Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi yerinde incelenecek
ABONE OL

TBMM Dilekçe Komisyonu, AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamýk baþkanlýðýnda toplandý.

Komisyonun çalýþmalarýna iliþkin toplantýnýn baþýnda bilgi veren Karamýk, 28. Yasama Dönemi'nde komisyona gelen toplam baþvuru sayýsýnýn 10 bin 288'e ulaþtýðýný, gerçekleþtirilen 22 toplantýda 9 bin 731 dilekçenin karara baðlandýðýný belirtti.

Karamýk, gündemde yer alan Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi ile ilgili bazý sorunlara çözüm önerileri sunan dilekçe hakkýnda Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý, Tarým ve Orman Bakanlýðý ile Kültür ve Turizm Bakanlýðýndan alýnan bilgilerin, ayrýntýlý bir çalýþma gerektiðini gösterdiðini ifade etti.

Komisyonda daha sonra Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý, Tarým ve Orman Bakanlýðý ile Kültür ve Turizm Bakanlýðý yetkilileri, Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi ile ilgili milletvekillerine bilgi verdi.

Bakanlýk yetkilerinin konuþmasý ve milletvekillerinin konuya iliþkin deðerlendirmelerinin ardýndan Bafa Gölü ve Antik Latmos Bölgesi'nde yerinde inceleme yapýlmasý kararý alýndý.

- FÝNANSAL OKURYAZARLIK ÝÇÝN ALT KOMÝSYON KURULDU

Komisyonda daha sonra yatýrýmcýlarýn finansal okuryazarlýk düzeylerinin deðiþtirilmesine yönelik öneriler sunan dilekçenin görüþmelerine geçildi.

Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK) Baþkaný Ýbrahim Ömer Gönül, komisyona finansal okuryazarlýk konusunda bilgi verdi.

Gönül, kadýnlar, gençler ve henüz eðitim çaðýnda olan çocuklar için finansal okuryazarlýk eðitimlerinin mecbur olmasý gerektiðini vurguladý.

Mayýs ayýnda Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek'in baþkanlýðýnda finansal okuryazarlýk platformunu hayata geçirdiklerini aktaran Gönül, bu kapsamda ücretsiz eðitimler vermeye devam ettiklerini söyledi.

Gönül, "ÝÞKUR ile yaptýðýmýz protokol sonrasý yýllýk 1,3 milyon iþ arayan kiþiye bu eðitimi vermeyi planlýyoruz. Platforma destek tabana yayýlmýþ bir þekilde devam ediyor." dedi.

Komisyonda, daha sonra "Türkiye'de Finansal Okuryazarlýðýn Yaygýnlaþtýrýlmasý ve Düzeyinin Artýrýlmasý Alt Komisyonu" kurulmasý kararý alýndý.