Bakan Memiþoðlu iddiaya böyle tepki gösterdi: En hafif tabirle vicdansýzlýktýr
ABONE OL

Saðlýk Bakaný Kemal Memiþoðlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlýðýnýn 2025 yýlý bütçesine iliþkin yapýlan görüþmelerde milletvekillerinin soru ve eleþtirilerini yanýtladý.

"Yenidoðan çetesi" ile ilgili eleþtiri ve iddialarý çeþitli görsellere de yer vererek yanýtlayan Memiþoðlu, "Kamuoyuna 'yenidoðan çetesi' olarak aksettirilen, bizim 'insanlýktan nasibini almamýþlar çetesi' dediðimiz süreçle ilgili öne çýkan tüm yalan ve iftiralara yanýt vereceðim ve tüm samimiyetimle doðrularý sizlerin huzurunda aziz milletimle paylaþacaðým. Ýddia edilen hususlarý, kronolojisine uygun þekilde tek tek açýklayacaðým." diye konuþtu.

- "2016'DA YENÝDOÐAN KONUSUNDA YÜRÜTÜLEN SORUÞTURMANIN KAPATILDIÐI" ÝDDÝALARI

Bakan Memiþoðlu, "2016'da Saðlýk Bakanlýðý tarafýndan yenidoðan konusunda yürütülen bir soruþturmanýn, Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürü olarak þahsý tarafýndan kapatýldýðý" iddialarýna iliþkin, bahse konu soruþturmanýn Ocak 2016'da bir mail ihbarý ile baþlatýldýðýný ve Bakanlýkça baþdenetçi görevlendirildiðini belirtti.

Baþdenetçinin, uzman bilirkiþinin raporu doðrultusunda tamamladýðý soruþturma dosyasýný 17 Kasým 2016 tarihinde Saðlýk Bakanlýðý Denetim Hizmetleri Baþkanýna sunduðunu anlatan Memiþoðlu, "Dosya içeriðinde bulunan bilirkiþi raporunda 'mevcut kayýtlara göre yenidoðan döneminde yapýlan tedavilerin bebeklere zarar verdiðine dair bir bulguya rastlanýlmadýðý' ifade ediliyor. Müfettiþ raporunda ise 'bebeklerin tedavilerden zarar görmedikleri anlaþýldýðýndan herhangi bir iþleme gerek olmadýðý' þeklinde bir kanaat belirtiliyor. 28 Kasým 2016 tarihinde de Saðlýk Bakanlýðý Müsteþarlýðýndan onay alýnarak soruþturma tamamlanýyor." diye konuþtu.

Bu esnada soruþturma dosyasýnda da yer alan bilirkiþi görüþünü ve müfettiþ kanaatini gösteren Memiþoðlu, ayný konuda, o dönem baþdenetçi tarafýndan; yüksek tedavi faturalarý çýkarýldýðý iddialarýnýn SGK tarafýndan, bazý doktorlarýn özel hastanelerde mevzuata aykýrý nöbet tuttuðu iddialarýnýn da Türk Tabipler Birliði tarafýndan incelenmesi gerektiðine dair suç duyurusu yapýldýðýný ifade etti.

Memiþoðlu, þöyle devam etti:

"Bu soruþturmanýn, Ekim 2016'da il saðlýk müdürlüðüne atanmam dolayýsýyla kapatýldýðýný iddia etmek, en hafif tabirle vicdansýzlýktýr. Bakanlýk merkez teþkilatý tarafýndan yürütülen bir soruþturmanýn, il müdürlüðü tarafýndan kapatýlabileceðini düþünmek de olsa olsa cahilliktir. Tam aksine; burada gösterdiðim yazý ile 6 Ekim'de göreve baþlayan bir Ýl Saðlýk Müdürü olarak, bebeklerimiz için dertlenen ve 15 Kasým 2016 tarihinde Saðlýk Bakanlýðýndan denetimle ilgili bilgi, belge isteyen de bizzat benim.

Bu yazýmýza, Bakanlýk tarafýndan 29 Kasým 2016 tarihinde, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadýðý ve Bakanlýkça teftiþin tamamlandýðý þeklinde bir yanýt verilmiþtir. Baþdenetçi raporunda bebeklere zarar verildiðine dair herhangi bir bulgu tespit edilmemiþken, ayný rapora dayanarak asýlsýz iddialarda bulunmak açýk bir iftiradýr."

