Bakan Kacýr: Gençliðin önü açýldýðýnda bu milletin öz evlatlarý Türk'ün imzasýný gökyüzüne attý
ABONE OL

Kacýr, Kaðýthane Hasbahçe Mesire Alaný'nda gerçekleþtirilen 17. Giresun Tanýtým Günleri'nde, Ýstanbul'da 500 bine yakýn Giresunlunun yaþadýðýný, Giresunlu vatandaþlarýn verdikleri katkýlar ve gayretleriyle Ýstanbul'a ve yaþadýklarý tüm þehirlere deðer kattýðýný söyledi.

"HÝZMET ÇITASINI HER GEÇEN GÜN DAHA DA YÜKSELTÝYORUZ"

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde eðitimden saðlýða, tarýmdan ulaþtýrmaya, sanayiden teknolojiye, kültürden turizme, her alanda asýrlýk hizmetleri Türkiye'ye kazandýrdýklarýný dile getiren Kacýr, þöyle devam etti:

"Cumhuriyet'imizin ikinci asrýný 'Türkiye Yüzyýlý' kýlabilmek adýna hep birlikte canla baþla çalýþýyoruz. Türkiye'yi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarmak için eser ve hizmet çýtasýný her geçen gün daha da yükseltiyoruz. Ýþte Giresun'umuzda pek çok hayali hep birlikte gerçeðe dönüþtürdük. Yýllarca beklediðimiz Doðu Karadeniz'in Ýç Anadolu'ya ve Doðu Anadolu'ya açýlan kapýsý Eðribel Tüneli'ni birlikte hayata geçirdik. Giresun'umuzu dünyaya baðlayan Giresun Ordu Havalimaný'ný milletimizle, hemþehrilerimizle buluþturduk, hizmet sevdamýzýn yeryüzüne sýðmadýðýný, gökyüzüne taþýndýðýný bir kez daha ispat ettik."

Bakan Kacýr duyurdu! Bir þehrimize mega uluslararasý yatýrým müjdesi

Bakan Kacýr, Yerel Kalkýnma Hamlesi vizyonuyla, Giresun'u son 22 yýlda hep birlikte pek çok yatýrým ve hizmetle buluþturduklarýný ifade etti.

GÝRESUN'A YAPILAN HÝZMETLER

Giresun'a yapýlan hizmetlere iliþkin Kacýr, þunlarý söyledi:

"Son 22 yýlda Giresun'umuzda 446 yatýrým için teþvik belgesi düzenledik. 29 milyar liranýn üzerinde yatýrýmý ve 14 binden fazla istihdamý harekete geçirdik. Þehrimizde 22 yýl önce bir tek Organize Sanayi Bölge'miz (OSB) vardý. Þimdi Giresun'umuzun 4 OSB'si var, beþincisini de inþallah Þebinkarahisar'ýmýzda hep birlikte kuracaðýz. Þehrimizde ekonominin öncüsü olan KOBÝ'lerimizin her daim yanýnda olduk. 22 yýl öncesine kadar KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBÝ'lerin sayýsý iki elin parmaðýný geçmiyordu Giresun'da. Oysa KOSGEB 1990'da kurulmuþ bir müessese, 2002'den bugüne Giresun'umuzda 7 binden fazla KOBÝ'ye 740 milyon lira KOSGEB desteði verdik.

Kalkýnma Ajansý'mýz ile Doðu Karadeniz Projesi Bölge Kalkýnma Ýdare'miz ile þehrimizin yerel dinamiklerini harekete geçirdik, kalkýnmasýný hýzlandýrdýk. Bugüne dek Kalkýnma Ajansý'mýz eliyle 166 projeye 233 milyon lira destek olduk. Doðu Karadeniz Projesi Bölge Kalkýnma Ýdare'miz eliyle, mahalli idarelerimizin, üniversitemizin, kamu kurumlarýmýzýn 155 projesine 1 milyar 400 milyon lira katký saðladýk. Önümüzdeki dönemde Bölgesel Geliþme Ulusal Strateji'miz kapsamýnda, Giresun'da ekonomiyi canlandýracak sanayi, üretim, istihdam, turizm ve sosyal donatý alanlarýyla pek çok vizyon projeyi birlikte inþa edeceðiz."

Bakan Kacýr: Son 22 yýlda saðlýk sektöründe 3 bin 363 yatýrýma teþvik verdik

Bakan Kacýr, Giresun'un katma deðerli üretimini, istihdamýný, iktisadi kalkýnmasýný daha da hýzlandýracak, yeni turizm yatýrýmlarýný ve imalat sanayi tesislerini þehre kazandýracaklarýný ifade etti.

GÝRESUN ADASI AÇIKLAMASI

Sanayi ve Teknoloji Bakaný Kacýr, þehrin turizm potansiyelini daha da yükseltecek, yaz-kýþ tercih edilmesine katký saðlayacak projeleri de hayata geçireceklerini dile getirdi.

