Yeni askerlik kaç ay olacak?
ABONE OL

Askerlik süresinin kısalıp kısalmayacağı ile ilgili geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı’ndan beklenen açıklama geldi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından sürecin kalıcı hale getirileceğini duyuran bakanlık bazı meslek gruplarına esneklik yapılabileceğini hatırlattı.

En çok merak edilen konulardan birisinin de Yeni Askerlik Sistemi olduğunun altını çizen Aktop, bu çalışma ile "bedelli", "dövizli askerlik" gibi tartışmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini anlattı.

Vatandaşlar tarafından 'tek tip' askerlik olarak adlandırılan yeni askerlik sistemi hakkındaki çalışmalar bir süredir Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yürütülüyor. Konu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yapıtğı yeni askerlik sistemine ilişkin bir açıklama daha geldi. Bugün Kabine Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanlığı'nın yeni askerlik sistemine ilişkin sunum yapıtğını, kısa süre sonra yürürlüğe girmesi planlanan yeni askerlik sistemine ilişkin detayların netleşeceğini söyledi. İbrahim Kalın'ın gençlerimize müjdeli bir haber vereceğiz, şeklinde yaptığı yeni askerlik sistemi açıklamasının detayları bu haberimizde.

Milyonlarca gencin yakından takip ettiği yeni askerlik sistemine ilişkin artık düzenlemede sona geliniyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından devam ettirilen yeni askerlik sistemi çalışmalarına ilişkin bugün Kabine Toplantısında bir sunum yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan sunumda askerlik sisteminin öngörülebilirliği, temel ihtiyaçlar konusundaki verimliliği, yükümlülerin eğitim meselesi, sistemin sürekliliği konuları ele alındı.