Antalya Havalimaný'nda uçuþlara fýrtýna engeli
ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüðü'nün Akdeniz bölgesinde hava sýcaklarýnýn 1 hafta boyunca 30 derecenin üzerine çýkacaðý uyarýsýnýn ardýndan turizm kenti Antalya'da sýcak hava etkisini gösterdi. Hava sýcaklýðýnýn 40 dereceye kadar yükseldiði kent merkezinde deniz suyu sýcaklýðý 24 derece ölçüldü. Meteorolojinin uyarýlarýnýn ardýndan sýcaktan bunalan yerli ve yabancý turistler soluðu Antalya'nýn dünyaca ünlü Konyaaltý Sahili'nde alýrken, kent merkezi ise sýcaktan dolayý neredeyse boþ kaldý. Ancak saat 15.30 sýralarýnda kýsa süreli yaðmur ve fýrtýna Antalya'da yaþamý felç etti.

YAÐMURLA BERABER SAHÝLÝ TERK ETTÝLER

Bir anda bastýran þiddetli yaðýþ ve rüzgara sahilde yakalananlar sahili boþalttý. Vatandaþlardan bazýlarý plaj þemsiyeleriyle kendilerini korurken, bazýlarý ise kýyafet ve havlularýyla yaðmurdan korunmaya çalýþtý. 2 çocuðuyla beraber Konyaaltý Sahili'ne serinlemeye gelen Cesim Ateþ, "Sahile çocuklarla yüzmeye geldik. Hava sýcaktý ancak yaðmur yaðdý. Hava güzeldi ama birden bozdu. Çocuklar denizin biraz keyfini çýkardý ancak yaðmurla beraber eve dönmek zorunda kaldýk" dedi.

FALEZLERDEKÝ BAYRAK YIRTILDI

Yaðmur ve þiddetli rüzgardan dolayý Falez Seyir Terasý üzerinde yer alan Türk bayraðý zarar gördü. Antalyaspor bayraðýyla beraber ayný yerde bulunan bayrak, fýrtýna sonrasýnda indirildi.

15 DAKÝKALIK YAÐIÞ HAYATI FELÇ ETTÝ

15.30 sýralarýnda baþlayan ve yaklaþýk 15 dakika süren þiddetli fýrtýna ile yaðýþa hazýrlýksýz yakalanan Antalyalýlar kaçýþ noktasý olarak otobüs duraklarý ya da apartman altlarýný tercih etti. Yaðýþla beraber þehir merkezindeki yollarda trafik meydana gelirken, bazý noktalarda da su birikintileri oluþtu. Rüzgarla devrilen aðaçlar, park halindeki otomobillere zarar verdi. Bazý binalarýn çatýsý uçtu.

HAVALÝMANINDA UÇUÞLAR DURDURULDU

Antalya Havalimaný'nda þiddetli yaðýþ ve fýrtýna sebebiyle devam eden geniþletme çalýþmalarý kapsamýndaki inþaat sahasýndan yaklaþýk 5 dakika süren bir toz fýrtýnasý yaþandý. Ýnþaat sahasýndan fýrtýna sebepli kalkan toz bulutlarý sebebiyle havalimanýndaki uçaklarýn iniþ ve kalkýþlarý da kýsa süreliðine durduruldu. Kýsa süreliðine toz fýrtýnasýnýn dinmesinin ardýndan havalimaný uçuþ trafiði yeniden normale döndü.

TRAMVAY SEFERLERÝ AKSADI

Antalya'da þiddetli yaðýþ elektrik kesintisine neden oldu. Kesinti nedeniyle tramvay seferleri aksadý. Fatih- Expo- Havaalaný hatlarýnda çalýþan tramvaylar elektrik kesintisinden dolayý bulunduklarý duraklardan hareket edemedi. Yaðmurun da baþlamasýyla birlikte yolcular vagonlardan dýþarý çýkamadý, bazý yolcular otobüs duraklarýna yürüdü. Saat 15.45'de hatlara yeniden elektrik verilmesiyle birlikte tramvaylar hareket etti.