Bakan Kurum: Her zaman milletimize koþacaðýz
ABONE OL

Bakan Kurum, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn katýlýmýyla Gülderen Mahallesi TOKÝ Konutlarýnda düzenlenen, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açýlýþ Töreni'nde konuþma yaptý.

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii Anonim Þirketine (TUSAÞ) yönelik terör saldýrýsýnda þehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Kurum, þöyle konuþtu:

"85 milyon büyük Türk milleti müsterih olsun. Biz bu milletin evlatlarý olarak tüm þer odaklarýna inat daha çok çalýþacaðýz, üreteceðiz. Deprem bölgesi baþta olmak üzere ülkemizin 780 bin kilometrekare vatan topraðýnýn her yerinde en güzel hizmetleri, en güçlü eserleri yapmaya Allah'ýn izni, aziz milletimizin destekleri ve dualarýyla devam edeceðiz."

Kurum, Türkiye'nin düþmanlarýna karþý azimle mücadeleyi sürdüreceklerini, kararlýlýklarýný ortaya koymak için Hatay'da toplandýklarýný dile getirdi.

"YENÝDEN DAHA GÜÇLÜ ANADOLU, HATAY, BÜYÜK TÜRKÝYE DÝYORUZ"

Depremden etkilenenler illerdeki vatandaþlarýn konutlarýna kavuþmasýnýn mutluluðuna þahitlik ettiklerini belirten Kurum, "Ýnþa ettiðimiz 130 bininci yuvamýzýn anahtar teslimini gerçekleþtiriyor, 'Yeniden daha güçlü Anadolu, Hatay, büyük Türkiye' diyoruz. Ýnþallah burada yapacaðýmýz her eserimiz, atacaðýmýz her adýmýmýz buradaki annelerimiz, yavrularýmýz, Hatay ve 11 ilimiz için olacaktýr." diye konuþtu.

Bakan Kurum, milletin 6 Þubat 2023'teki depremlerde tarihin en büyük dayanýþmasýný ortaya koyduðunu, sevgisini, umudunu ve ümidini paylaþtýðýný ifade etti.

"DEPREMZEDE KARDEÞLERÝMÝZLE AHDÝMÝZÝ YENÝLÝYORUM"

Afetten etkilenen illerdeki 1900 þantiyede 160 bin iþçi ve emekçiyle seferberlik ruhunda çalýþtýklarýný vurgulayan Kurum, þu deðerlendirmede bulundu:

"Depremzede kardeþlerimizle ahdimizi yeniliyorum. Allah'ýn izni, liderimizin desteði, aziz milletimizin dualarýyla hýzýmýzý daha da artýracaðýz ve önümüzdeki 60 günde yapacaðýmýz 70 bin yeni yuvamýzý da teslim ederek, yýl sonuna kadar teslim sayýmýzý en az 200 bine ulaþtýracaðýz. 2025 yýlý sonuna kadar inþallah hep birlikte tüm depremzede kardeþlerimizi yeni yuvalarýna, iþ yerlerine hep birlikte kavuþturacaðýz."

"HEP BÝRLÝKTE ALIN TERÝ DÖKÜYORUZ"

Bakan Kurum, çocuklarýn daima güven içerisinde yaþamasý için tüm ekiple koþturduklarýný belirterek, þöyle konuþtu:

"Bu milletin her ferdinin hak ettiði güzel yaþama eriþmesi için hep birlikte alýn teri döküyoruz. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn her zaman söylediði 'Günü geldiðinde biz susacaðýz eserlerimiz konuþacak' sözü var. 2025'ten sonra bu topraklarda biz susacaðýz, 100 binlerce yeni yuvamýz, bereketli dükkanýmýz konuþacak. 11 ilimizde biz susacaðýz, yeni kent meydanlarýmýz, eserlerimiz konuþacak. 2025'ten sonra Ýskenderun'dan Antakya'ya, Defne'ye, Kýrýkhan'a kadar tarihiyle, kültürüyle yeniden ihya edilmiþ Hatay'ýmýz konuþacak. Sahada ter dökmeyenlerin o sözlerine aldýrýþ etmeyeceðiz. Verdikleri sözleri tutmadýklarý halde bilirkiþilik taslayanlara asla prim vermeyeceðiz."

"ANNELERÝMÝZ RAHAT EDENE KADAR BÝZLER BURADAYIZ"

Deprem bölgesindeki mücadeleyi vatan müdafaasý olarak gördüklerinin altýný çizen Kurum, "Biz konuya böyle bakýyoruz ve bugüne kadar AK Parti, Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz milletimize ne söz verdiyse o sözü tutmuþtur. Biz söylersek, yaparýz. Ýþte icraatlarýmýz. O yüzden biz bu güçlü devlete güveniyor, güzel millete inanýyoruz." diye konuþtu.

Kurum, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Sizlere söz veriyoruz. Tüm yuvalarýmýz bitene, Hatay'da tüm iþ yerleri açýlana kadar bu kardeþleriniz burada olacak. Her ay düzenli gelecek, milletin hatýrýný soracaðýz. Milletimiz bizden ne istiyorsa yanýnda olacaðýz. Çocuklarýmýz güvenle uyuyana, annelerimiz rahat edene kadar bizler buradayýz. Tarihi Meclis Bina'mýz ayaða kalkana ve Asi Nehri'nin etrafýnda, o alanlarda Hataylý kardeþlerimiz yürüyüp, dolaþana kadar, Habib-i Neccar Camisi ve Ulu Cami'nin minarelerinde ezan sesleri yükselene kadar Hatay'da, Hataylý kardeþlerimizle birlikte olacaðýz."

Hatay'daki konutlarýn hayýrlý olmasýný dileyen Kurum, çalýþmada emeði geçenlere teþekkür etti.

#CANLI Cumhurbaþkaný Erdoðan: 'Oy yoksa hizmet de yok' diyenlerden deðiliz