Bahçelievler'de kýsmen çöken binanýn etrafýndaki yapýlar için yeni karar
ABONE OL

Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'taki 7 katlý binanýn ilk 3 katýnda çökme yaþanmasýnýn ardýndan bina iþ makineleriyle yýkýlýrken, Bahçelievler Belediyesi ekipleri çevredeki binalarda inceleme yaptý.

Yadigar Sokak'taki binanýn arkasýndaki Kale Sokak'ta yer alan iki yapýnýn çökme sýrasýnda zarar gördüðü belirlendi.

Belediye ekipleri megafonla duyuru yaparak, binanýn tedbiren boþaltýlmasý gerektiðini bildirdi. Vatandaþlarýn deðerli eþyasýný almalarýna kontrollü þekilde izin verildi.

Dairelerin kapýsýna iþaretleme yaparak karot örnekleri alan ekipler, binalarýn ana kapýsýný mühürledi.

Tahliye edilen bina sakinleri, belediye ekipleri tarafýndan otellere yerleþtirildi.

Ruhsat incelemelerinde Kale Sokak'taki 16 numaralý 7 katlý yapýnýn 1 katýnýn, 12 numaralý yapýnýn ise 2 katýnýn kaçak olduðu tespit edildi.

- KISMEN ÇÖKEN BÝNA KONTROLLÜ OLARAK YIKILMIÞTI

Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'taki 7 katlý binanýn kolonlarýndan sabah saatlerinde ses gelmesi üzerine yapýda ikamet edenler dýþarýya çýkarken, kýsa bir süre sonra binanýn ilk 3 katýnda çökme meydana gelmiþti.

Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye, saðlýk ve AFAD ekiplerince yapýlan çalýþmada, ölen ya da yaralanan olmadýðý ve yapýda kimsenin bulunmadýðý tespit edilmiþti.

Bina sakinleri, Bahçelievler Belediyesince otellere yerleþtirilirken, yaklaþýk 40 kiþinin yaþadýðý binanýn 1980'de 4 katlý olarak ruhsat aldýðý, binaya 1994'te kaçak olarak 3 kat ilave edildiði belirlenmiþti.

Ekipler iþ makineleriyle binanýn yýkýmýný gerçekleþtirmiþ, ardýndan enkaz kaldýrma çalýþmasý yapýlmýþtý.

Bakýrköy Cumhuriyet Baþsavcýlýðý binadaki çökmeye iliþkin soruþturma baþlatmýþtý.