Bakan Memiþoðlu,15 Kasým 2016'da yapýlan denetimler konusunda bilgi verilmesine iliþkin yazdýðý yazýnýn görselini de paylaþtý.

- ÖZEL SAÐLIK TESÝSLERÝNE YÖNELÝK 54 BÝN 885 DENETÝM GERÇEKLEÞTÝRÝLDÝ

"Yenidoðan yoðun bakým üniteleri baþta olmak üzere özel saðlýk tesislerine yönelik denetim yapýlmadýðý" iddialarýna iliþkin de Memiþoðlu, bebeklerin yenidoðan evresini en saðlýklý þekilde geçirebilmelerinin, Bakanlýðýn üzerinde en hassasiyetle durduðu ve saðlýkta dönüþüm programýnýn en baþarýlý olduðu alanlardan biri olduðunu vurguladý.

Bakan Memiþoðlu, saðlýk otoritelerinin bebek ölüm hýzýný, ülkelerin geliþmiþliðini gösteren en önemli parametrelerden biri kabul ettiðine iþaret ederek, 2002'de 1000 canlý doðumda 31,5 olan bebek ölüm hýzýnýn, 2023'te 9,8'e düþürüldüðüne dikkati çekti.

2009'dan bu yana 1 yaþýna kadar gerçekleþen tüm bebek ölümlerini ve nedenlerini tespit etmek, gerekli tedbirleri almak ve her bir bebek ölümünü ayrý ayrý incelemek üzere Ýl Ýnceleme Kurullarý oluþturulduðunu anýmsatan Memiþoðlu, özel saðlýk kuruluþlarýnýn denetimlerinin de uzman ekiplerce olaðan, olaðanüstü ve süre sonu þeklinde 3 farklý türde gerçekleþtirildiðini, her yýl en az bir kez tüm özel saðlýk kuruluþlarýnýn denetlendiðini anlattý.

Memiþoðlu, "Denetim ekiplerimiz, sadece 2024'te özel saðlýk tesislerine yönelik yaklaþýk 46 bini olaðan, 6 bini olaðan dýþý ve 3 bini süre sonu olmak üzere toplam 54 bin 885 denetim gerçekleþtirdi. Bu denetimler neticesinde aykýrýlýk tespitlerine göre faaliyet durdurma, idari para cezasý ve suç duyurusunda bulunuldu." dedi.

- "TAM BÝR EÞ GÜDÜM ÝÇERÝSÝNDE ÇALIÞARAK BU ÇETEYÝ ÇÖKERTTÝK"

Bu denetim sisteminin titizlikle uygulandýðýný ancak tüm denetim ve kontrol sistemlerinin hayatýn olaðan akýþý içerisinde öngörülebilecek usulsüzlükler veya aykýrýlýklar dikkate alýnarak kurgulandýðýný vurgulayan Memiþoðlu, þu deðerlendirmelerde bulundu:

"Ýnsanlýktan nasibini almamýþlar çetesi'nde, hayatýn olaðan akýþýnda akla hayale gelmesi güç, canice bir hadise söz konusu. Bu aþaðýlýk örgütün eylemlerinde olduðu gibi, delillendirmekte güçlük çekilen durumlarda, olaðan denetim usullerinin yaný sýra özel yöntemlere de baþvurmak gerekiyor. Biz de burada tam olarak bunu yaptýk. Saðlýk müdürlüðümüz, kolluk birimlerimiz ve yargý mercilerince tam bir eþ güdüm içerisinde çalýþarak bu çeteyi çökerttik. Herhalde bundan rahatsýz olanlar oldu ki üzerimize insafsýzca bir saldýrý baþlattýlar.

Burada üzülerek þahit olduðumuz gibi bazý mahfiller, arsýzý, hýrsýzý, katili býraktýlar; canýný diþine takýp bu iþi ortaya çýkartmak için çaba sarf edenlere iftira atmaktan utanmadýlar. Onlar ne derlerse desinler, biz doðru bildiðimizden vazgeçmeyeceðiz, doðru iþler yapmaya devam edeceðiz."

- "1,5 MÝLYON SAÐLIK ÇALIÞANIMIZIN ZAN ALTINDA BIRAKILMASI BÜYÜK BÝR HAKSIZLIK"

"Saðlýk Bakanlýðýnýn yenidoðan bebek ölümlerine seyirci kaldýðý" iddialarýný da yanýtlayan Memiþoðlu, meslek ahlaký ve vicdanýndan zerre taviz vermeyen bir hekimin ölümlere de seyirci kalamayacaðýný, bu nedenle "yenidoðan çetesi" operasyonuna "çürük elma ayýklama operasyonu" dediklerini vurguladý.