Giresun Adasý'ný turizme kazandýracaklarýný bildiren Kacýr, "Cennet Vadisi ve Þah Yolu Kültür Rotasý Proje'miz ile Karadeniz Sahil Yolu ve Giresun Alucra ilçemiz arasýnda, Þah Yolu güzergahý üzerinde bulunan tarihi eserleri, köprüleri, çeþmeleri, kiliseleri, çok sayýda tarihi köy evini renove edeceðiz. 20 evi konaklama tesisine dönüþtüreceðiz ve bu rotanýn merkezinde de Çakrak köyümüz yer alacak. Yine Dereli Kýþ Turizm Merkezi ile bölgeye kayak pistleri inþa edeceðiz ve bu pistlerden dönüþ için de bir kilometre uzunluðunda ve saatte 1500 kiþi taþýyabilecek telesiyej ve kayak eðitim merkezini Giresun'umuza kazandýracaðýz." diye konuþtu.

Kacýr, Alucra'da da saðlýk turizmi hizmeti sunacak yeni bir tesisi gelecek dönemde Yerel Kalkýnma Hamlesi vizyonuyla hayata geçireceklerini belirterek þunlarý ifade etti:

"Göksu Beyazdan Maviye Yolculuk Projesi ile travertenleriyle Mavi Göl arasýnda Aksu Nehri kýyýsýnda doða ve macera turizmine hizmet edecek yeni aktiviteleri hayata geçireceðiz. Giresun'umuza Mesleki Eðitim ve Ýnovasyon Merkezi kuracak, teknik eðitimi yüksek bir donanýmla Giresunlu genç kardeþlerimize sunacak ve þehrimizde nitelikli iþ gücünü inþallah destekleyeceðiz. Ünü sýnýrlarýmýzý aþan fýndýðýmýzýn yeni projelerle önümüzdeki dönemde daha katma deðerli üretimine yönelik adýmlar atacaðýz.

Bunun için bir Fýndýk Ýþleme Sanayi AR-GE ve Verimlilik Merkezi'ni inþallah fýndýðýn baþkenti Giresun'da kuracaðýz. Yine þehrimize kazandýracaðýmýz Giresun Fýndýk Müzesi ve Tema Park ile üretim atölyelerinden, sergi alanlarýna vatandaþlarýmýza yeni bir hizmet alaný hediye edeceðiz. Þebinkarahisar'ýmýzýn önemli bir deðeri olan Ara Güler adýna bir kültür merkezini ve inþallah yine bir gençlik merkezini Þebinkarahisar'ýmýza kazandýracaðýz. Giresun Fýndýk Çarþýsý Proje'mizde inþallah fýndýðý hem üreticilerinin hem pazarlayýcýlarýnýn kümelenmesini saðlayacak ve markalaþmasýna katký sunacaðýz."

" TAM BAÐIMSIZLIK MAYASINDAN TAVÝZ VERMÝYORUZ"

Kacýr, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde 81 þehrin hiçbirini geride býrakmadan topyekun kalkýnma anlayýþýyla gayretlerini sürdürdüklerini vurguladý.

Dört bir yaný adeta ateþ çemberine dönüþmüþ bir coðrafyada Cumhuriyet'in kuruluþundaki "tam baðýmsýzlýk" mayasýndan taviz vermeden büyük bir mücadelenin içinde olduklarýný söyleyen Kacýr, "Bu mücadelenin güçlü þekilde devam edebilmesi bizim birliðimize, beraberliðimize, kardeþliðimize baðlý. Bu mücadelenin baþarýya eriþmesi, bugünün dünyasýnda sanayide, teknolojide daha kuvvetli olmamýza baðlý. Az önce kýymetli hatiplerimiz Giresunlularýn kahramanlýklarýný anlattýlar. Bizim insanýmýz vatanseverdir, devletine, bayraðýna, milletine sýkýca baðlýdýr. Ülkesinin baðýmsýzlýðýndan, birliðinden, bütünlüðünden asla taviz vermez." dedi.

"TÜRK'ÜN ÝMZASINI GÖKYÜZÜNE ATTILAR"

Kacýr, Giresun'un insanlarýna ve özellikle de gençlerine çaðrýda bulunarak þunlarý kaydetti:

"Milli Teknoloji Hamlesi yolculuðunda bizim genç kardeþlerimizin heyecanýna, azmine, gayretine, alýn terine, akýl terine ihtiyacýmýz var. Giresunlularýn kahramanlýklarýný Milli Teknoloji Hamlesi'nde 'Tam Baðýmsýz Türkiye' yolculuðunda ortaya koyacaklarýndan asla þüphe duymuyorum. Bizler biliyoruz ki Türk gençliðinin önü açýldýðýnda, TEKNOFEST kuþaðýnýn yanýnda olduðumuzda bu milletin öz evlatlarý, alýn teriyle, akýl teriyle, Bayraktar'larla, AKINCI'larla, AKSUNGUR'larla, HÜRKUÞ'larla, HÜRJET'lerle, ATAK'larla, GÖKBEY'lerle, KAAN'lar KIZILELMA'larla Türk'ün imzasýný gökyüzüne attýlar. En çok da eðitim alanýnda, en çok da gençlik çalýþmalarýnda, arzu ediyorum, ümit ediyorum ki hep birlikte olalým, Giresunlu gençlerimizin bu yolculuða güçlü þekilde dahil olmasý için Milli Teknoloji Hamle'sinin öncüleri arasýnda daha güçlü þekilde yer almalarý için hep birlikte gayret gösterelim."

Kacýr, konuþmasýnýn ardýndan stantlarý gezdi, vatandaþlarla sohbet etti, hatýra fotoðrafý çektirdi.