Bakan Kacýr duyurdu! Bir þehrimize mega uluslararasý yatýrým müjdesi
ABONE OL

Kacýr, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Saray 8. Olaðan Ýlçe Kongresi'nde son 22 yýlda Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde nice zorluðu ve nice badireyi hep birlikte atlattýklarýný, büyük, güçlü ve tam baðýmsýz Türkiye hedefine hep birlikte yürüdüklerini söyledi.

Halký teðet geçmeyen, çaresizliklere el uzatan, haksýzlýklara yumruðunu sýkan, güçlü, saðlam bir irade ortaya koyduklarýný belirten Kacýr, "Bizim hikayemizde ayrýmcýlýða uðramýþlarýn hakkýnýn teslim edilmesi var. Katsayý engeliyle üniversitelere girmeleri engellenen imam hatiplilere haklarýnýn yeniden teslim edilmesi var. Evladýnýn mezuniyet törenine dahi katýlmasýna izin verilmeyen baþörtülülerin haklarýnýn yeniden teslim edilmesi var. Bizim hikayemizde milletimizin yirmi iki yýl öncesine dek yaþadýðý zorluklarýn ve zulümlerin son bulmasý var." diye konuþtu.

"ALLAH'IN ÝZNÝYLE SEMALARIMIZI ÇELÝK KUBBEYLE DONATACAÐIZ"

Kacýr, Türkiye'nin savunma sanayinde üretim oranýný yüzde yirmilerden, yüzde seksenlere çýkardýklarýný, belirterek, "Bayraktar'la, Anka'yla, Akýncý'yla, Aksungur'la, Kýzýlelma'yla, Hürkuþ'la, Hürjet'le, Kaan'la, gökyüzüne imzasýný atan bir Türkiye var bugün. SOM füzesiyle, Atmaca'yla, Tayfun'la, dosta güven ve itimat, düþmana korku salan bir Türkiye var bugün. Evet, daha yapacak çok iþimiz var. Allah'ýn izniyle semalarýmýzý çelik kubbeyle donatacaðýz. Allah'ýn izniyle hiç kimse Türkiye'nin kýlýna dahi zarar vermeye cesaret edemeyecek." dedi.

Bakan Uraloðlu Malatya'da konuþtu: Sene sonunda 174 kilometreyi daha bitireceðiz

Bakan Kacýr, milli teknoloji hamlesiyle Türkiye'nin kritik teknolojileri kendi imkanlarýyla geliþtirebilen, üretebilen, rekabetçi þekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke olduðunu dile getirdi.

"TÜRKÝYE'NÝN ÝNSANSIZ HAVA ARAÇLARI ELLÝNDEN FAZLA ÜLKENÝN SEMALARINI KORUYOR"

Türkiye'nin bugün savunma sanayinde 6 milyar dolardan fazla ihracat yapan bir ülke haline geldiðini aktaran Kacýr, þunlarý kaydetti:

"Bugün insansýz hava araçlarýnda dünyada bir numara olabilmiþ bir Türkiye var. Türkiye'nin insansýz hava araçlarý sadece kendi semalarýmýzý korumakla, kýrk yýla yakýn zamandýr mücadele ettiðimiz ve çoðu zaman müttefik olduðunu varsaydýðýmýz diðer ülkeleri kendi yanýmýzda deðil, mücadele ettiðimiz teröristlerin etrafýnda ve arkasýnda gördüðümüz bu mücadeleyi baþarýya ulaþtýrmakla kalmadý, sadece terörü topraklarýmýzdan kazýmakla kalmadý, bugün Türkiye'nin insansýz hava araçlarý elliden fazla ülkenin semalarýný koruyor. Kendi geliþtirdiðimiz, ürettiðimiz gemilerimiz Mavi Vatan'da özgürce yol alýyor. Kendi ürettiðimiz uydularýmýz uzayda görev yapýyor."

AK Parti hükümetlerinin 22 yýlda yaptýðý yatýrýmlarý anlatan Kacýr, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn öðrettiði ve öðütlediði siyaset anlayýþýyla gece gündüz çalýþmaya devam edeceklerini kaydetti.

TEKÝRDAÐ'A MEGA ULUSLARARASI YATIRIM LÝMANI MÜJDESÝ

Tekirdað'da daha güzel iþlere hep birlikte imza atacaklarýný ifade eden Kacýr, "Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý olarak bu yörenin, bu þehrin organize sanayi bölgeleriyle geliþimini sürdüreceðiz. Ama daha çevreci bir anlayýþla önümüzdeki dönemde gayret edeceðiz. Ekolojik bir anlayýþla organize sanayi bölgeleri kuracaðýz. Ama inþallah þehrimize yeni yatýrýmlar kazandýrmaktan da geri durmayacaðýz. Malumunuz, bir NATO limanýmýz var. Ýnþallah önümüzdeki dönemde o NATO limanýyla baðlantýlý þekilde bir mega uluslararasý yatýrýmý da Tekirdað'ýmýza kazandýracaðýz." þeklinde konuþtu.

Kacýr, Türkiye'yi bölgesinin ve dünyanýn en önemli üretim merkezlerinden biri haline getirdiklerini vurguladý.

Enerji KÝT'leri 2025'te 250 milyar liranýn üzerinde yatýrým yapacak

Türkiye'ye ve Türkiye Yüzyýlýna hizmet etmeye devam edeceklerini anlatan Kacýr, "Savunma sanayinde nasýl baþarmýþsak, tüm sektörlerde Türkiye'yi yüksek teknoloji geliþtiren, üreten ve yüksek teknolojiyi rekabetçi þekilde dünyaya ihraç edebilen bir ülke haline getireceðiz. Ýnþallah önümüzdeki dönemde Türkiye'nin bu yükseliþinde AK Parti'nin imzasý olmaya devam edecek." ifadelerini kullandý.

GELÝN VE DAMAT KONGREYÝ ÝZLEDÝ

Kacýr, düðün tarihlerinin kongre gününe denk gelmesi nedeniyle salona gelin ve damatlýkla gelen parti üyeleri Melike ve Mert Alpak çiftini tebrik etti.

Bakan Kacýr, fotoðraf çektirdiði çifte altýn hediye etti.

Kongrede AK Parti Tekirdað milletvekilleri Mestan Özcan, Çiðdem Koncagül, Gökhan Diktaþ, Ýl Baþkaný Ali Gümüþ ve Ýlçe Baþkaný Ertan Ýnanç da konuþma yaptý.