasýný andýran yapýlar vardý. Direkt buraya çýktým ve fotoðraflar çekerek keþfettim" ifadesini kullandý.

Uzmanlara danýþtýðýný ve buranýn peribacasý oluþumu olduðuna inandýðýný belirten Taþkýn, "Burasý turizme kazandýrýlabilir, çünkü çok güzel ve doðal bir oluþum bölgesi. Ýnsanlarýn kafa daðýtmasý için çok güzel bir yer. Kýzýlcahamam zaten güzel ve ormanlýk bir yer. Bu oluþumun da güzelliðine güzellik katacaðýný düþünüyorum. Ýnsanlar buraya temiz hava almak ve kafa daðýtmak için geliyorken, artýk peribacasýný görmek için gelecekler" diye konuþtu.

Kavaközü köyü sakinleri, peribacalarýnýn turizme kazandýrýlmasý için yetkililerden çalýþma yapýlmasýný istedi.