Ankara'da sele kapýlan iki kardeþ kurtarýldý
ABONE OL

Karþýyaka Mahallesi Þehit Harun Parlak Caddesi'nde öðleden sonra baþlayan ve zamanla etkisini artýran saðanak sýrasýnda dýþarýda oynayan Seyf Al Salo ve Nagam Al Salo kardeþler, akýntýya kapýlarak sürüklendi ve bu sýrada yolda bekleyen otomobilin lastiðine çarptý.

Akýntýnýn etkisiyle aracýn altýndan sürüklenen Nagam Al Salo, bir süre sonra çevredeki vatandaþlarýn yardýmýyla kurtarýldý. Kaldýrýma çýkarýlan kýz çocuðuna ilk müdahale, yakýndaki diþ kliniði çalýþanlarý tarafýndan yapýldý. Kalp masajýyla yeniden hayata döndürülen çocuk, ambulansla hastaneye sevk edildi.

Kardeþi Seyf Al Salo da çevredekilerin yardýmýyla sudan çýkarýldý.

AA muhabirinin görüþtüðü diþ kliniði çalýþaný Hakan Özdemir, olayýn 3 dakika içerisinde gerçekleþtiðini belirtti.

Yaðýþý görüntüledikleri sýrada durumu tesadüfen fark ettiklerini ifade eden Özdemir, "Seli kamerayla çekerken çocuklarý gördük, bir anda fýrladýk ve birini erken aldýk. Diðerini de 3-4 dakika sonra diðer arkadaþlarla beraber aracýn altýndan çýkardýk. Çok þükür iyi. Baygýn halde çýkarttýk. Arkadaþýmýz kalp masajý yaptý. Daha sonra ambulans geldi."

Otomobilin altýnda kalan kýz çocuðuna kalp masajý yapan klinik çalýþaný Özlem Þimþek ise þunlarý kaydetti:

"Ýçeriden yaðmuru izlerken 2 çocuðun sele kapýldýðýný gördük. Bir araba çýktý 'herhalde önünde bariyer olmak için duruyor' dedik. Araba onlarý fark etmemiþ, çocuklarýn altýndan çýktýðýný gördük. Koþtuk, erkek olan çocuðu kucakladým kuru bir yere býraktým. Diðerine müdahaleye gittim ama arabanýn altýnda selle beraber gelen parçalarýn altýnda sýkýþmýþtý. 7 dakikaya yakýn uðraþtýk. 'Acaba diðer taraftan çýktý da görmedik mi' diye düþündük. Ýyi ki býrakmamýþýz müdahaleyi. Daha sonra çocuðu çýkardýlar ama kendinde deðildi. Hemen kalp masajý yaptýk, kendine getirdik ve ambulansa teslim ettik. Suni teneffüse gerek kalmadý kalp masajý yeterli oldu. 2 kardeþmiþ bunlar sonra hemen anneleri de geldi."