Aydýn merkezli 17 ilde nitelikli dolandýrýcýlýk operasyonu
ABONE OL

Nazilli Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnýn yürüttüðü soruþturma kapsamýnda Aydýn Ýl Jandarma Komutanlýðý Siber Suçlarla Mücadele Þube Müdürlüðünce Aydýn, Ýzmir, Ýstanbul, Hatay, Ankara, Sakarya, Diyarbakýr, Gaziantep, Manisa, Bartýn, Tekirdað, Van, Balýkesir, Sivas, Samsun, Kütahya ve Uþak'ta belirlenen adreslere eþ zamanlý operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 38 kiþi "biliþim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandýrýcýlýk ve suç gelirlerini kripto varlýklar üzerinden aklama" suçlamasýyla gözaltýna alýndý.

Þüphelilerin ürün satýþý gerçekleþtirilen internet sitelerinin ara yüz ve baðlantý adresleriyle sahtelerini oluþturarak dolandýrýcýlýk yaptýklarý, sosyal medya platformlarýndan da kendilerini asker, polis ya da kamu görevlisi olarak tanýtarak eþya satma vaadinde bulunduklarý öðrenildi.

Zanlýlarýn bu suçlardan elde ettikleri gelirleri kripto paraya çevirerek aklamaya çalýþtýklarý, MASAK ile yapýlan çalýþmalar sonucu bu yolla 1 milyar 49 milyon 174 bin liralýk kripto para iþlemi yapýldýðý tespit edildi.

Aydýn'ýn Nazilli ilçesine getirilen þüphelilerin ifade iþlemleri sürüyor.

  • Aydýn
  • dolandýrýcýlýk
  • operasyon