Anketlerdeki son durumu Bakan Soylu canlý yayýnda açýkladý: Erdoðan birinci turda kazanýyor
ABONE OL

Ýçiþleri Bakaný ve Ýstanbul Milletvekili adayý Süleyman Soylu Habertürk canlý yayýnda önemli açýklamalarda bulundu.

Bakan Soylu'nun açýklamalarý þöyle:

Uyuþturucuda kökünü kurutma operasyonu yaptýk. Satýcýlarý takip ediyoruz, kullanýcýlarý yakalýyoruz. Oradan da yöneticiye uðraþýyoruz. 1 yýldýr MASAK'la çok iyi çalýþma yürüttük. Yaklaþýk 598 kiþi tespit ettik. 300 kiþi daha iliþkili tespit ettik. Bir finans operasyonu bu. Genellikle suçludan gidilirdi, biz para hareketlerinden gittik. Uzun zamandýr hazýrlanýyor. Ýstanbul'da kurye taksiciler operasyonu yapmýþtýk. Suç þöyle bir þey; siz önünü kapattýkça yeni yöntemler bulmaya baþlýyor. Gece Ankara'ya gittik, polisimizi operasyona yolcu ettik. Sonra Ýstanbul'a geldik. Saat 09.45'de Þiþli'de Sivas'ta bir köy kadýn derneðinin kürsüsündeydim. Ondan sonra 1500'e yakýn sivil toplum örgütüyle Þiþli ilçesinde beraber olduk. Ardýndan da PERPA'ya gittik, Kurtuluþ'ta miting, Ortaköy'de mahalle buluþmasý, denizin kenarýnda yaptýk. Geleneksel olarak her zaman yaparýz. Buraya Siirt Þirvan Köyü derneðinden geldim. O da Dikilitaþ'taydý.

"SEÇMEN 14 MAYIS VE TAYYÝP ERDOÐAN'I SAHÝPLENMÝÞ"

Her seçim risklidir. Vatandaþ kendi ayaðýna gelmenizi ister. Bu bir sosyal mukavele. Millet size bir emanet veriyor. 5 yýl boyunca saðlýðýmý, güvenliðimi, çocuðumun geleceðini, yatýrýmlarýný sana emanet ediyorum diyor. Vatandaþ doðal olarak þunu istiyor; benim ayaðýma gelsin ve anlatsýn. Bu çok doðru bir sistem iþleyiþi. Vatandaþ þuna bakar meselesine hakim mi, burnu büyük mü, beni kaale alýyor mu, beni ciddiye alýp, hem yaptýklarýný, mevcut durumu, yapacaklarýný bana anlatýyor mu? Göz ucuyla seyretmesi bile önemlidir. Ben yaptýðým iþin hakkýný veririm. Adam size bir vekalet veriyor, bir emanet veriyor. Yaklaþýk 20 gündür çalýþýyoruz. Benim gördüðüm þu. Benim kýyaslama imkaným var. Geçen sefer 2. bölgede adaydým. Kýyaslayabiliyorum. Bugün Kurtuluþ'taydým. Geçen ki Kurtuluþ'un daha fazlasý. Ferah Evler'de çok yüksek katýlým söz konusu. Burada geçen senenin 1,5-2 katýna yakýn bazý yerlerde ciddi katýlým ve destek var. Bizim seçmenimiz sahiplenmiþ olayý. 14 Mayýs ve Tayyip Erdoðan'ý bizim seçmenimiz sahiplenmiþ.

"2007 SEÇÝMÝNDE AK PARTÝ YÜZDE 47 ALACAK DEMÝÞTÝM"

Bahçeþehir'in bir göleti vardýr. Ben 2011'de siyaset yapmýyorum. Seçimin içinde de deðilim. O zaman beni DP ihraç etmiþti, referandumda çalýþtým diye. Sonra dava ettim, kazandým ama dönmedim. Bu arada da araþtýrma iþleriyle meþgulüz. Araþtýrma çevresini tanýrým. Bizatihi kendimin meþgul olduðu zaman dilimi oldu. Kamuoyu pek bilmez rahmetli Þakir Süter vardý gazeteci. Onunla ortak bir iþ kurduk. Ama kurduðumuz þey para kazanmaya yönelik deðil; tamamen Türkiye'yi sosyolojik olarak tanýmaya yönelikti. Allah rahmet eylesin. Oradan bir çevrem var. 2007 seçimlerinde de görmüþtüm AK Parti çok açýk ara alýyor seçimi. Sabahlarý yürüyüþ yapýyorum, birbirimize þaka yapýyoruz, laf atýyoruz. Seçime bir gün kaldý. 'Baþkan sen tecrübelisin, seçim ne olacak?' 'AK Parti yüzde 47 alacak' dedim. 'Pazartesi biz iktidarýz' dediler. Pazartesi yürüyüþe çýktýk hepsinin kafasý önde.

