Bakan Bolat: Türkiye, bölge ve dünya ülkeleri tarafýndan gýpta edilen bir noktaya geldi
ABONE OL

Bolat, Polatlý Perpa Pazar Yeri'nde, pazar esnafý ile iftar programýnda bir araya geldi.

Bakanlýk olarak ihracatýn artýrýlmasý, dýþ ticaret açýðýnýn kapanmasý ve ülkeye daha fazla döviz kazandýrýlmasý konusunda çalýþtýklarýný dile getiren Bolat, ayný zamanda 2 milyon 300 bin þirket ve 2 milyon 220 bin esnaftan da sorumlu olduklarýný söyledi. Çiftçilerin ürettiði alýn terleri sebze, meyve, tahýl ve bakliyatlarýn pazarcýlar sayesinde tüketicilerin sofralarýna taþýndýðýný bildiren Bolat, onlarýn çok önemli bir alýþveriþ fonksiyonunu yerine getirdiðini vurguladý.

Bolat, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan liderliðinde Türkiye ekonomisine, 4,5 ekonomi daha katýldýðýna iþaret ederek, "230 milyar dolar olan yýllýk milli gelir, 1 trilyon 119 milyar dolara yükseldi. Bunun anlamý 1 ekonomik büyüklüðe, 4,5 ekonomik büyüklük daha katýlmasý demektir." diye konuþtu.

"ESNAFLARA, 21 YILDA 468 MÝLYAR LÝRA SÜBVANSÝYONLU KREDÝ VERÝLDÝ"

Türkiye'nin, bölge ve dünya ülkeleri tarafýndan gýpta edilen bir noktaya geldiðine dikkati çeken Bolat, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"2008 yýlýnda dünya ekonomik krizi vardý, 2020'de dünyanýn en büyük salgýný vardý, 2022'de bölgemizde Rusya-Ukrayna Savaþý vardý, 2023 baþýnda çok büyük bir deprem felaketi vardý. Ama hiçbir zaman baþýmýzý öne eðmedik, hemen ayaða kalktýk. Milletimizle, toplumumuzla birlikte dayanýþma içinde bütün yaralarý sarmaya çalýþýyoruz... Dün 30 bin kiþi deprem bölgesinde ev sahibi oldu, sene sonuna kadar 200 bin kiþi olacak."

Esnaflara, 21 yýlda 468 milyar lira sübvansiyonlu krediler verildiðini anýmsatan Bolat, esnaf baþýna 750 bin lira kredi alýndýðýný hatýrlattý. Basit usulde defter tutan 850 bin esnafýn kazançlarýnýn vergi kapsamý dýþýna alýndýðýna deðinen Bolat, zaman zaman esnaflar için sicil affý da getirildiðini kaydetti.

Bolat, hükümet olarak pazarcýlara desteklerinin devam edeceðinin altýný çizerek, "Polatlý Cumhur Ýttifaký Belediye Baþkaný Adayý Levent Çaðlancý, Polatlý için 41 proje hazýrladý. Merkezi Hükümetin yardýmýyla ve Turgut Altýnok'un da kazanacaðý Büyükþehir'Ýn katkýlarýyla, koordineli þekilde Polatlý'ya 41 eser kazandýracak. 31 Mart akþamý Polatlý halký Cumhur Ýttifaký Belediye Baþkaný Adayý Çaðlancý'yý seçecek, buna yürekten inanýyoruz." ifadelerini kullandý.

"PAZARCILARIN BEKLEDÝÐÝ YENÝ DÜZENLEMELERÝ HAZIRLADIK"

Pazarcýlarýn isteklerini her zaman önemsediklerini dile getiren Bolat, 2012 yýlýnda deðiþtirdikleri Haller Kanunu ile onlarýn üreticilerden direkt ürün alabilmelerinin ve modern pazar yerleri kurulmasýnýn önünü açtýklarýný aktardý. Bolat, pazarcýlarýn beklediði yeni düzenlemeleri de hazýrladýklarýný bildirerek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Pazar tezgahlarýyla ile ilgili ayni haklar konusunun, kiralanma hususunda bakanlýk olarak biz gerekli hazýrlýklarý yaptýk. Meclis açýldýktan sonra Meclise göndereceðiz."

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcýlar Federasyonu Baþkaný Ali Karaca da pazarcý esnafýnýn her zaman devletin yanýnda olduðunu dile getirdi.

Levent Çaðlancý ise memleketine borcunu ödemek için yola çýktýðýný söyledi.