Bakan Ersoy Antalya'da yaþayan Malatyalýlarla bir araya geldi
ABONE OL

Ersoy, Kepez ilçesindeki 100. Yýl Park Düðün Salonu'nda Antalya'da yaþayan Malatyalýlarla bir araya geldi.

6 Þubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraþ merkezli büyük depremler sonrasý kendisinin Malatya'da koordinatör bakan olarak görevlendirildiðini hatýrlatan Ersoy, ilk günden itibaren var gücüyle çalýþtýðýný ve dar günleri el birliði ile aþtýklarýný söyledi.

Malatyalýlarýn Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðindeki hükümete güvendiðini ve kendilerinin de güveni karþýlýksýz býrakmamak için gece gündüz çalýþtýklarýný anlatan Ersoy, "Asrýn felaketinden 2 ay sonra Cumhurbaþkanýmýz deprem konutlarýnýn temel atma törenini gerçekleþtirdi ve eþ zamanlý olarak 1442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkanýn da anahtar teslimi yapýldý. Þükürler olsun ki þubat ayýnda da 6 bin 181 hak sahibi kura ile yeni evlerine yerleþti." diye konuþtu.

Gelecek hafta Ramazan ayýnýn baþlayacaðýný hatýrlatan Ersoy, Vakýflar Genel Müdürlüðü vasýtasýyla 81 ilde iftar programlarý düzenleyerek, vatandaþlarý aðýrlayacaklarýný belirtti.

Bakan Ersoy, Malatya'da da Ýl Halk Kütüphanesinin alaný ile Malatya Eðitim Araþtýrma Hastanesi bahçesi olmak üzere toplamda 3 bin 200 kiþiyi iftarda misafir edeceklerini bildirdi.

Depremin Malatya'daki tarihi ve kültürel yapýya da büyük zarar verdiðini belirten Ersoy, þunlarý söyledi:

"Kültür ve Turizm Bakanlýðý olarak zararlarý kaldýrmak için hemen harekete geçmiþtik. Depremde zarar gören Malatya Arkeoloji Müzesi, Beþkonaklar Etnografya Müzesi ve Geleneksel Malatya Evi'nde, Atatürk Aný Evi ve Etnografya Müzesi'nin tadilat çalýþmalarý hýzla ilerliyor. Yaz aylarýnda, bütün iþlemleri bitirmeyi planlýyoruz. Malatya'yý yeniden ayaða kaldýrmak için ne gerekirse yapmaya hazýrýz. Malatya'da da söyledim. Depremde acýlarýmýzý paylaþtýk ama þehrimiz eski güzel günlerini yakaladýðýnda da bu kez sevincimizi paylaþacaðýz inþallah."

Bakan Ersoy, 31 Mart'ta yapýlacak yerel seçimler için Cumhur Ýttifaký adaylarýna destek istedi.

Programa Antalya Valisi Hulusi Þahin, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoðlu, Cumhur Ýttifaký Antalya Büyükþehir Belediye Baþkaný adayý Hakan Tütüncü, Kepez Belediye Baþkan adayý Rýza Sümer, Muratpaþa Belediye Baþkan adayý Özdemir Manavoðlu, Konyaaltý Belediye Baþkan adayý Durali Kolpak da katýldý.