"ERDOÐAN CUMHURBAÞKANLIÐINI BÝRÝNCÝ TURDA ALIYOR"

Allah'ýn izniyle birinci turda bitiriyoruz. Araþtýrma bugünün fotoðrafýný verir. Siz deneðe þunu sorabilirsiniz; 14 Mayýs'ta kime oy vereceksin? Bugün yaþadýklarýyla, tespitleriyle oy kullanýr. Arada þu anda 11 gün var. 11 gün içinde hangi geliþmeler olacaðýný, onu nelerin etkileyeceðini bilemeyebilir. Allah'ýn izniyle Recep Tayyip Erdoðan birinci turda alýyor. CHP Ýstanbul'da da gerimizde. Bizim yapmamýz gereken nefeslenmeden milletimize anlatmaktýr.

"28 ÞUBAT'LA ÝLGÝLÝ KANAATÝM, ÝÞLERÝ HENÜZ BÝTMEDÝ"

Biden bu konuþmasýnda diyor ki, 'bundan önce yaptýklarýmýzý beceremedik' diyor. 'Þimdi biz bu iþi Türkiye'deki tüm muhalifleri bir araya getirerek 2023 seçiminde bunu saðlamalýyýz' diyor. Bunu bir gazeteci söylemiyor, Amerikan baþkaný söylüyor. Darbeyle deðil de seçimle diyor. Bu ne demek? Söylediði Kürtler meselesi de Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'dir. 'Benim ona Kuzey Irak'ta ve Kuzey Suriye'de boyun eðmedim' diyor. 'Beceremedik, seçimle yapacaðýz' diyor. Darbenin yerine seçimi ikame etmiþ. O gün ne kurmuþsa, hangi oyunu kurmuþsa, bugün ayný oyun Türkiye'de devam ediyor. Bundan 105 yýl önce Sivas Kongresi yapýldý. Sivas Kongresi'nde 7-8 gün Türkiye Amerika'ya baðýmlý olsun mu, olmasýn mý tartýþmasý yapýldý. Bunun adý manda. Bir kýsým 'kabul edelim', bir kýsým 'kabul etmeyelim' dedi. Manda ve himaye kabul edilemez denmiþ. 104 yýldýr Biden'ýn ortaya koyduðu mücadele devam ediyor. 1960 darbesini Amerika yaptýrdý. Bunu ben söylemiyorum. 1971 muhtýrasý, 28 Þubat'ý Amerika yaptýrdý. Ýngiliz belgelerini okuyunca, hatýralarda çýkýnca 'demek ki bu Amerikan onaylý darbe imiþ' diyoruz. 28 Þubat'la ilgili kanaatim, iþleri henüz bitmedi, Türkiye'de iþ üzerindeler. Irak'ý, Suriye'yi birbirine karýþtýrdýlar. Ýran'da ambargo var. Afganistan-Pakistan hattý ne halde olduðu belli. Libya karýþýk, Yemen iç savaþ. Filistin coðrafyanýn en önemli acýsý.

"1960'DA KURDUKLARI SÝSTEMÝ TAYYÝP ERDOÐAN TASFÝYE ETTÝ"

15 Temmuz'u, 17-25 Aralýk'ý, Gezi olaylarý. Çok saf olmanýn anlamý yok. Þunu yapýyorlar. Batý Türkiye'ye sýzdý. Kurumlarýna sýzdý. Özellikle 1960 darbesi Türkiye'de Amerika'nýn çok akýllý yaptýðý, devlet kontrolüyle elinde tutmaya çalýþtýðý, gelen her devlet adamýný istediði gibi evirdiði, çevirdiði itibarsýz hale getirdiði ve medyayý kullandýðý. Türkiye açýk bir rejim. Ülkeye gönderdiði insanlarý sadece ajan olarak gönderiyorsa elbette sizin onu tespit etmenizden çok memnun olmaz. Bir büyükelçi istediði gazeteci ile iliþki kurar. Bunu bir ajanlýk faaliyeti olarak deðerlendirirse sizin bunu bilebilmeniz çok kolay olmayabilir. Hala geçmiþte gazete patronajý üzerinden yaparlardý, talimatla yaparlardý, þimdi birtakým yazarlar üzerinden. Onu da arzu edenler var. Türkiye manda ve himayeyi 1919'da kabul etmedi. Tayyip Erdoðan'dan ne istiyorlar? 1961'deki kurduklarý sistemi Tayyip Erdoðan 21 yýlda tamamýný tasfiye etti.

"FETÖ'NÜN DE PKK'NIN DA PATRONU AMERÝKA"