Bakan Memiþoðlu, þu deðerlendirmeyi yaptý:

"Nasýl ki diðer mesleklerde de meslek kurallarýný, ahlaki ve vicdani deðerleri ihlal eden, hatta suça bulaþan kiþiler çýkabiliyorsa, maalesef çok düþük bir oranda da olsa saðlýk çalýþanlarýmýz arasýnda da bu tür kötü örnekler çýkabiliyor. Buradan hareketle 220 bin meslektaþýmýzýn hatta 1,5 milyon saðlýk çalýþanýmýzýn zan altýnda býrakýlmasý büyük bir haksýzlýktýr. Bizlere düþen yanlýþ yapanlarý, yasa dýþý yollara sapanlarý, suç iþleyenleri bulmak ve onlara gerekli cezalarý verip sistem dýþýna çýkartmaktýr."

- "ADLÝ SORUÞTURMANIN BAÞLATILMASI BÝZÝM TARAFIMIZDAN SAÐLANDI"

Bakan Memiþoðlu, "Ýddialar karþýsýnda, klasik denetim usullerinin yeterli olamayacaðý kanaatiyle Ýstanbul Emniyet Müdürlüðüyle irtibata geçerek 5 Mayýs 2023 tarihli yazýmýzla adli soruþturmanýn baþlatýlmasý bizim tarafýmýzdan saðlandý. Ýstanbul Büyükçekmece Baþsavcýlýðýnca gizlilik kararý çerçevesinde yürütülen soruþturma kapsamýnda, kolluk birimlerince teknik ve fiziki takip de dahil olmak üzere etkin bir soruþturma yürütüldü." diye konuþtu.

Emniyet makamlarýnýn bu süreçte Ýstanbul Ýl Saðlýk Müdürlüðüyle irtibata geçerek, teknik takibin etkinliðini arttýrmak amacýyla eþ zamanlý ve olaðanüstü denetimler yapýlmasýný istediðine iþaret eden Memiþoðlu, þunlarý kaydetti:

"Bu çerçevede ilk eþ zamanlý olaðan dýþý denetim, 25 Eylül 2023 tarihinde özel hastanelerin yenidoðan yoðun bakým servislerine yönelik gerçekleþtirildi ve ortaya çýkan bulgularý deðerlendirmek üzere Yenidoðan Yoðun Bakým Denetim Deðerlendirme Komisyonu kuruldu.

Sonrasýnda da özel hastanelerin yenidoðan yoðun bakým servislerine yönelik eþ zamanlý olaðan dýþý denetim yaptýk. 31 Ekim 2023, 16 Kasým 2023, 29 Kasým 2023, 16 Ocak 2024, 26 Ocak 2024, 8 Þubat 2024 ve 9 Þubat 2024 tarihlerinde 7 ayrý eþ zamanlý olaðan dýþý denetim daha gerçekleþtirdik. Bu denetimlere iliþkin tutanaklarý Ýstanbul Ýl Emniyet müdürlüðüne gizlilik içinde gönderdik. Ýddianamenin yayýnlanmasýyla birlikte, kamuoyuna yansýyan tapelerde de görüleceði üzere; yapýlan denetimlerin ne kadar etkili olduðunu, organize suç örgütünü nasýl açýða çýkarttýðýný ve paniklettiðini, o panikle iddianameye de yansýyacak þekilde nasýl deliller býraktýklarýný, bizzat bu aþaðýlýk örgüt üyelerinin aðzýndan sizlere göstereyim."

- ÖRGÜT ÜYELERÝNÝN TELEFON KONUÞMALARINA ÝLÝÞKÝN GÖRSELLERÝ PAYLAÞTI

Bakan Memiþoðlu, 25 Eylül'de yapýlan denetimlere yönelik, örgüt üyelerinin, iddianameye de yansýyan telefon görüþmelerinden bölümleri gösterdi.

Söz konusu tape kayýtlarýnda organize suç örgütü üyelerinin denetimlere iliþkin, "Her türlü iþi, yolsuzluðu, her türlü usulsüzlüðü açýða çýkarttýlar. Çomak soktular kovanýmýza.", "Kafayý yemiþ bunlar normal deðil ya, ben hayatýmda böyle denetim görmedim.", "Ýl saðlýk müdürü kafayý takmýþ." þeklindeki yorumlarda bulunduðu görüldü.

