Bakan Ersoy turizm hedeflerini açýkladý
ABONE OL

Bakan Ersoy, Erzincan'daki Ýpekyolu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "2023'e Doðru Þehir Buluþmalarý" programýnda yaptýðý konuþmada, "Türkiye Yüzyýlý" vizyonu ile Türkiye'nin dünyada merkez konuma gelmek istediðini söyledi.

Türkiye'nin bu yolda ilk adýmlarýný Togg'un üretime geçmesiyle atmaya baþladýðýný ifade eden Ersoy, þöyle konuþtu:

"Önemli olan söylemler ama söylemler kadar icraatlar, eylemler ve sonuçlar da önemli. Türkiye yaptýðý söylemleri, planlarý sonuçlandýran bir ülke. Cumhurbaþkaný'mýzýn 20 yýllýk icraatlarý sýrasýnda bunlarý çok sýk görmeye alýþtýðýmýz ve hedeflere inandýðýmýz bir Türkiye yaþýyoruz. Türkiye Yüzyýlý vizyonunda yeni hedefler konuldu ve bu hedeflere inþallah hýzlý þekilde ülkemiz ulaþacak. Teknolojide, savunma ekonomisinde, sanayide, kültür ve sanatta, eðitimde bu vizyon çerçevesinde elbirliði ile kenetlenerek adýmlarýmýzý uygun þeklide atarak inþallah gerçekleþtireceðiz."

Konuþmasýnýn ardýndan gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Ersoy, turizmdeki hedeflerle ilgili þunlarý kaydetti:

"Hedeflerimizi aslýnda iki kere aþtýk. 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelirle baþladýk. Birinci hedefimiz oydu. Yýlbaþýndan sonra Karadeniz'de olumsuz geliþmeler oldu ama onlara raðmen almýþ olduðumuz önlemler kapsamýnda býrakýn geriye doðru revize etmeyi, ileriye doðru biz revizyon yaptýk. 42 milyon turist hedefimizi, 47 milyon turist ve 37 milyar dolar gelir olarak yukarý yönde revize ettik. Türkiye 2018 sonrasýnda bir strateji deðiþikliðine gitti ve özellikle turizm konusunda hep devletten deðil, artýk özel sektörle devlet beraber tanýtým yapma stratejisi ile çok yoðun bir tanýtým baþlattýk."

- "TURÝZMDE YENÝ HEDEF, 50 MÝLYON TURÝST, 44 MÝLYAR DOLAR GELÝR"

Ersoy, salgýn olmasýna raðmen ara vermeden süreci doðru deðerlendirerek bütün dünyaya Türkiye'nin tanýtýmýný yaygýnlaþtýrdýklarýný belirterek, turizm hedeflerini arttýrmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Artýk Türk Hava Yollarý'nýn uçtuðu her destinasyonu hedef olarak belirlediklerini anlatan Ersoy, þöyle devam etti:

"Turizm çeþitliliði bu dönem vaatlerimiz arasýnda gerçekleþiyordu ve þu anda dünyanýn 330 noktasýndan 330 þehrinden direk uçuþlarýn olduðu bir turizm programý kapsamýnda hedefleri artýrmaya devam ediyoruz. Ýkinci kez bir revize yaptýk. 42 milyon turist hedefimizi 47'ye, ikinci kez de þimdi 50 milyon turist, 44 milyar dolar gelir olarak tekrar revize ettik. Ýnþallah ben bu yýl sonu olan hedefimizi de aþacaðýmýza inanýyorum. Ekim ayý verileri oldukça iyi gidiyor. Ekim ayý sonuçlanmak üzere ve ocak sonu gibi açýklanacak. Ama bize veriler her sýnýr kapýsýndan geldiði için takip etme þansýný buluyoruz."

Ekim ayý genelinde Türkiye turizmin en iyi yýl olduðu 2019'dan çok daha fazla yolcu aðýrlama þansý yakaladýklarýný söyleyen Ersoy, "Kasým ve aralýk aylarý da bu þekilde geçerse biz 50 milyon turist hedefimizi tekrar yukarý doðru revize ederiz diye düþünüyorum." dedi.

Ersoy, Ergan Daðý Kayak Merkezi'ne otel yapýlmasý konusunda da "Ergan Daðý yükseklik ve rakým olarak avantajlý. Rastgele deðil de geniþ kapsamlý olarak Valiliðimiz, belediyemizin otel konusunda çalýþmasý var. Ama biz küçük dað kompleksi þeklinde planlanmasý gerektiðini düþünüyoruz. Uzun süre kar kalan bir bölge olduðu için yatýrým yapmaya deðer. Ýlk etapta bütçe ayýrarak projesini tamamlamayý düþünüyoruz. Kýsa sürede bir proje yapýp sonrasýnda da o projeyi hayata geçirme gibi bir görüþümüz var." deðerlendirmesinde bulundu.

- TURÝSTÝK DOÐU EKSPRESÝ SEFERLERÝ ARALIKTA BAÞLIYOR

Turistik Doðu Ekspresi seferlerinin aralýk ayýnda tekrar baþlayacaðýný ifade eden Ersoy, konuyla ilgili Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý ile görüþtüklerini aktardý.

Programa AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakýr, AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Gündoðdu, AK Parti Ýl Baþkaný Mehmet Cavit Þireci, partililer, sivil toplum örgütü temsilcileri katýldý.

Bakan Ersoy, daha sonra beraberindekilerle il merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.

  • Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy
  • 2023e Doðru Þehir Buluþmalarý
  • turizm