Bakan Kurum bu sözlerle açýkladý: Gerçekleþtirene kadar bize durmak yok
ABONE OL

Çevre Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum, Malatya Ýkizce'de inþa edilen konutlarýn ve yeni yaþam alanlarýnýn görüntülerini sosyal medya hesabýndan paylaþtý.

Kahramanmaraþ merkezli depremlerde aðýr hasar gören Malatya'da Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý tarafýndan 2025 yýlý sonuna kadar 70 bin 619 konut ve 10 bin 339 iþ yeri inþa edilecek. Kentte þu ana kadar 10 bin 679 konut teslim edildi. Malatya'nýn Yeþilyurt ilçesi Ýkizce Mahallesi'ndeki aileler de yapýmý tamamlanan evlerine taþýnmaya baþladý. Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum, Ýkizce'de inþa edilen konutlarýn ve yeni yaþam alanlarýnýn görüntülerini sosyal medya hesabýndan paylaþtý. Bakan Kurum, "Her bir depremzede kardeþimizin hayalini gerçekleþtirene kadar bize durmak yok" ifadelerini kullandý.

'DEVLET YANIMDA, YALNIZ DEÐÝLÝM'

Bakan Kurum'un paylaþtýðý videoda, hak sahibi kiþilerin görüþlerine de yer verildi. Ýkizce Mahallesi'nde yaþayan Zeynal Yalçýn, depremin ardýndan devletin süreci çok hýzlý yürüttüðünü söyleyerek, "Þu anda, bu bir mucize gibi. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, 1 yýl içinde evleri teslim edeceðini söyleyince, 'Nasýl yapýlabilir' diye düþünmüþtüm ama mucize gerçekleþti, çok memnun kaldýk. Ýlk kapýyý açtýðýmda videoya çektim, eþimle ve çocuklarýmla paylaþtým. Devlet benim yanýmda, yalnýz deðilim" dedi.

'MALATYA ASLA SAHÝPSÝZ DEÐÝL'

Nuran Yazgan da konutlarýn teslimi için gece gündüz çalýþýldýðýný belirterek, "Malatya sahipsiz' diyorlar, asla sahipsiz deðil. Biz 40 yýllýk karanlýk bir binada oturuyorduk, burasý ferah ve aydýnlýk. Kapýyý açtýðýmda burasý benim cennetim gibi geldi. Anlatamayacaðým kadar çok sevindim" ifadelerini kullandý.

Nuran Yazgan'ýn eþi Adil Yazgan da yeni konutlarýnda deprem korkusu olmadan yaþadýklarýný dile getirerek, "Evlerin bu kadar güzel olacaðýný ve sosyal yönleriyle bu kadar iyi olacaðýný beklemiyordum. Parkýyla, otoparkýyla her þey dört dörtlük. Bu gece yine deprem oldu, uyandým ama kalkmadým. 'Bir þey olmaz" diye düþündüm" diye konuþtu.

'HER ZAMAN SAÐLAM KONUTLAR YAPTIK'

Toplu Konut Ýdaresi (TOKÝ) Ýnþaat Uygulama Uzmaný Ramazan Coþkun, bölgedeki konut projelerinin saðlamlýðýna vurgu yaparak, "TOKÝ olarak her zaman saðlam konut yaptýk, yapmaya da devam edeceðiz. Yatay mimariye uygun, radye temel sistemi ve tünel kalýp sistemi kullanarak depreme dayanýklý konutlar üretiyoruz" dedi.

Ýki etaptan oluþan Ýkizce'de toplam 11 bin 897 konutun ihalesinin yapýldýðýný söyleyen Coþkun, 4 bin 116 konutun da yakýn zamanda teslim edileceðini açýkladý.

TürkMedya heyeti Bakan Kurum'u ziyaret etti

"Gereken tüm adýmlarý atacaðýz"

Bakan Kurum'dan kararlýlýk vurgusu

  • konutlar
  • yaþam alanlarý
  • depremzede