Bakan Bolat: Türk iþ insanlarýnýn, ülkemizin ekonomik gücünü artýrmadaki rolünü vurguladýk
ABONE OL

Bolat, X sosyal medya hesabýndan, TOBB Brüksel Ofisi'nde Belçika'daki Türk iþ insanlarý ve STK temsilcileri ile toplantýsýna iliþkin paylaþýmda bulundu.

"Belçika'da Dünya Türk Ýþ Konseyi (DTÝK) mensubu iþ insanlarýyla bir araya gelerek, Türkiye'nin küresel ticaret aðýndaki güçlü varlýðýný ve etkisini artýrmak için yapabileceklerimize dair istiþarelerde bulunduk." ifadesini kullanan Bolat, Türkiye'nin ihracat hedeflerine ulaþma konusundaki karalýlýklarýna iþaret etti.

Bolat, "Toplantýda, küresel ekonomideki son geliþmeler ve ticaret alanýndaki fýrsatlarý ele alarak, Türkiye'nin iþ dünyasýna sunduðu avantajlarý ve destekleri detaylý þekilde paylaþtýk. Özellikle, Türk iþ insanlarýnýn dünya genelindeki faaliyetlerinin, ülkemizin ekonomik gücünü artýrmadaki rolünü ve önemini vurguladýk." deðerlendirmesinde bulundu.

Görüþmede, Dünya Türk Ýþ Konseyi mensubu iþ insanlarýyla uluslararasý ticaret arenasýnda daha da etkin olunmasýný saðlayacak muhtelif projeler üzerinde durduklarýný belirten Bolat, "Ortak hedeflerimize ulaþmak için birlikte çalýþmanýn ve dayanýþmanýn önemini bir kez daha ortaya koyduk. Türkiye'nin küresel ticaretteki baþarýsýný artýrmak için el birliðiyle çalýþmaya devam edeceðiz." ifadesini kullandý.