Ankara'da sele kapýlmýþtý! Çocuktan haber var...
ABONE OL

Geçen cuma günü öðle saatlerinde etkili olan saðanakta baþkentin bazý noktalarýnda cadde ve sokaklar suyla kaplandý, baskýnlar yaþandý. Yenimahalle ilçesi Karþýyaka Mahallesi, Þehit Harun Parlak Caddesi'nde Irak uyruklu kuzenler Seyf Al Salo ve Nagam Al Salo, oluþan akýntýda suya kapýldý. Suyla yokuþtan aþaðýyla sürüklenen çocuklar, yan yoldan çýkan bir cipin altýndan geçip, caddenin kenarýnda park halindeki aracýn altýna girdi. Çocuklar, çevredekiler tarafýndan baygýn halde kurtarýlýp, hastaneye kaldýrýldý. Ankara Etlik Þehir Hastanesi'nde kuzenlerin 3 gün süren tedavisi tamamlandý. Saðlýklarýna kavuþan kuzenler, dün taburcu edildi.

'ÇOCUKLAR CÝPS ALMAYA ÝNMÝÞTÝ'

Seyf Al Salo'nun annesi Ýsra Al Salo, 8 yýl önce Türkiye'ye taþýndýklarýný belirterek, "Olay günü çocuklar evden çýkmýþlar, aþaðýda market var, cips almaya inmiþler. Yaðmur baþlayýnca su almýþ götürmüþ çocuklarý. Arabanýn altýndan nasýl çýktýklarýna inanamýyorum, þaþýrýyorum ben saðlam çýktýklarýna. Sonra çevredekiler yardým etmiþ. Ama þimdi iyiler çok þükür, iyileþtiler" dedi.

Öte yandan Ankara Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (ASKÝ) Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, su baskýnlarýnýn yaþandýðý bölgede inceleme yaptý. Akçay, "Buralarda yaðmur suyu alt yapýlarý uzun dönem boyunca ihmal edilmiþ durumda. Bu manzaralar da bu ihmallerin sonuçlarý. Ýhtiyaçlarý tespit ederek, en kýsa sürede hayata geçirmek için arkadaþlarýmýz ellerinden geldiði kadar hýzlý bir þekilde davranýyorlar. Burada önemli olan önceliklendirmek. Su çok hýzlý bir þekilde, çýð þeklinde geliyor ve çok az bir su gelmesine raðmen burada sürükleyerek alýp her þeyi götürebiliyor. O yüzden buralar bizim öncelikli yerlerimiz, bir an önce yapmak için de her türlü çabayý gösteriyoruz" ifadelerini kullandý.