Bakan Göktaþ: Her türlü desteðimizi sürdüreceðiz
ABONE OL

Türkiye Þehit Yakýnlarý ve Gaziler Dayanýþma Vakfý tarafýndan düzenlenen iftar programýna katýlan Göktaþ, yaptýðý konuþmada, ramazanýn Ýslam alemine ve tüm insanlýða hayýrlar getirmesini dileyerek, "Özellikle Filistin ve Doðu Türkistan'daki kardeþlerimiz için büyük bir ferahlýða vesile olmasýný temenni ediyorum." ifadesini kullandý.

Ecdadýn mirasý, þehitlerin emaneti ve gazilerin caný cananý ülkeye deðer katmak için gece gündüz çalýþtýklarýný dile getiren Göktaþ, "Milletimizle el ele, gönül gönüle yürüdüðümüz bu yolda durmadan, dinlenmeden ilerlemeye devam ediyoruz. En büyük gücü, sizlerin dualarýndan alýyoruz." dedi.

"KAMUDA ÝSTÝHDAM HAKKININ KAPSAMINI GENÝÞLETTÝK"

Bakan Göktaþ, her zaman her konuda bütün imkanlarýný seferber ederek þehit yakýnlarý, gaziler ve gazi yakýnlarýnýn yanýnda olmaya çalýþtýklarýný belirterek, bugün þehit yakýný, gazi ve gazi yakýný 591 kiþinin atamasýný gerçekleþtirdiklerini söyledi.

Þehit yakýnlarý, gazi ve gazi yakýnlarý için yeni sosyal hizmet modellerini hayata geçirdiklerini anlatan Göktaþ, eðitimden istihdama, saðlýktan sosyal hayata kadar pek çok alanda desteklerini sürdürmeye devam ettiklerini vurguladý.

Göktaþ, þehit ailelerini kendi aileleri gibi bildiklerini ifade ederek, "Kýymetli anne ve babalarýna düzenli aylýk baðlayarak destek olmaya çalýþýyoruz. Kamuda istihdam hakkýnýn kapsamýný geniþlettik. Bugün gerçekleþtirdiðimiz 591 atama ile 49 bin 901 þehit yakýný, gazi ve gazi yakýnýnýn kamuda istihdam edilmesini saðladýk. Ayrýca aðýr engelli gazilerimize aylýklarýyla birlikte, asgari ücretin iki katý tutarýnda bakým desteði saðlýyoruz. Çalýþan gazilerimizin maluliyet aylýðýný devam ettirdik." þeklinde konuþtu.

"Vatan ve Kahramanlýk Buluþmalarý" ile gazilerin gençlerle bir araya gelmelerine aracýlýk ettiklerini belirten Göktaþ, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan öncülüðünde 5 yýl önce kurulan Türkiye Þehit Yakýnlarý ve Gaziler Dayanýþma Vakfý ile Türkiye'nin dört bir yanýndaki þehit aileleri ve gazilerle sýk sýk bir araya geldiklerini anlattý.

Bugüne kadar 649 bin þehit ailesi ve gaziye evlerinde ziyarette bulunduklarýný dile getiren Göktaþ, devletin maddi ve manevi tüm imkanlarýný þehit yakýný ve gaziler için seferber etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

"HER DAÝM YANINIZDA OLMAYI SÜRDÜRECEÐÝZ"

Þehit yakýný ve gazilerin gösterdiði vakur duruþun millet için gurur ve cesaret vesilesi olduðuna dikkati çeken Göktaþ, "Sizlerin hayatýný kolaylaþtýrmak için, mutlu ve huzurlu bir yaþam sürdürmeniz için her türlü desteðimizi sürdüreceðiz." dedi.

Þehadeti en yüce makam gören ve þehitlerine ölü demeyen inanca mensup olduklarýný belirten Göktaþ, þunlarý kaydetti:

"Þehitlerimizin emanetlerini korumayý, kahraman gazilerimizin ve ailelerinin her daim yanýnda olmayý vatani bir görev biliyoruz. Daha önce de dile getirdiðim gibi en sevdiklerini bu vatan uðruna feda etmiþ siz kýymetli kardeþlerimiz için ne yapsak az. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn liderliðinde Türkiye Yüzyýlý'nda büyük kahramanlar ailesinin her bir ferdinin refahýný en üst seviyeye çýkarmak için çalýþmalarýmýza devam ediyoruz. Sizlerin refahý ve mutluluðu için sosyal hizmetlerimizi daha da güçlendirecek, her daim yanýnýzda olmayý sürdüreceðiz."

Ýftar programýna Bakan Göktaþ'ýn yaný sýra AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti Ankara Ýl Baþkaný Hakan Han Özcan ile þehit yakýnlarý, gazi ve gazi yakýnlarý katýldý.