Bakan Kacýr gençlere seslendi: Türk milleti gök yüzüne imzasýný attý, inþallah sizler çok daha yükseðe imzanýzý uzaya atacaksýnýz
ABONE OL

Anadolu Ajansýnýn (AA) global iletiþim ortaðý olduðu TEKNOFEST Adana, T3 Vakfý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn ana yürütücülüðünde 128 kurumun katýlýmýyla Adana Havalimaný'nda gerçekleþtiriliyor.

Bakan Kacýr, etkinlik alanýný gezerek, stant ziyaretlerinde bulundu. Burada ASELSAN standýna da giren Kacýr, ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol'dan þirketin son teknoloji ürünlerine, radar ve aviyonik çalýþmalarýna iliþkin bilgiler aldý.

ASTRONOTLARIN UZAY ÇALIÞMALARINI ANLATTI

Roketsan ve Tusaþ stantlarýný da ziyaret eden Kacýr, "Türkiye'nin Ýnsanlý Ýlk Uzay Misyonu" çadýrýnda astronotlar Alper Gezeravcý ve Tuva Cihangir Atasever ile çadýrý gezerek, Adana Valisi Yavuz Selim Köþger'e astronotlarýn uzay çalýþmalarýný anlattý.

Selçuk Bayraktar 'çok talep var' sözleriyle duyurdu! Dünya KIZILELMA'yý bekliyor

Deneyap Atölyesi'ne de ziyarette bulunan Kacýr, burada yaptýðý konuþmada, tüm güçleriyle, yaparak öðrenme çalýþmasý temelinde çok yönlü bir eðitim programýný hep birlikte gerçekleþtirdiklerini söyledi.

Kacýr, Türkiye'de 140'tan fazla Deneyap Teknoloji atölyesi kurduklarýný vurgulayarak, bu yolculuða çýkarken Türkiye'nin her tarafýnda Milli Teknoloji Hamlesi'ni zirveye çýkaracak, özel yetenekli tüm öðrencileri keþfetme ve geleceðin teknoloji yýldýzlarý programýyla buluþturmayý hedeflediklerini anlattý.

"SÝZLER ÇOK DAHA UZAÐA ÝMZANIZI UZAYA ATACAKSINIZ"

Þimdi 20 bine yakýn öðrencileri bulunduðunun altýný çizen Kacýr, þöyle devam etti:

"Dünyada eþi benzeri olmayan bir eðitim programýný hep birlikte uyguluyoruz. Ýnþallah sizler bu ilk basamaklarýnda olduðunuz yolculukta, ilk adýmlarýný atmakta olduðunuz serüvende, bayraðý þimdiye kadar çýktýðý yükseklikten çok daha yukarýya taþýyacaksýnýz. BAYRAKTAR, ANKA, AKINCI, AKSUNGUR, HÜRKUÞ, HÜRJET, ATAK, KAAN ve KIZILELMA ile Türk milleti gök yüzüne imzasýný attý, inþallah sizler çok daha yükseðe imzanýzý uzaya atacaksýnýz. ÝMECE, TÜRKSAT 6A gibi uygulamalarýmýzla kendi uydularýný geliþtiren ülkelerden biriyiz. Ýnþallah sizler Türk milletinin adýný derin uzaya taþýyacaksýnýz. Sadece havacýlýkta, uzayda deðil, biyoteknolojiden enerjiye, ulaþtýrmadan finans teknolojilerine, teknolojinin tüm alanlarýnda tam baðýmsýz Türkiye'yi sizler kuracaksýnýz."

TBMM Sanayi Komisyonu Baþkaný Varank'tan gençlere çaðrý

"SÝZÝ YALNIZ BIRAKMAYACAÐIZ"

Kacýr, üniversite hayatlarý boyunca da buradaki öðrencilerin TÜBÝTAK araþtýrma burslarý ve destek programlarýyla her daim yanýnda olacaklarýný ifade etti.

Üniversite sonrasý araþtýrma dönemlerinde yine onlarýn yanýnda olmayý sürdüreceklerini vurgulayan Kacýr, þunlarý kaydetti:

"Asla sizi yalnýz býrakmayacaðýz. Sizler o parlak fikirleriniz, hayalleriniz, AR-GE ve inovasyon projelerinizle Türkiye'nin geleceði için Türk milletinin daha güçlü daha kuvvetli, insanlýðýn yeniden adaletle merhametle buluþabilmesi için gayretlerinizi sürdürün, alýn teri, akýl teri dökmeye devam edin. Teknolojiyi insanlýk yararýna geliþtiren bireyler olarak ekipler, takýmlar olarak inþallah Türk milletin tarihi sahnesine en güçlü þekilde sizlerden çýkaracaksýnýz. Biz size inanýyoruz, güveniyoruz. Her daim yanýnýzda olmaya devam edeceðiz."