Askeri hat içerisinde yer alýyor! ''Ankara'' karargahýnda yoðun mesai
ABONE OL

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlýðý bünyesinde görev yapan Türk askerleri, Hamid Karzai Uluslararasý Havalimaný'nda diðer ülke askerleri ile iþbirliði içerisinde çalýþmalarýný sürdürüyor.

Türk askeri, ülkeden ayrýlmak için havalimanýnýn önünde günlerdir zor þartlarda bekleyenlere yardýmcý olmaya devam ediyor.

35 dereceyi aþan sýcaklýk ve yoðunluktan dolayý zor anlar yaþayanlara su ve yiyecek daðýtan Türk güvenlik güçleri, ayný zamanda havalimaný kontrol noktalarýnda ülkeden ayrýlmak isteyenlerin pasaport ve uçuþ izinlerine dair kontroller de sürüyor.

- "ANKARA" ADINI TAÞIYAN KARARGAH BÝNASINDA YOÐUN MESAÝ

Türk askeri, havalimaný çevresindeki devriye ve tahliye çalýþmasýnýn yaný sýra askeri hat içerisinde yer alan "Ankara" adlý karargah binasýnda da yoðun mesaisini sürdürüyor. Karargah binasýnda tahliye iþleminin koordinasyonu ve planlamasý üzerine çalýþma yapýlýrken, gün içinde yürütülen çalýþmalar da deðerlendiriliyor.

Nöbet sonrasý karargah binasýndaki dinlenme alanlarýnda ertesi günkü görev için hazýrlýklarýný sürdüren askerler, burada kendilerine saðlanan imkanlar çerçevesinde aileleriyle telefonda görüþme imkaný buluyor.

Karargah binasý içindeki berber ve kantin bölümlerinde günlük ihtiyaçlarýný karþýlayan askerler, yemeklerini Hamid Karzai Uluslararasý Havalimaný'ndaki sosyal tesiste yan yana görev yaptýklarý diðer ülkelerin askerleriyle birlikte yiyor.