Memiþoðlu, bu görselleri göstermesinin ardýndan, "Bizim talebimizle baþlatýlan adli soruþturma, ilgili savcýlýk makamýnca gizlilik içerisinde yürütüldü. Bakanlýðýmýz, bugün burada dile getirilen tape kayýtlarý ve dijital materyal verilerine, çete operasyonu yapýldýktan çok daha sonra vakýf oldu." ifadelerini kullandý.

Savcýlýðýn tape kayýtlarýný Bakanlýk müfettiþleriyle 9 Mayýs 2024 tarihinde diðer belgelerle birlikte paylaþtýðýný, þüphelilere ait telefon ve bilgisayar imajlarýndan alýnan, whatsapp yazýþmalarý gibi en can alýcý bulgularýn yer aldýðý dijital materyallere ise 3 Eylül 2024 tarihinde müfettiþlere teslim ettiðini anlatan Memiþoðlu, þunlarý kaydetti:

"Tekrar hatýrlayalým, bu organize suç örgütüne yönelik operasyon ne zaman yapýlmýþtý, 26 Nisan 2024. Ve bu operasyon sonucunda 26 Nisan 2024 tarihinde þüpheliler gözaltýna alýndý ve büyük bir bölümü tutuklandý. Dolayýsýyla organize suç örgütü, fiilen 26 Nisan 2024 tarihinde çökertildi. Zaten iddianameye de yansýyan, ihmalli davranýþla kasten adam öldürme suçlarýnýn tamamý da 26 Nisan 2024 tarihi öncesinde gerçekleþmiþti.

Bunlarý neden anlatýyorum? Bakýn birileri, operasyonun üzerinden 6 ay geçtikten sonra, iddianame kamuoyuna yansýdýktan sonra, bütün dijital materyaller ortaya çýktýktan sonra, televizyon ekranlarýna çýkarak sanki biz bu bilgileri baþýndan beri biliyorduk da hiçbir þey yapmamýþýz gibi, alçakça iftiralarda bulunuyorlar. Arkadaþlar, gizli soruþturmanýn safahatý ve iþin doðasý gereði, bunu da kimseyi suçlamak için söylemiyorum, biz bu tape kayýtlarýna ve dijital materyal incelemelerine neredeyse kamuoyuyla eþ zamanlý olarak vakýf olduk."

Tape kayýtlarý ve dijital materyal bulgularýna kadar soruþturmanýn "nitelikli dolandýrýcýlýk" soruþturmasý olduðuna, "ölüme sebebiyet verme" suçunun bu kayýtlarla beraber gündeme geldiðine dikkati çeken Memiþoðlu, kayýtlara ulaþma tarihleri dikkate alýndýðýnda, haberdar olmadýklarý bir konuyu engellemelerinin de mümkün olamayacaðýný vurguladý.

- BEBEK ÖLÜMLERÝYLE ÝLGÝLÝ ÝLLÝYET BAÐI ÝLK KEZ 16 EYLÜL'DE KURULDU

"Bebek ölümlerine raðmen ilgili özel hastanelere iþlem yapýlmadýðý" iddialarýnýn da bulunduðunu aktaran Memiþoðlu, "Daha önce defaatle ifade ettiðimiz gibi, soruþturmanýn baþladýðý 5 Mayýs 2023 ile operasyonun gerçekleþtirildiði 26 Nisan 2024 tarihleri arasýnda gizlilik kararý çerçevesinde yargý mercilerince Bakanlýðýmýza soruþturma içeriðiyle ilgili herhangi bir belge paylaþýmý yapýlmadý." ifadelerini kullandý.

Memiþoðlu, þu ifadeleri kullandý:

"Bebek ölümleriyle örgütün eylemleri arasýnda illiyet baðý olup olmadýðýnýn araþtýrýlmasý, bizden ilk kez 28 Haziran 2024 tarihinde talep ediliyor. Bu bildirim sonrasý ölümlerle çetenin eylemleri arasýnda illiyet baðý araþtýrýlmaya baþlandý. Müfettiþlerimiz olaðanüstü bir gayret ile binlerce sayfadan oluþan belge ve materyalleri inceledi. Alanýnda uzman üç hocamýzdan oluþturulan bilirkiþi heyetince gerekli týbbi inceleme yapýldý. Bilirkiþi tarafýndan hazýrlanan 16 Eylül 2024 tarihli raporda; bebek ölümlerinde þüphelilerin sorumlu olduðu kanaati belirtildi.

