Bakan Kasapoðlu engelli gençlerle bir araya geldi
ABONE OL

Bakan Kasapoðlu, 10-16 Mayýs "Engelliler Haftasý" kapsamýnda engelli gençleri kabul etti.

Bakanlýk merkez binada gerçekleþen kabulde Bakan Kasapoðlu, engelli gençlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduðunu anlatarak, "Bakanlýk sizin bakanlýðýnýz. Bu nazik ziyaretinizle bizleri çok mutlu ettiniz. Bugün ramazan ayýnýn son günü ve inþallah yarýn bayramýn ilk gününü idrak edeceðiz. Þimdiden bayramýnýzý tebrik ediyorum." ifadelerini kullandý.

Ýsrail'in Filistin'de yaptýklarýna tepki gösteren Kasapoðlu, orada yaþananlarýn büyük zulüm olduðunu vurgulayarak, þunlarý kaydetti:

"Mescid-i Aksa'da saldýrýya uðrayan Filistinli kardeþlerimize rabbimden yardým ve zafer diliyorum. Ýnanýyorum ki tüm insanlýk burada yaþanan zulme bundan sonra daha farklý daha güçlü bir þekilde tepkisini ortaya koyar ve oradaki gençlerimiz, kadýnlarýmýz, Filistinli kardeþlerimiz, bu durumdan bir an evvel topyekun bir þekilde refaha kurtuluþa erer."

Engelli bireyler için bakanlýk olarak çok sayýda proje ve çalýþma gerçekleþtirdiklerini ve bunlarýn devam edeceðini aktaran Kasapoðlu, "Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde 19 yýlda her alanda engelleri ortadan kaldýrmaya yönelik çalýþmalarý hamdolsun ki baþarýlý bir þekilde yürüttüðümüzü ve bunun çýtasýný her geçen gün daha yukarý taþýdýðýmýzý da ifade etmek istiyorum. Bakanlýk olarak biz de hayata geçirdiðimiz bütün çalýþmalarda bu hassasiyeti ön planda tuttuðumuzu ve bu çerçevede yeni açýlýmlarý gerçekleþtirileceðini de ifade etmek istiyorum." diye konuþtu.

Engelli sporcularý her alanda destekleyeceklerini ve sivil toplum iþ birliðini önemsediklerini dile getiren Kasapoðlu, "Gençlik ve Spor Bakanlýðý olarak önümüzdeki süreçte engelli bireylerin erken yaþlardan itibaren spora yönlendirilmesi ve talep ettikleri spor branþlarýnda faaliyet göstermeleri için çalýþmalar yapacaðýz. Bu anlamda devletimizin diðer kurumlarýyla yeni iþ birliklerine gireceðiz. Profesyonel engelli sporcularýn yetiþmesine yönelik yeni teþvik politikalarý hayata geçireceðiz. Sivil toplum kuruluþlarý ile iþ birliði yapacaðýz." deðerlendirmesinde bulundu.

- "GENÇLERÝMÝZÝN ENGELLÝ BÝREYLER KONUSUNDA BÝLÝNÇ DÜZEYÝNÝN ARTIRILMASI ÝÇÝN ÇALIÞMALAR YAPACAÐIZ"

Bakan Kasapoðlu, engelli bireylerin hizmetlerden etkin bir þekilde faydalanmasýný temin etmek için bilgiye eriþimlerini de kuvvetlendirecek çalýþmalar yapacaklarýný söyledi.

Gençlerin bilgi ve bilinç düzeyinin artýrýlmasýnýn çok önemli olduðunu vurgulayan Bakan Kasapoðlu, þöyle devam etti:

"Ben bu vesileyle tüm dünyada bu anlamda bir farkýndalýk, daha güçlü bir bilinç temenni ediyorum. Ýnþallah bu farkýndalýðýn arzu ettiðimiz seviyelere ulaþmasýna vesile olur. Sizler gibi özel gençlerimizin doðru eðitim programlarý ve sosyalleþme desteðiyle bugün ne denli büyük baþarýlara imza atabildiðini her gün görüyoruz. Engelli bireylerin gençlik merkezleri, yurtlar, spor tesisleri gibi alanlardaki fiziki ve çevre düzenlemelerinde eriþilebilirlik düzenlemelerini standartlara uygun yapmaya devam edeceðiz. Gençlerimizin engelli bireyler konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin artýrýlmasý için söyleþi, seminer, organizasyonlar gibi çalýþmalar yaparak toplumsal entegrasyonu saðlanasýný destekleyeceðiz."

Bakan Kasapoðlu, engelli bireylerin sanattan spora, eðitimden iþ dünyasýna kadar hayatýn her alanýnda yazdýðý baþarý hikayeleriyle gurur duyduklarýný belirterek, "Sizler de farklý alanlarda öncü rolleri olan, her biriniz birbirinden deðerli, pýrýl pýrýl gençlerimizsiniz. Her türlü zorluða raðmen yýlmadan, yorulmadan, inançla ortaya koyduðunuz mücadele, sadece diðer engelli vatandaþlarýmýz için deðil, herkes için önemli bir motivasyondur. Engelli bireylerimizin hayatlarýný destekleyecek, güçlendirecek, geliþtirecek, kolaylaþtýracak projeler yapacaðýz." ifadelerini kullandý.

