Bakan Ersoy: Daha yaþanýlabilir bir dünya hedefiyle çalýþmaya devam edeceðiz
ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy, Yurtdýþý Türkler ve Avrupa Topluluklar Baþkanlýðý tarafýndan Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine katýldý.

Burada konuþan Ersoy, Türkiye Burslarý programýna 161 ülkeden 117 bin 367 baþvuru yapýldýðýný dile getirerek, "Azerbaycan'dan Bosna Hersek'e, Endonezya'dan Mýsýr'a, Nijerya'dan Amerika kýtasýna kadar dünyanýn dört bir yanýndan gençlerin bu programa katýlmasý Türkiye Burslarý programýnýn küresel bir baþarý hikayesine dönüþtüðünün de en büyük ispatýdýr. Bugün Türkiye Burslarý ile okuyan bin 848 öðrencimiz mezun oluyorlar. 133 farklý ülkeden gelip mezun olan kardeþlerim, bugün hayatýnýzda önemli ama çok önemli eþiði geçmiþ oluyorsunuz. Daha da önünüzde çok uzun bir yol olduðunu da unutmayýn. Belki bir kýsmýnýz eðitimine devam edecek, bir kýsmýnýz ülkesine dönüp aldýðý nitelikli eðitimin ardýndan bilgisini, tecrübesini kendi ülkesine aktaracak. Hayatýnýzýn geri kalan kýsmýnda hepinize içten baþarýlar diliyorum" dedi.

"TANZANYA'DA, KENYA'DA, KOSOVA'DA, FÝLÝSTÝN'DE VE VENEZUELA'DA DA OLSAK, KALBÝMÝZ HEP BÝR ATMAYA DEVAM EDECEK"

Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy, mezun olan gençlerin Türkiye ile ülkeleri arasýndaki gönül köprülerinin mimarlarý olacaðýný ifade ederek, sözlerine þöyle devam etti:

"Sizlerle bizim yolumuz ayrýlýyor gibi gözükse de biz aslýnda ezeli ve ebedi bir kardeþliðin altýna imza attýk. Bu yüzden farklý coðrafyalarda yaþasak da kalbi insanlýðýn iyiliði için, dünyanýn daha adil bir yer olmasý için atan insanlarýn ayrýlmasý hiçbir zaman mümkün deðildir. Ýnþallah hep birlikte daha yaþanýlabilir bir dünya hedefiyle çalýþmaya devam edeceðiz. Bunun için ayný ülkede olmamýz gerekmiyor. Tanzanya'da, Kenya'da, Kosova'da, Filistin'de ve Venezuela'da da olsak kalbimiz hep bir atmaya devam edecek."

Bursa Uludað Üniversitesi Týp Fakültesinden mezun olan Bosna Hersekli Nadia Karic, mezuniyet konuþmasýnda Türkiye'nin ikinci vataný olduðunu ve nerede olursa olsun Türkiye'yi gönlünde taþýyacaðýný dile getirdi. Ayrýca Karic, Türkiye'de mezun olmanýn gurur verici olduðunu ifade eder bu gururu da her zaman yaþayacaðýna dikkati çekti.

Öte yandan Karic, konuþmasýnýn ardýndan ise mezuniyet aðacýna mezun olan tüm öðrenciler adýna ismini çaktý.

Bu sene 12'ncisi düzenlenen Türkiye Burslarý programý çerçevesinden 133 ülkeden Türkiye'ye gelen 650'den fazla öðrenci mezun oldu.

Programýn sonunda ise mezun olan gençler kep attýktan sonra, bakan Ersoy ile günün anýsýna hatýra fotoðrafý çektirdi.

  • Mehmet Nuri Ersoy
  • Türkiye Burslarý
  • Kültür ve Turizm Bakaný