Antalya Valiliði'nden orman yangýnlarýna iliþkin açýklama
ABONE OL

Valilikten yapýlan açýklamada, yazýn gelmesiyle ormanlýk alanlar ve tarým arazilerinde araç ve insan hareketliliðinin önemli ölçüde arttýðýnýn gözlemlendiði belirtildi.

Bu artýþa baðlý olarak orman yangýnlarý yaþanabileceðinin deðerlendirildiði aktarýlan açýklamada, "Orman yangýnlarýnýn önlenmesi" konulu genelge yayýmlandýðý kaydedildi.

Söz konusu genelgede, alýnan tedbirler þöyle sýralandý:

"Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dýþýnda ateþ yakmak veya izin verilen yerlerde yakýlan ateþi söndürmeden mahalli terk etmek, ormanlara sönmemiþ sigara veya yangýna dolaylý olarak yol açabilecek madde atmak, ormanlara yakýn mesafede anýz veya benzeri bitki örtüsü yakmak yasaktýr. Ormanlýk alanlarýn 4 kilometre civarýndaki yerlerde havai fiþek, dilek balonu gibi yanýcý madde kullanýlmayacaktýr. Belirlenen piknik ve mesire alanlarý dýþýndaki ormanlara giriþler 7 Haziran-31 Ekim tarihleri arasýnda yasaktýr. Piknik ve mesire yerlerinde de 31 Ekim tarihine kadar 21.00 ve 08.30 saatleri arasýnda mangal, semaver ve ateþ yakýlmayacaktýr."