Annesini vahþine öldüren genç hakkýnda müebbet kararý
ABONE OL

Edinilen bilgiye göre, 10 Haziran 2022 tarihinde Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi'nde meydana geldi. Ýddiaya göre, 23 yaþýndaki Halil Ýbrahim Yazýcý, Samsun'a gitmek için annesini razý edemedi ve bunun üzerine aralarýnda tartýþma çýktý. Anne ve oðlun ikamet ettiði apartman dairesinden gelen kavga seslerini duyan komþular durumu polise bildirdi.

Adrese giden polis ekipleri, Yýldýz Yazýcý'nýn (45) dairenin giriþinde hareketsiz yattýðýný gördü. Saðlýk ekiplerince yapýlan incelemede öldüðü belirlenen kadýnýn boynunda ip bulunduðu tespit edildi. Evde oturan oðlu Halil Ýbrahim Yazýcý ise ekipler tarafýndan gözaltýna alýndý.

Psikolojik sorunlarý olduðu iddia edilen ve kendisini Samsun'a göndermediði için annesini öldürdüðünü itiraf eden zanlý, Bursa Ýl Emniyet Müdürlüðü Asayiþ Þube Müdürlüðü Cinayet Büro Amirliði'ndeki iþlemlerinin ardýndan sevk edildiði mahkemece tutuklandý.

Bursa 6. Aðýr Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruþmaya, tutuklu sanýk Halil Ýbrahim Yazýcý (24), babasý, kardeþleri ve avukatý katýldý. Sanýðýn aðabeyi Recep Yazýcý þikayetinin devam ettiðini belirtirken, son sözü sorulan sanýk ise "Keþke böyle olmasaydý, mukadderat" dedi.

Mahkeme heyeti, sanýða, "kadýna ve üstsoya karþý kasten öldürme" suçundan aðýrlaþtýrýlmýþ müebbet hapis verdi.