Bahçelievler'de balkonu çöken bina tahliye edildi
ABONE OL

Bahçelievler'de 5 katlý bir binanýn balkonunda çökme meydana geldi. Edinilen bilgiye göre dün akþam meydana gelen çökme sonucu bina sakinleri panikledi. Ailesi ile dýþarý çýkan vatandaþlar kalacak yeri olmadýðý için evlerine geri döndü. Ýhbar üzerine Bahçelievler Belediyesinden gelen ekipler bina etrafýnda geniþ güvenlik önlemleri aldý. Yapýlan incelemelerin sonucunda ise binanýn kolonlarýnda çürük ve deniz kabuðu görüldü. Bunun üzerine aðýr hasarlý olduðu görülen bina tahliye edilerek mühürlendi. Çöken balkonda daha önce bina sakinleri tarafýndan güçlendirme çalýþmasý yapýldýðý da görüldü.

"GÜRÜLTÜ DUYUNCA DEPREM OLDU ZANNETTÝM"

Balkonu çöken kiracý Yýldýz Çalýk "5 yýldan beri burada kiracý olarak oturuyorum. Binanýn hasarlý olduðunu biliyordum. Sürekli korkuyordum. Çökme sýrasýnda biz içerde oturuyorduk. Gürültü duyunca deprem oldu zannettim. Eþime deprem oluyor galiba dedim. Balkona doðru çýkýnca balkonun çöktüðünü gördüm. Çok korktum. Gidecek yerim olmadýðý için eþimle hastanenin bahçesine gidip oturduk. Daha sonra evimize geri geldik. Yeni ev arayacaðýz. Ýmkanýmýz yok. Ev sahibi bizden 7 bin 500 TL kira istedi. Bu yüzden tartýþmalar oluyordu. Devletin verdiði zammý zaten veriyoruz ama kendisi daha fazla istiyor. Evi boþaltýp çýkmamýzý istiyordu" dedi.

Bahçelievler Belediyesi Ýmar ve Þehircilik Müdürlüðü görevlisi Yüksek Ýnþaat Mühendisi Enes Süleyman ise "Bina 1979 yapýmý. Bodrum kata girdik. Yaptýðýmýz incelemelerde donatýlarda korozyon meydana geldiði, taþýyýcýlarda önemli çatlaklar olduðunu tespit ettik. Ayrýca beton yapýsýnda da deniz kabuklarýnýn olduðunu da yerinde gözlemledik. Balkonda meydana gelen çökmenin de gösterdiði gibi bina mevcut haliyle saðlýklý deðil. Ýçinde oturum saðlanmasý bizim için iyi deðil. Dolayýsýyla tahliye gerçekleþtiriyoruz" ifadelerini kullandý.

Süleyman, gidecek yeri olmayanlara belediye tarafýndan kalacak yer yardýmýnda bulunulacaðýný söyledi.