Turizmden etkileniyorsunuz, savaþtan etkileniyorsunuz. Amerika'nýn bu ülkede oluþturduðu sütunlar var. Siz onu siyaseten etkisiz hale getiriyorsunuz ama adam yok olmuyor. Siz zaafiyete düþtüðünüzde düðmeye basýyor. Þimdi o 21 yýlýn intikamýný bu seçimde almak istiyorlar. 15 Temmuz'da darbeyle yapamadýðýný seçimle. O darbeyi kurgulayan Amerika'nýn kendisi. Oy verecek insanýn ne hatasý var. Bizim dýþýmýzda oluþmuþ, Türkiye'nin iktidarýný ele geçirmeye çalýþan kurgu var. FETÖ'nün patronu kim? ABD ise FETÖ bugün kime oy veriyor? PKK'nýn patronu kim? PKK'nýn patronu da Amerika. PKK bugün kýlçýksýz kime oy veriyor? PKK'nýn siyasi kolu HDP'dir. HDP'nin milletvekili adaylarý Kandil tarafýndan belirlenmiþtir. Bu benim bilgim, deðerlendirmem deðil. Bu her dönem böyle olmuþtur. 'Þu isimler olacak, bu isimler de olmayacak' diye. Bu doðrudan Kandil'den geliyor. Ýlgililer Erbil'e giderler bað kurarlar, çalýþmalar yapýlýr, karþýlýklý deðerlendirme yapýlýr Kandil'in listesi alýp buraya gelir.

"MACAR ÝÇÝÞLERÝ BAKANI BANA 'DÝKKAT EDÝN' DEDÝ"

Eþ Baþkanlardan biri Pervin Buldan, diðeri Mithat Sancar. Mithat Sancar'ý kabul etmiyorlar. HDP'nin çok büyük bölümü 'Siz geçen dönem kime oy verdiniz, bu dönem kime oy vereceksiniz' diye soruluyor. HDP'lilerin büyük bölümü Kýlýçdaroðlu'na oy veriyor. Bu kurgunun tamamlanabilmiþ þeklidir. Burada muhalefeti bir araya getirmiþ. Meral Akþener'den diðerine kadar. Kendi kurgusunu oluþturmuþ. Darbe yapamamýþ, bunu seçimle deðiþtirmeye çalýþýyor. Bunu burada mý yapmýþ? Bunu Macaristan'da da yapmýþ. Urban, Soros'u Macaristan'dan kovdu. Urban'ýn karþýsýna 3 aday çýkardýlar. Çýkan adayla Urban karþý karþýya geldi. Macaristan Ýçiþleri Bakaný yakýn dostum. Benden 15 yaþ büyük, iyi bir insan. Bana bizatihi Amerikan hazinesinden sivil toplum örgütlerine para gönderildi, dedi. Bana dikkat edin dedi. Amerika'nýn Türkiye'deki seçim için fikir yürütmesi nasýl tarif edilir.

"ÝKTÝDAR OY ÝLE DEÐÝÞÝR"

4 alternatif var. Muharrem Ýnce, Sinan Oðan, Kemal Kýlýçdaroðlu, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan. Herkes istediðine oy verme hakkýna sahip. Benim tarzým hoþuna gitmeyebilir. Benim politikalarým hoþuna gitmeyebilir veya gidebilir. Bütün dünyada seçmen davranýþlarý buna göre belli oluyor. HDP'ye oy veren herkes PKK'yý tasvip ettiði için mi oy veriyor? Ýzmir'deki nasýl CHP'ye oy veriyorsa Diyarbakýr'daki ben AK Parti'yle ayný kulvarda kendimi görmüyorum diyor. CHP'ye oy verenlerin her birisinin AK Parti'ye oy vermek veya kendi partisine oy vermemek gibi bir zorunluluk söz konusu deðil. Seçim bunun için var. Ýktidar oyla deðiþir. Ýstanbul'da, Ankara'da, Adana'da deðiþmedi mi?

"CHP 28 ÞUBAT DARBESÝNÝ ALKIÞLADI"

Amerika ben oyun kurdum diyor, kendisi deklare ediyor zaten. Bu oyuna gelmesin Türkiye diye bunlarý söylüyoruz. Türkiye Sivas'ta verdiði kararý devam ettirsin diyoruz. CHP 28 Þubat darbesini alkýþladý. 1960 darbesinde Saraçhane'de davul çaldýrdý CHP'liler. 80 darbesinde herkes sustu. 82 Anayasasý'nda benim ailem 'hayýr' oyu verdi. Kenan Evren 'biz darbe olgunlaþsýn diye bekledik' dediler.

'TÜRKÝYE'NÝN SEÇÝM GÜVENLÝÐÝ PROBLEMÝ YOK'

Ýstanbul'daki seçimin tekrarý hukuki süreçtir. Seçimin hukukunu yok göremezsiniz. Seçim hukukunda bir eksiklik görmüþse, bu seçimin güvenliði ile alakalý bir problem deðildir. Bazen muhtar seçimleri 3-5 ay sonra yeniden tekrarlanýr. Kimisi muhtarlýk ehliyeti olmadýðý için kimisi o seçimde maddi hata olmuþtur. Türkiye'de de tekrarlanan seçimler var. 2014 seçimlerinde Yalova seçimleri, Aðrý seçimleri maddi hatalar yüzünden tekrarlandý. Aradaki farka etki edebilecek oylarý YSK görür.

Türkiye'nin seçim güvenliði problemi yok. Benim bu 6. seçimim. Hangi seçime CHP itiraz etmiþ? Bugüne kadar bu kadar seçim içerisinde hangi seçim bir problem oluþturmuþ. Seçimin tekrarý tamamen zýrva þeyler, iler tutar bir tarafý söz konusu deðil.