Asýlsýz paylaþým yapan 15 hesap yöneticisi hakkýnda adli iþlem
ABONE OL

Ýçiþleri Bakanlýðý'nýn sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada, Emniyet Genel Müdürlüðü (EGM) Siber Daire Baþkanlýðýnca Mersin KYK Kýz Yurdu'nda bir kýz öðrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldýrýya uðradýðý yönünde sosyal medya paylaþýmlarý yapýldýðýnýn tespiti üzerine Mersin Valiliði koordinasyonunda emniyet birimlerinin ve öðrenci yurdunda görevli ekiplerin ivedilikle harekete geçtiði belirtildi.

Açýklamada, "Öðrencilerle birebir yapýlan görüþmelerde, sosyal medya mecralarýnda iddia edildiði gibi herhangi bir maðduriyet ve olayýn olmadýðý anlaþýlmýþtýr. Bu tür provokatif sosyal medya paylaþýmlarý yapan 15 hesapla ilgili olarak 'Halký Yanýltýcý Bilgiyi Alenen Yayma' suçu kapsamýnda Mersin Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca inceleme baþlatýlmýþ ve EGM Güvenlik Daire Baþkanlýðýnca 15 hesap yöneticisi hakkýnda iþlemlere baþlanmýþtýr." denildi.

Siber devriyelerin, sosyal medyadaki siber zorbalýklarla, sapkýn düþünce akýmlarýyla, kadýna þiddet eðiliminde olanlarla mücadele ettiði gibi, yalan bilgileri yayanlarla, dezenformasyon yapanlarla da mücadele ettiði kaydedildi.

Açýklamada, þu ifadelere yer verildi:

"Ýçiþleri Bakanlýðý olarak kahraman güvenlik güçlerimizle halkýmýzý huzursuz edenlerle, sokaklarýmýza korku salmaya çalýþanlarla, güvenliðini tehdit edenlerle mücadelemizi aralýksýz sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceðiz. Siber Suçlarla Mücadele Daire Baþkanlýðý, kanunlarýn verdiði yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacýyla internet ortamýnda 7/24 esasýna göre sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir."

  • Mersin
  • cinsel saldýrý
  • gözaltý