Halk TV'deki skandal sözleri sonrasý gözaltýna alýnan Ayþenur Arslan'la ilgili yeni geliþme
ABONE OL

Ýçiþleri Bakanlýðý'na yönelik 2 terörist tarafýndan pazar günü düzenlenen hain saldýrý giriþimi, kahraman polislerin anýnda karþýlýk vermeleri neticesinde engellendi ve teröristler etkisiz hale getirildi.

Yapýlan araþtýrmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi "Kanivar Erdal" kod adlý Hasan Oðuz olduðu tespit edildi.

YÝNE HALK TV YÝNE SKANDAL!

Öte yandan Halk TV ekranlarý yine bir skandala sahne oldu. Arslan teröristin kendisini patlatamadýðýný uzaktan kumanda ile patlatýlmýþ olabileceðini savunarak þu skandal ifadeleri kullandý:

"HÝÇBÝR ÞEY YAPAMADAN ÖLÜNMEZ"

"Türkiye'de deðil dünyada da böyledir belki o kendisini patlattý denilen kiþi yani terörist. Uzaktan kumandalý patlayýcý olduðunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasýz ki hiçbir þey yapamadan ölmesi... Bir PKK'lý teröristin öcünü alýyorlarmýþ yahu hiçbir þey yapamadan ölünmez."

RTÜK BAÞKANI ÞAHÝN: ÝNCELEME BAÞLATILDI

Skandalla ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Baþkaný Ebubekir Þahin'den açýklama geldi. Ebubekir Þahin, söz konusu ifadeler nedeniyle inceleme baþlatýldýðýný duyurdu. Þahin, sosyal medya üzerinden þunlarý paylaþtý: Bu ahlaksýz terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün deðildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olasý bir katliamýn engellenmesine adeta üzülen bu sapkýn zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karþýyýz. Bu hastalýklý sözlerin yayýnlandýðý Halk TV ve ilgili kiþi hakkýnda gerekli inceleme derhal baþlatýlmýþtýr. Kamuoyuna saygýyla duyurulur.

SORUÞTURMA BAÞLATILDI

Baþsavcýlýk, Arslan hakkýnda "terör örgütü propagandasý yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarýndan resen soruþturma baþlattý.

Soruþturma kapsamýnda ifadesine baþvurulmasýna karar verilen Arslan, Ýstanbul Terörle Mücadele Þube Müdürlüðü ekiplerinin nezaretinde mevcutlu olarak Çaðlayan'daki Ýstanbul Adalet Sarayý'na getirildi.

GÖZALTINA ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Ayþenur Arslan, Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca baþlatýlan soruþturma kapsamýnda Çaðlayan'daki Ýstanbul Adliyesi'nde ifade verdikten sonra adliyeden ayrýldý.