Engelli bireyler konusunda daha saðlam adýmlar atabilmek için devletin yaný sýra sivil toplum kuruluþlarýnýn da bir eþ güdüm içerisinde hareket etmesi gerektiðine dikkati çeken Bakan Kasapoðlu, "Her alanda insan haklarý temelli bir anlayýþý egemen kýlmamýz gerekiyor. Tabi sosyal devlet olmak, fýrsat eþitliði sunma açýsýndan da ayrý bir misyonu hepimize yüklüyor. Engelli haklarý bu anlamda önemli bir alan. Dünyadaki engellilikle ilgili tarihsel sürece bakýldýðýnda uzmanlarýn ifadesiyle medikal modelden sosyal modele, en nihayetinde bugün de insan haklarý modeline doðru bir evrilme ifade ediliyor. Daha açýk ifadeyle; en baþlarda engelli bireyleri düzeltmeye, iyileþtirmeye çalýþan bir yaklaþým hakimken, bugün sosyal ve fiziksel þartlarý engelli bireylere uygun hale getirme anlayýþý ön plana çýkmýþtýr. Sosyal devlet olma anlayýþýnýn gereði olarak fýrsat eþitliðinin saðlanmasý ana hedef olmuþtur. Bu nedenle bugün engelli haklarýný savunmak, insan haklarýný savunmaktýr. Bizim bu hususa olan bakýþ açýmýz budur." deðerlendirmesinde bulundu.

- "GENÇLERÝMÝZ BÝZÝM EN BÜYÜK UMUDUMUZ, ÖNCELÝÐÝMÝZ"

Bakan Kasapoðlu, engelli sporcularýn Türkiye'yi uluslararasý arenada en iyi þekilde temsil etmelerinin kendileri için çok mühim olduðunu söyledi.

Bunun için bakanlýk olarak büyük gayret sarf ettiklerini anlatan Kasapoðlu, "Gençlerimiz bizim en büyük umudumuz, önceliðimiz. Bakanlýk hizmetlerimizin engelli dostu bir nitelikte olmasýný ayrýca önemsiyoruz. Bu anlamda toplumsal farkýndalýðý saðlamada, onu güçlendirmede apayrý bir çalýþma konusu. Sizlerin gençlere ilham verme yanýndan onlara rol model olma yolunda, dünya literatüründe dünya spor tarihinde farklý baþarýlarla isimlerinizi altýn harflerle yazdýrma baþarýsý da rekorlarda madalyalarla bunu taçlandýrmanýz ayrý bir mutluluk." þeklinde konuþtu.

"Ýnanýyorum ki Tokyo Olimpiyatlarý ve Paralimpik Oyunlarý'nda da milletimizin gözü, kulaðý, gönlü sporcularýmýzla birlikte olacak." diyen Mehmet Muharrem Kasapoðlu, sözlerini þöyle tamamladý:

"Sporun evrensel mesajýný yine hep birlikte tüm insanlara haykýracaðýz. Aramýzda aktif olarak spor yapan arkadaþlarýmýz var. Pek çok farklý branþ var. Bu branþlarýn her birine eriþimi kolaylaþtýrmak ve bu anlamdaki engelleri ortadan kaldýrmak bizlerin görevi. Engelli sporcularýmýz bütün dünyada ülkemizi baþarýyla temsil edip þanlý bayraðýmýzý dalgalandýrýyorlar. Gençlerimizin kendi potansiyellerini tam anlamýyla gerçekleþtirebilecekleri bir zemin hazýrlayarak, geleceðe güvenle bakan nesiller yetiþtirilmesini saðlamaya çalýþýyoruz. Bakanlýðýmýzýn tesislerinde tek baþýnýza, rahatlýkla gelip arzu ettiðiniz gibi spor yapabilirsiniz. Dün Gençlik Haftasý'ný baþlattýk. Önümüzdeki hafta 19 Mayýs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramý'ný hep birlikte kutlayacaðýz. Ben bu vesileyle dolu dolu bir haftayý tüm sporcularýmýz ve gençlerimiz için büyük sürprizlerle inþallah gerçekleþtireceðimizi ifade ediyorum. Sporda, sanatta, kültürde, hayatýn her alanýnda öncü bireylerimiz, gençlerimiz, sporcularýmýz inþallah yarýnlarýn dünyasýna mührünü vuracak. Buna inanýyoruz. Hep birlikte sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn öncü birliðinde ülkemizi, þanlý bayraðýmýzý daha yükseklere taþýyacaðýz. Ben bu vesileyle Gençlik Haftamýzý kutluyorum. Sizlere bir kez daha teþekkür ediyor, hepinizin Ramazan Bayramý'ný tebrik ediyorum. Saðlýkla afiyetle nice bayramlar diliyorum."