Bakan Bayraktar: Türkiye Yüzyýlý vizyonunda kendi doðal gaz ile petrolünü bulan ve çýkaran bir ülke haline geleceðiz
ABONE OL

Bayraktar, Dörtyol ilçesi Çaylý Mahallesi'ndeki iftar programýnda, 6 Þubat 2023 depremlerinin ardýndan iftar sofrasýnda bir arada olmaktan duyduðu mutluluðu dile getirdi.

Türkiye'yi yeni yüzyýla taþýmak, daha güçlü, müreffeh, etkili kýlabilmek için var güçleriyle gece gündüz çalýþtýklarýný belirten Bayraktar, þöyle devam etti:

"Elbette ki bizlerin Türkiye için büyük bir hayali var. Türkiye'yi enerjide, savunma sanayinde, tarýmda, gýdada baðýmsýz kýlabilmek, kendi ayaklarý üzerinde duran, kendi kendine yeten büyük, güçlü bir ülke yapmak istiyoruz. Türkiye Yüzyýlý vizyonunda enerji ve maden alanýnda, doðal gazda, petrolde kendi doðal gazýný üreten, kendi petrolünü bulan ve onu çýkaran bir ülke haline geleceðiz inþallah. Bunun için gayret ediyoruz, çalýþýyoruz."

Bayraktar, 2020'de Cumhuriyet tarihinin en büyük doðal gaz keþfini yaptýklarýný hatýrlatarak, Sakarya gaz sahasýnda, Karadeniz'in ortasýnda, denizin 2 bin 100 metre derinliðinde doðal gazý bulduklarýný söyledi.

"Bulamazsýnýz, arayamazsýnýz" diyenlerin olduðunu ancak kendi gemileriyle o doðal gazý arayýp bulduklarýný, 3 seneden kýsa süre içerisinde de evlerde kullanýlýr hale getirdiklerini vurgulayan Bayraktar, þöyle konuþtu:

"Yine ayný þekilde Gabar'da Türkiye'nin en büyük petrolünü keþfettik. Yine kendi mühendislerimizle, imkanlarýmýzla bir dönem terörle anýlan, gidilemeyen, 'buralarda petrol yok' denilen yerleri gittik, aradýk, bulduk ve þimdi oralardan Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. Ýnþallah bu sayede hem oradan elde ettiðimiz gelirlerle gençlerimiz için, ailelerimiz için özel programlar, özel projeler geliþtiriyoruz."

Doðal gazýn 2002'de sadece 5 þehirde olduðunu belirten Bayraktar, bugün 81 ilde doðal gazýn evlerde, ticarethanelerde ve sanayilerde kullanýldýðýný söyledi.

Bayraktar, 860 yerleþim yerindeki doðal gazý, önlerindeki dönemde bütün ilçelere, mahallelere getireceklerini anlattý.

Bu çalýþmalarý yürütürken belediyelerin önemine deðinen Bayraktar, "Çünkü merkezi idareyle uyumlu çalýþan, merkezi anlayýþý içerisinde çalýþan yerel yönetimlere ihtiyacýmýz var. Bu anlamda Hatay'ýn artýk bu fetret devrine bir son vermesi lazým." diye konuþtu.

Bayraktar, 31 Mart'ta vatandaþlarýn desteðiyle Hatay'ýn hizmet belediyeciliðiyle, proje belediyeciliðiyle bir araya geleceðini dile getirdi.

Cumhur Ýttifaký'nýn Hatay Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Mehmet Öntürk'ün 1 Nisan sabahý belediye baþkaný seçilerek gece gündüz vatandaþýn hizmetinizde olacaðýný belirten Bayraktar, "Biliyorsunuz bazýlarý belediyede, belediye baþkanlýðýný adeta bir geçici görev yeri, efendim yarý zamanlý iþ gibi görüyor. Bizim için Cumhur Ýttifaký olarak AK Parti belediyeciliði, belediye anlayýþýmýz, 7 gün 24 saat vatandaþýna hizmet eden, vatandaþýnýn herhangi bir sorunu ne ise onun yanýnda olan bir belediye anlayýþý. Ýnþallah bunu sergileme fýrsatýný bizlere vermenizi sizlerden istirham ediyorum." ifadesini kullandý.

Bayraktar, Cumhur Ýttifaký'nýn Dörtyol Belediye Baþkan adayý Ömer Oðuz Uçar'a da destek istedi.

Hatay'ýn, Türkiye ekonomisinde çok özel ve müstesna bir yeri olduðunu aktaran Bayraktar, Dörtyol'un da kendileri için enerjinin de lojistiðin de en önemli merkezlerinden birisi olduðunu söyledi.

Buradaki gençlerin hepsine iþ imkaný saðlayacak þekilde ticaretin, esnaflarýn daha iyi, daha büyüyerek geliþmesi için gayret edeceklerinin ifade eden Bayraktar, bunun için hep birlikte el birliðiyle adým atmak gerektiðini belirtti.

Bayraktar, ilçenin bazý mahallelerindeki doðal gaz ve elektrikle alakalý sorunlarýnýn farkýnda olduðunu aktararak, konuyu deðerlendireceklerini kaydetti.