Böylece yolsuzluk, usulsüzlük, nitelikli dolandýrýcýlýk baþlýklarý ile devam eden soruþturmada, organize suç örgütünün eylemleri ile bebek ölümleri arasýndaki illiyet baðý ilk defa resmen kurulmuþ oldu. Tarihi bir kez daha dikkatlerinize sunuyorum; 16 Eylül 2024. Bebek ölümleriyle ilgili delillendirmenin yapýldýðý tarih, bu tarihtir. Söz konusu týbbi mütalaa, Büyükçekmece Cumhuriyet Baþsavcýlýðýna gönderildi."

- "AYNI GÜN BU HASTANELER KAPATILDI"

28 Eylül 2024 tarihinde müfettiþ incelemesinin tamamlanarak Teftiþ Kurulu Baþkanlýðýna teslim edildiðini belirten Memiþoðlu, "Teftiþ Kurulu raportörlerince 5 bin sayfalýk soruþturma raporu ve ekleri incelendi; raporun uygulanmasýna dair onay 18 Ekim 2024 tarihinde alýndý. Ýlgili raporda usulsüzlük tespit edilen özel hastanelerin kapatýlmasý önerildi ve ayný gün de bu hastaneler kapatýldý." bilgisini paylaþtý.

Bakan Memiþoðlu, "Þunu herkes bilsin ki ömrüm boyunca her türlü haksýzlýðýn, hukuksuzluðun ve yasadýþýlýðýn karþýnda durmuþ bir hekim olarak, milletimizin vicdanýný yaralayan bu tür suçlarýn iþlenmesinin önlenmesi için gereken tüm tedbirleri aldým, almaya da devam edeceðiz." açýklamasýnda bulundu.

Yeni aile hekimliði yönetmeliðine iliþkin açýklamalarda bulunan Memiþoðlu, Bakanlýk olarak tedavi edici saðlýk hizmeti sunulduðunu ancak önceliðin koruyucu saðlýk hizmeti olmasý gerektiðine inandýklarýný vurguladý.

"Biz hastalýk bakanlýðý deðil Saðlýk Bakanlýðýyýz. Bizim meselemiz saðlýðý yönetmektir." diyen Memiþoðlu, vatandaþlarýn saðlýða eriþtiði ilk kapýnýn aile hekimi olmasýný istediklerini söyledi.

Memiþoðlu, bu nedenle saðlýk hizmetleri sistemi içerisinde aile hekimliðinin daha iþlevsel hale getirilmesinin þart olduðunu, yeni yönetmelikle bunu hedeflediklerini dile getirdi.

Yönetmeliðin, sonuçlarý itibarýyla eþ zamanlý olarak vatandaþlarý da saðlýk çalýþanlarýný da memnun edeceðini belirten Memiþoðlu, þöyle devam etti:

"Türkiye'deki durumu olduðu gibi aktarayým. 1000 kiþiye düþen günlük antibiyotik kullaným miktarý, OECD ortalamasýndan 2,5 kat daha yüksektir. Gereksiz antibiyotik ve ilaç kullanýmý, küresel bir saðlýk sorunu haline gelmiþtir. Saðlýk Bakanlýðý olarak biz de bu duruma müdahale ettik.

Yeni yönetmelik, aile hekimlerinin taný ve tedavisine asla müdahale etmiyor, ilaç yazma özgürlüðünü de ortadan kaldýrmýyor. Burada asýl amaç, akýlcý ilaç uygulamalarýnýn teþvik edilmesidir. Aile hekimlerimiz ilaçlarýný istedikleri gibi yazabilir. Bu noktada yeni yönetmelikte yer alan düzenlemelerle aile hekimlerimizin akýlcý ilaç kullanýmý teþvik edilmektedir. Bunu yaparken kesinlikle bir gelir kaybý ya da mali cezalandýrma planlanmadý. Mevcut nüfusu ve ilaç kullaným durumuna göre, bir önceki döneme göre ayný oraný koruyan ya da daha düþük ilaç kullanýmýný saðlayan aile hekimlerimize, ilave bir teþvik ödemesi taahhüt ediyoruz."

"Vatandaþ aile hekimine baþvurmadan hastaneye giderse, aile hekiminin maaþýnýn kesileceði" yönündeki iddialar üzerine de Memiþoðlu, vatandaþlarýn hastaneye gitmelerinin engellenmediði gibi bu nedenle aile hekimlerinin maaþýnda da kesintiye gidilmediðini söyledi.

