Bakan Bolat'tan Ýsrail ile ticaret iftiralarýna iliþkin açýklamalar: Haberlerin kaynaðý Mossad
ABONE OL

Ticaret Bakaný Ömer Bolat, 'Ýsrail ticaret iftiralarý' üzerinden üzerinden Türkiye'yi hedef alan algý operasyonlarýna iliþkin deðerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bolat, iþgalci Ýsrail'e ilk ambargoyu uygulayan ülkenin Türkiye olduðunu vurgulayarak, "Etrafta dolaþan yalan yanlýþ haberlerin kaynaðýnýn Ýsrail istihbaratý olduðunu tespit ettik." diye konuþtu.

Bakan Bolat'ýn açýklamalarýndan satýr baþlarý þu þekilde:

Dünyada BM nezdinde maalesef Ýsrail'e karþý toplu ya da bireysel bir ambargo kararý alýnmadý. Baþkalarýný beklemeden tam 42 bin ton yardým malzemesini Gazze'ye ulaþtýrmayý baþardýk. Bütün dünyada Gazze'ye en çok yardým ulaþtýran iki ülkeden biri Türkiye oldu.

Dünyada Türkiye, Ýsrail'e ilk ambargoyu uygulayan ülke oldu. Ýsrail'in Türkiye'nin yardým çalýþmalarýna karþýlýk vermemesi bizim açýmýzdan sabýr taþýný çatlattý. En son Ürdün üzerinden havadan yardým giriþimimize engel olundu.

ÝSRAÝL'E ÝHRACAT KISITLAMASI

Uluslararasý kamuoyuna bir iþaret fiþeði olmasý amacýyla bizden Ýsrail'e giden ihracatý özellikle önemli kalemlere geçici olarak sýnýrlandýrma getirdik. Bunu yaparken herhangi bir kaybý önemsemedik. Bizim için önemli olan Gazzelilere zulmün sona erdirilmesi. Tespit ettiðimiz ürünler Ýsrail açýsýndan önemli ürünler.

Bugün Filistin Ekonomi Bakaný Muhammed el-Amur ile görüþtüm. Kendisi bugüne kadar gösterilen destek nedeniyle Türkiye'ye ve Cumhurbaþkanýmýza þükran duyduklarýný söyledi. Bu kararla Türkiye'den Filistin tarafýna ticaretin de etkilenebilecek olmasýna karþýn, bu kararýn asýl hedefinin Ýsrail'in saldýrganlýðýný durdurma, acil ateþkes ve Gazze'ye insani yardým konvoylarýnýn geçiþini saðlamanýn hedeflendiðinin farkýnda olduklarýný dile getirdiler ve bundan dolayý teþekkürlerini belirttiler.

"HABERLERÝN KAYNAÐI ÝSRAÝL ÝSTÝHBARATI"

Etrafta dolaþan yalan yanlýþ haberlerin kaynaðýnýn Ýsrail istihbaratý olduðunu tespit ettik.

Türkiye'nin Gazze'ye sahip çýkmasýný itibarsýzlaþtýrmak istiyorlar. Bugüne kadar Gazze ile ilgili çalýþmalar hep devam etti. Bu ürünler seçilirken temel gýda maddeleri kapsam dýþý býrakýldý. Geliþmelere göre bu ürünlerle ilgili de karar verilebilir. Bu ticaretler aðýrlýklý olarak özel þirketler ve yabancý yatýrýmcý þirketler tarafýndan yapýlan iþlemlerdi. Ticaret Bakanlýðý ticaret yapan bir kurum deðildir. Burada çok önemli bir þey söylemek istiyorum. Bugün üzülerek gördüm bir jet yakýt konusu gördüm. Sanki Ýsrail askerlerine yakýt satýlýyormuþ gibi büyük bir iftira gördük.