Bahçelievler'de kendiliðinden yýkýlan apartmanýn çevresindeki binalar da çürük çýktý: 5 bina tahliye ediliyor
ABONE OL

Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokakta 27 Haziran'da 4 katlý binanýn kendiliðinden yýkýlmasýyla harekete geçen Bahçelievler Belediyesi çürük olduðu þüphesiyle 5 binadan daha karot örneði aldý. Yapýlan incelemenin ardýndan belediye ekipleri, toplamda 70 dairenin bulunduðu 5 apartmanýn çürük olduðu ortaya çýktý. Bazý bina sakinleri, karot sonuçlarýný beklemeden belediye kontrolünde evlerini boþaltmaya baþladý.

"20 BÝN TL'DEN AÞAÐI EV YOK"

Konu ile ilgili konuþan ve yetkililerden yardým talebinde bulunan daire sakinlerinden iki çocuk annesi Cemile Karakaþ, "Ýki hafta önce bu bina yýkýldý, kaç binaya zarar verdi. Sonra örnek aldýlar. Dediler ki, haber vereceðiz, binayý siz de boþaltacaksýnýz. Boþaltmaya hazýrýz ve girmeye korkuyoruz. Giremiyoruz, çýkamýyoruz her þeyimizi topladýk bekliyoruz. Ev yok, þuan ev arýyoruz ev yok, herkes fýrsatçýlýk yapýyor. Kiralarý uçurdular, 20 bin TL'den aþaðý ev yok" diye konuþtu.

Daha sonra konuþan bina sakinlerinden Yusuf Zeyrek, "Yaklaþýk 10 gün önce yan binamýz yýkýldý ve tehlikeli olduðu için bizim binadan ve yandaki binalardan karot alýndý. Büyük ihtimalle 3 ay içerisinde 5 tane bina yýkýlacak" diye söyledi.