Ataþehir Belediyesinde grev kararý iþçilerce asýldý
ABONE OL

Belediye önünde toplanan, aralarýnda Kadýköy, Maltepe, Kartal ve Ataþehir Belediyesi çalýþanlarýnýn da bulunduðu iþçiler sloganlar attý.

Genel-Ýþ Ýstanbul Anadolu Yakasý 3 No'lu Þube Baþkaný Özer Ersan Deðirmenci, basýn açýklamasýnda, belediyeyle uzun bir süredir yürüttükleri görüþmelerin sonuçsuz kaldýðýný söyledi.

Kartal'ýn ardýndan Ataþehir'de de grev kararý almak zorunda kaldýklarýný dile getiren Deðirmenci, "Ýstanbul'da Kartal, Maltepe, Kadýköy, Beþiktaþ ve Sarýyer belediyelerindeki tüm iþçi arkadaþlarýmýz bu mücadelede el ele, kol kola, yan yana yürüyeceðimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Grev kararýný asýp iþimize döneceðiz. 6 Kasým'a kadar görüþmelerini talep ediyoruz, iþvereni de masaya davet ediyoruz." dedi.

- "ÜCRET TEKLÝFLERÝ TALEPLERÝMÝZDEN ÇOK UZAK"

DÝSK/Genel-Ýþ Ýstanbul Anadolu Yakasý 3 No'lu Þube Örgütlenme Sekreteri Heybetullah Kýzgýn ise grev bildirisini kamuoyuyla paylaþtý.

Kýzgýn, 4 aydýr Ataþehir Belediyesi ve iþtiraki Ataþehir Belediyesi Personel Limited Þirketi (ATAPER) ile toplu iþ sözleþmesi görüþmelerini yürüttüklerini belirterek, "Ancak iþveren temsilcisi CHP'li belediye iþverenlerinin, iþçinin karþýsýnda örgütlediði SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu Ýþverenleri Sendikasý) tarafýndan sunulan ücret teklifleri taleplerimizden çok uzak. Vergiler ve yüksek enflasyon yokmuþçasýna komik kalmýþtýr." dedi.

Ekonomik sýkýntýlarýn belediye çalýþanlarýný da etkilediðine deðinen Kýzgýn, þöyle devam etti:

"CHP Genel Baþkaný Sayýn Özgür Özel'in, yakýn zamanda tam burada bu meydanda söylediði gibi 'Ataþehir'de kira bedelleri en düþük 20 bin liralara yükselmiþtir. Artýk bu durumu iþçi ve emekçiler kaldýramaz hale gelmiþtir.' Bizler Ataþehir'i Ataþehir yapan belediye iþçileriyiz. Bu ilçeye yaþanabilir kýlan emekçileriz. Sizlere daha iyi hizmet vermek ve daha güzel sosyal yaþam alanlarý sunmak için, alýn terimizi döküyor ve bunun karþýlýðýnda sadece geçinebilecek ücretler istiyoruz. Belediye iþçileri 20-25 bin lira ücretlerle geçinmeye zorlanýyor."

Açýklamanýn ardýndan grev kararý belediyenin kapýsýna asýldý.