Bakan Koca duyurdu! Gazze'ye yardým eli... Mýsýr'dan Türkiye'ye giriþ izni
ABONE OL

Koca, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, Ýsrail'in saldýrýlarý sebebiyle saðlýk hizmetlerine ulaþmasý mümkün olmayan Gazzelilerle ilgili dün gece Mýsýr Saðlýk Bakaný Khaled Abdel Ghaffar ile görüþme gerçekleþtirdiðini bildirdi.

Görüþmede birçok önemli önemli hususta mutabýk kaldýklarýný belirten Koca, þunlarý kaydetti:

"Faaliyetlerine son vermek zorunda kalan Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi görmekte olan kanser hastalarý baþta olmak üzere daha önce tarafýmýza bildirilen ve acil tedaviye ihtiyacý olan 1000'e yakýn hasta ve yaralýnýn, Refah Sýnýr Kapýsý üzerinden Mýsýr'a getirilmesi için çalýþmalarýmýz sürüyor. Ardýndan, kanser hastalarý ve durumu acil olanlarýn ambulans uçaklar ve gemi hastanesi ile ülkemize transfer edilmesi planlanmakta."

- "GAZZE'DEKÝ HASTALARA VE YARALILARA ÞÝFA OLABÝLMEKSE ÝNSANLIK ADINA BÜYÜK BÝR BAHTÝYARLIKTIR"

Koca, Ghaffar ile bu hayati geliþmeye yönelik gerekli çalýþmalarýn planlanmasý ve yürütülmesi için karar birliðine vardýklarýný duyurdu.

Görüþmede, Ghaffar'ýn önemi büyük bir bilgi daha paylaþtýðýný bildiren Koca, þunlarý ifade etti:

"Gazzeli yaralýlarýn tedavisinde kullanýlmak üzere Türkiye'nin Mýsýr'a göndermek istediði sahra hastaneleri ile ambulanslarýn sevkiyatý için her an harekete geçecek þekilde sularýmýzda bekletilmekte olan 2 gemimize Mýsýr limanlarýna giriþ izni verilmiþ durumdadýr.

Sayýn Bakan ile Gazzeli kardeþlerimizin tedavileri amacýyla oluþturmuþ olduðumuz bu yakýn ve insani deðeri unutulmayacak iþbirliðinin Mýsýr ile ülkemiz arasýndaki saðlýk alanýnda var olan iþbirliðine de ivme kazandýracaðýna olan inancýmýzý artýrmýþtýr. Gazze'deki hastalara ve yaralýlara þifa olabilmekse insanlýk adýna büyük bir bahtiyarlýktýr."