Bakan Mehmet Özhaseki: Ardahan'ýmýzý daha güzel yapmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceðiz
ABONE OL

Ardahan Valiliðini ziyaret eden Özhaseki, daha sonra Kaptanpaþa Mahallesi'ndeki Kura Nehri kýyýsýnda yapýmý süren millet bahçesine geçti.

Özhaseki, burada gazetecilere, yatýrýmlarla Ardahan'ý daha güzel bir kent yapmak için çalýþtýklarýný söyledi.

Ardahan'daki yatýrýmlarý yerinde görmek için geldiklerini belirten Özhaseki, þunlarý kaydetti:

"Bugün Serhat þehrimiz Ardahan'dayýz. Tarihi ve kültürel dokusuyla ülkemizin gözbebeði bir yerindeyiz. Ýçinde bulunduðumuz mekanda Bakanlýðýmýzýn bir çalýþmasý var. Bu çalýþmayý yerinde görmek için geldik. 75 dönümlük bir arazide millet bahçesi inþa ediyoruz. Ýçinde bulunmasý gereken bütün fonksiyonlar yapýlýyor. Bir tarafta da Aziziye Kýþlasý olarak bildiðimiz tarihi eserlerimizi de restore etmeye gayret gösteriyoruz. Anadolu'ya bu açýdan bakýldýðý zaman tarihi kültürel ve doða mirasýyla adeta bir cennet gibi. Hatta bizim bütün Anadolu'yu bir açýk hava müzesi olarak ilan etmiþ olsak haklý bir iþ yapmýþ oluruz diye düþünüyorum."

Millet bahçesi için 150 milyon liradan fazla para harcandýðýný anlatan Özhaseki, "Eserlerin her birisinin restore edilmesi, saðlýklý bir þekilde hayata kazandýrýlmasý, fonksiyon yüklenerek gelecek nesillere aktarýlmasý gibi kutsal bir görevimiz var. Vatandaþýn gelip nefes alacaðý, soluklanacaðý yeþil alan yapýlýyor. Bir taraftan da tarihi mirasýmýza sahip çýkýyoruz. Bakanlýk olarak Ardahan için harcadýðýmýz 8 milyar lira bir bedel var. Devam eden 3 milyarýn üzerinde de yatýrýmlarýmýz var. TOKÝ'nin yaptýklarý var. Bütün bu hizmetler, inþallah bundan sonra da devam edecek. Ayrýca Posof ilçesinde devam eden bir millet bahçesi projemiz var. Ardahan'ýmýzý daha güzel yapmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceðiz." diye konuþtu.

Bakan Özhaseki, daha sonra Kongre Caddesi'nde, AK Parti Seçim Bürosu'nu ziyaret edip partililerle görüþtü.