Bakan Kurum deprem bölgesi Kahramanmaraþ'ta: Elimizi, gönlümüzü buradan çekmeyeceðiz
ABONE OL

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum, deprem bölgesine yönelik temaslarýný sürdürüyor. Dün gerçekleþtirdiði Malatya temaslarýnýn ardýndan bugün, 'Asrýn afeti' olarak hafýzalara kazýnan 6 Þubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraþ'a gelen Bakan Kurum, Vali, belediye baþkanlarý, STK'lar ve milletvekillerinin de yer aldýðý Ýl Koordinasyon Toplantýsý'na katýldý. Kahramanmaraþ'ta hak sahibi vatandaþlarýn sýcak yuvalarýna kavuþabilmesi ve þehrin yeniden ayaða kaldýrýlmasý için yapýlan çalýþmalar hakkýnda gelinen son durumun deðerlendirildiði toplantýda konuþan Bakan Kurum, sözlerine hayatýný kaybeden vatandaþlara baþ saðlýðý dileyerek baþladý.

"AMACIMIZ VATANDAÞLARIMIZIN YÜZÜNÜN GÜLMESÝ"

6 Þubat'ta devletin tüm kurumlarýyla birlikte 11 ili ayaða kaldýrmak için gereken her türlü çabayý vatandaþlarla birlikte verdiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, "O günden beri de tüm ekiplerimiz ve Bakanlýklarýmýz bu çalýþmayý sürdürüyor. Amacýmýz buralarýn bir an önce ayaða kalkmasý, vatandaþlarýmýzýn yüzünün gülmesi. Giden canlarý geri getiremeyiz ama hem çevreye hem de bölgeye katký saðlayarak eskisinden daha iyisini yapma gayretiyle ve motivasyonuyla çalýþýyoruz" dedi.

"BU MÜCADELEYÝ BÝRLÝKTE VERECEÐÝZ"

Yeniden göreve geldikten sonra ilk ziyaretlerini deprem bölgesine yapmak istediðini belirten Bakan Kurum, bu kapsamda depremden aðýr hasar alan tüm illeri ziyaret edeceklerini kaydetti. Bakan Kurum, "Hep söylüyoruz, deprem bölgesinin derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimiz. Ýnþallah bu mücadeleyi birlikte vereceðiz. Ne konuþursak, onu yapacaðýz. Konuþtuðumuzu bir an önce bitirmek için gerekli her türlü iradeyi göstereceðiz" þeklinde konuþtu.

"BUGÜN KARÞINIZDA VERDÝÐÝ SÖZLERÝ TUTAN BÝRÝ OLARAK OTURUYORUM"

Bakan Kurum, birçok afette olduðu gibi depremin ilk anýnda da Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn takipleri ve talimatlarýyla hep birlikte bölgede olduklarýný kaydederek, "Günlerce, aylarca deprem bölgesindeki kardeþlerimizle birlikte mücadele ettik. Orada ne söz verdiysek o sözleri tuttuk. Hamdolsun bugün de karþýnýzda verdiði sözleri tutan biri olarak oturuyorum. O yüzden bize inanýn, güvenin. Biz sizlerle el ele verip inþallah Kahramanmaraþ'ýmýzý ayaða kaldýracaðýz. Hep birlikte inþallah bu süreci en kýsa zamanda atlatmak istiyoruz" dedi.

"ELÝMÝZÝ, GÖNLÜMÜZÜ BURADAN ÇEKMEYECEÐÝZ"

Bakan Murat Kurum, deprem bölgesinde vatandaþlarýn ihtiyaçlarýný giderecek kiþilere kapýlarýnýn her zaman açýk olacaðýný belirterek, "Bir ayaðýmýz hep deprem bölgesinde olacak ve ihtiyaçlarý, sorunlarý giderene kadar da elimizi, gönlümüzü buradan çekmeyeceðiz. Amacýmýz, Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde, deprem bölgesini bir an bile olsun ana gündem maddesinden çýkarmayacak bakýþ açýsýyla çalýþmak. Deprem ve deprem bölgesi birinci önceliðimiz. Her þey durabilir, ama bölgesindeki vatandaþlarýmýzýn ihtiyaçlarý duramaz. O yüzden buranýn ihtiyaçlarý neyse bu ihtiyaçlarý giderecek adýmlarý hep birlikte atacaðýz. Bu derdi hep birlikte paylaþacaðýz ve hep birlikte emek verip, alýn teri dökeceðiz" ifadelerini kullandý.