Bakan Göktaþ: 7 pilot bakým merkezinde yeni bir proje baþlattýk
ABONE OL

Bakan Göktaþ, engelli bireylerin ailelerinin yanýnda yaþamlarýný sürdürebilmelerine imkan saðlayan toplum temelli bakým hizmetlerini geliþtirmeye devam ettiklerini belirterek, "Temel amacýmýz, engelli birey bulunan ailelerin bütünlüðünü korurken, engellilerin de sosyal hayata daha aktif katýlmasýdýr. Bu kapsamda gündüzlü bakým merkezlerimiz engelli bireylerin öncelikli olarak aileleri yanýnda yaþamlarýný sürdürmesi esasý çerçevesinde önemli bir iþleve sahiptir" ifadelerini kullandý.

"136 GÜNDÜZLÜ BAKIM VE REHABÝLÝTASYON MERKEZÝMÝZLE HÝZMET VERÝYORUZ"

Gündüzlü bakým merkezlerinin ülke genelinde yaygýnlaþtýrýldýðýný hatýrlatan Göktaþ, "Gündüzlü bakým merkezlerinde yaþamýný kendi ev ortamýnda ve ailesiyle birlikte sürdüren engelli bireylerin yaþam kalitelerini artýrmaya, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasýna yardýmcý olan, sosyalleþmelerine ve boþ zamanlarýný deðerlendirmelerine katký saðlayan aktiviteler gerçekleþtiriliyor. Ayný zamanda ailelere yönelik rehberlik ve danýþmalýk hizmetleri de sunuyoruz. Bu yýl itibarýyla 136 gündüzlü bakým ve rehabilitasyon merkezimizle engelli vatandaþlarýmýza hizmet veriyoruz" dedi.

PROJE 7 PÝLOT GÜNDÜZLÜ BAKIM MERKEZÝNDE BAÞLATILDI

Göktaþ, engelli bireylerin, yaþam kalitesinin artýrýlmasý ve sosyal hayata aktif katýlýmlarýna katký saðlanmasýnda önemli bir iþleve sahip olan gündüzlü bakým merkezlerinin kapasitelerinin güçlendirilerek sunulan hizmetlerin kalitesinin artýrýlmasý amacýyla 7 pilot gündüzlü bakým merkezinde yeni bir proje baþlattýklarýný bildirerek, þunlarý kaydetti:

"'Engelli Bireylere Yönelik Gündüzlü Bakým ve Rehabilitasyon Merkezlerinde Sunulan Hizmetlerinin Niteliðinin ve Kurumsal Kapasitesinin Geliþtirilmesi Projesi' ile Ankara, Antalya, Aydýn, Ýstanbul Mersin ve Sakarya illerindeki 7 pilot gündüzlü bakým merkezinde özel eðitim öðretmenleri görev alacak. Engelli bireylerin istihdamýný kolaylaþtýrmak amacýyla uzman akademisyenler tarafýndan kiþisel geliþim ve mesleki eðitimler verilecek. Merkezlerde görevli meslek personeline yönelik hizmet içi eðitimler düzenlenerek 28 merkezi kapsayacak þekilde ihtiyaç analizi yapýlacak ve sonuçlar rapor haline getirilecek. Bir yýl sürecek proje kapsamýnda gerçekleþtirilecek ihtiyaç analizi doðrultusunda eðitim programlarý ve raporlama faaliyetleri hazýrlanacak. Elde edeceðimiz verilerle, gündüzlü bakým hizmetleri için gerekli olan iyileþtirmeler tespit edilerek hizmetlerin niteliðinin artýrýlmasýný saðlayacaðýz."

Proje kapsamýnda ilk olarak Bakanlýða baðlý Keçiören Gündüzlü Bakým Rehabilitasyon Merkezi'nde akademisyenlerce istihdamý kolaylaþtýrýcý kiþisel geliþim eðitimlerinin verilmeye baþlandýðýný ifade eden Bakan Göktaþ, eðitimlerin engelli bireyler ve aileleri tarafýndan memnuniyetle karþýlandýðýný da vurguladý. Göktaþ, "Hizmet sunduðumuz bireyler ve ailelerinden aldýðýmýz olumlu dönüþler neticesinde gündüzlü bakým merkezlerinde sunulan hizmetlerin niteliðini artýrarak ülke genelinde yaygýnlaþtýracaðýz" ifadelerini kullandý.

  • Mahinur Özdemir Göktaþ
  • bakým merkezi
  • engelli