Memiþoðlu, "Ýlave bir teþvik getirdik. Aile hekimimize kayýtlý nüfusun, bir önceki döneme göre hastaneye baþvuru oraný düþerse veya ayný kalsa dahi, aile hekimimize ilave bir teþvik ödemesi yapýyoruz." diye konuþtu.

Burada, aile hekimi ile kayýtlý nüfus arasýndaki baðýn güçlendirilmesinin amaçlandýðýný ifade eden Memiþoðlu, "Yeni yönetmelikle, vatandaþlarýmýzýn seçtikleri aile hekimlerine yýlda en az iki kez baþvurmalarýný istememizin temel nedeni de budur. Bu sayede saðlýk sistemi üzerindeki yükün doðru þekilde daðýtýlmasý hedeflenmektedir." dedi.

Bakan Memiþoðlu, aile hekimlerinin teþvik ödemelerine iliþkin de "Aile hekimlerimizin aldýklarý teþvik ödemelerine ilaveten yeni teþvik ödemeleri almalarýna imkan saðlýyoruz. Nitekim 14 bin 800 lira olan toplam teþvik miktarýný 44 bin 648 liraya çýkardýk." açýklamasýnda bulundu.

Aile hekimlerinin alacaðý maaþlarýnýn ne kadar olacaðýna yönelik bir soruyu da Memiþoðlu, "Hekimlerin maaþlarýný toplumsal olarak tartýþma taraftarý deðilim ama 30 bin lira minimum artýþ olduðunu, çalýþanýn çok daha fazla kazanacaðýný ifade ediyorum. Bunu da 15 Aralýk'ta maaþlarýnda göreceðini özellikle söylüyorum." þeklinde yanýtladý.

- "ÞEHÝR HASTANELERÝMÝZÝ BAKANLIK OLARAK TAMAMEN BÝZ YÖNETÝYORUZ"

Þehir hastanelerine iliþkin deðerlendirmelerde bulunan Memiþoðlu, bu hastanelerin kamunun olduðunu vurgulayarak, þunlarý kaydetti:

"Bunlar müteahhit hastaneleri deðil, sadece bazý destekleri onlar veriyor. Çok net söylüyorum, toplam ödeyeceðimiz kullaným bedeli miktarý 27,2 milyar avrodur. Öyle abartýlý bir ücret þu anda yok. Bütçemiz yüzde 39 artarken, þehir hastanelerinin bütçedeki miktarý azalmaya baþladý."

Yurt dýþýna doktor göçü yaþandýðýna dair iddialar konusunda Memiþoðlu, "2024 yýlýnda Bakanlýðýmýzdan 1067 hekimimiz iyi hal belgesi almýþ. 2024 yýlýnda yurt dýþýna giden doktor sayýmýz 206'dýr. Buna karþýlýk 262 doktorumuz geri dönmüþ, yani 206 kiþi gitmiþ, 262 kiþi gelmiþ bizim sistemimize dahil olmuþ." dedi.

Memiþoðlu, yabancý hekimlere kadro açýldýðý iddialarýna yönelik de "2024'te 17 bin 149 kontenjan açmýþýz Türk mezun hekimlerimize, 867 yabancý uyruklu hekime açmýþýz ve onlarýn da çoðu Türk orjinli yabancý. Yani sadece 15 bin 344 kiþi Türk vatandaþý olarak uzmanlýða girmiþ, sadece 258 yabancý uyruklu ihtisasa girmiþ. Yani o sayýnýn sadece yüzde 2'si." bilgisini verdi.

Saðlýk Bakaný Memiþoðlu'nun milletvekillerinin sorularýný yanýtlamasýnýn ardýndan komisyonda, Saðlýk Bakanlýðýnýn yaný sýra Türkiye Hudut ve Sahiller Saðlýk Genel Müdürlüðü, Türkiye Ýlaç ve Týbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Saðlýk Enstitüleri Baþkanlýðý, Uluslararasý Saðlýk Hizmetleri Anonim Þirketinin de bütçeleri kabul edildi.

"Operasyonun adý 'Çürük Elma"

Bakan Memiþoðlu: Türk dünyasý ve dost ülkelerde de önemli rol üstleniyorlar

Bakan Memiþoðlu: Ailemizi güçlendirecek çalýþmalara her türlü desteði vereceðiz

  • Kemal Memiþoðlu
  • tbmm
  • yenidoðan çetesi