Antis Yapý Rönesans Rezidans'ta kayýp 52 kiþinin aileleri umutlu bir haber bekliyor
ABONE OL

Kahramanmaraþ merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yýkým Hatay'da meydana geldi. Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi'nde 2013 yýlýnda tamamlandýktan sonra daireleri 'Cennetten bir köþe' sloganýyla satýlan Antis Yapý Rönesans Rezidans'ýn A Bloðu depremde yýkýldý. Yan tarafýna yýkýlan rezidansýn enkazý altýnda yüzlerce kiþi hayatýný kaybetti, 52 kiþinin ise izine depremden 7 ay geçmesine raðmen rastlanmadý. Acýlý aileler, depremin üzerinden geçen süreye raðmen kayýplardan gelecek haberi umutla bekliyorlar. Antis Yapý Rönesans Rezidans'ýn bulunduðu bölge ise enkazýn her geçen gün kaldýrýlmasýyla tanýnamaz hale geldi.

Bölgenin tanýnamaz halde olduðunu dile getiren Hüseyin Yeter, "Burasý Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi'nde Antis Yapý Rönesans Rezidans'ýn bulunduðu alan. Burada Rönesans Rezidans vardý, þimdi burasý tanýnmaz halde" dedi.

"RÖNESANS A BLOK'TA 52 CANIMIZ KAYIP VE HERKES KENDÝ CANINI, YAKININI, EÞÝNÝ, ÇOCUÐUNU, KARISINI, TORUNUNU BULMA ÇABASINDA, HABER ALMA ÇABASINDA"

Asrýn felaketine Antis Yapý Rönesans Rezidans'ta yakalanan görümcesinden ve eþinin yeðeninden aylardýr haber alamadýklarýný ve gelecek haberi umutla beklediklerini dile getiren Sabiha Ýncili, "Biz ilk gün tek baþýmýzaydýk. Hemen ondan sonra tanýdýk ailelerimize. annemize, babamýza, kardeþlerimize, yeðenlerimize ulaþmaya çalýþtýk. Kendi ailemin yanýna gittikten sonra eþimle beraber trafikte çok yoðundu tabii, Rönesans'a ulaþmaya çalýþtýk. Çünkü orada eþimin yeðeni, benim kaynýmýn oðlu olur, Mehmet Þükrü Ýncili var. Ýki tane görümcem, Cemile Ýncili ve Mevlide Yýldýz Ýncili vardý, onlara ulaþmaya çalýþtýk. Biz gittiðimizde askerler oradaydý. Görümcem Cemile Yýldýz Ýncili depremin ikinci günü enkazdan sað olarak çýkarýldý. Kendinde deðildi, hastaneye göndermiþler. Ondan sonra diðer görümcem Mevlide Yýldýz Ýncili ve eþimin yeðeni Mehmet Þükrü Ýncili için orada bekledik. Ayný evde, ayný katta, ayný dairede olduðunu belirttik. Ama orada baþka hiç kimsenin olmadýðýný söylediler. Biz gene orada beklemeye devam ettik, ayrýlmadýk. Rönesans A Blok'ta 52 canýmýz kayýp ve herkes kendi canýný, yakýnýný, eþini, çocuðunu, karýsýný, torununu bulma çabasýnda, haber alma çabasýnda. Herhangi hiçbir haber yok. Savcýlýða gittik. DNA testi, kayýp baþvurusunda bulunduk. Nereye müracaat gerekiyorsa biz her türlü çabayý sarf ettik. Görümcem Mevlide Yýldýz Ýncili ve kaynýmýn oðlu, eþimin yeðeni olur Mehmet Þükrü Ýncili kayýp" ifadelerini kullandý.