Bakan Memiþoðlu'ndan e-Nabýz spekülasyonuna cevap: Ben bile bakan olarak bunu göremem
ABONE OL

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kars'a gelen Memiþoðlu, Vali Ziya Polat'ý valilikteki ziyaretinin ardýndan burada ilgililerle bir süre görüþtü.

Burada gazetecilere açýklama yapan Memiþoðlu, Kars'ta olmaktan son derece mutlu olduðunu, Kars'ta daha iyi nasýl saðlýk hizmeti vermek için çalýþma yaptýklarýný, Kars'ýn çok stratejik bir il ve bölgenin merkezi konumunda bulunduðunu belirtti.

Türkiye'nin saðlýk biliþimi altyapýsýnda dünyaya örnek bir ülke olduðunu vurgulayan Memiþoðlu, bunun en net göstergesinin Kovid-19 dönemindeki baþarý olduðunu anlattý.

E-Nabýz sisteminin Türkiye'de saðlýðýn temelini oluþturduðunu vurgulayan Memiþoðlu, þöyle devam etti:

"Bu sistem özellikle 2014'ten sonra saðlýk sistemimizin bilgi, veri anlamýnda temeli olmuþ durumda. Temel biliþim anlamýnda Türkiye'nin temeli. Esasýnda herkesin veri bankasý. Kiþiye özel þifrelenmiþ durumdadýr. Bir baþkasý, hastanýn kendisi dýþýnda kimse göremez. Özel güvenlikli olarak tutulur. Özel yazýlýmlarla, özel denetlemelerle güvenliði saðlanýr. Özellikle Kovid-19'da takibini saðlamýþ, rüþtünü ispatlamýþ bir sistem. Dünyanýn çok geliþmiþ dediðimiz ülkeleri aþý olduktan sonra günlerce insanlara aþý kartý veremezken biz bu sistem üzerinden kiþiye saniyesinde aþý kartýný ulaþtýrdýk."

Sisteme iliþkin spekülasyonlara aldýrýþ edilmemesini isteyen Memiþoðlu, devletin resmi kurumlarýnda yapýlan açýklamalarýn dikkate alýnmasýný önerdi.

- "BEN BÝLE BAKAN OLARAK BUNU GÖREMEM"

E-Nabýz üzerinden yapýlan spekülasyonlarýn kendisini üzdüðünü ifade eden Memiþoðlu, þunlarý kaydetti:

"Çok net söylüyorum, Türkiye'nin deðerlerine, Türkiye'nin sahip olduðu bu güzel iþe nifak sokarak, fitne, fesat üreterek bunlarý küçümseyerek veya baþka yönlere çekerek, lütfen güven kaybýna sebebiyet vermesinler. Hiçbir verinin baþka bir yere ulaþma þansý e-Nabýz üzerinden yok. Bunu net söylüyorum. Bu konulara itibar edilmemesini istiyorum. Resmi kurumlarýnýn bilgilendirmelerine lütfen güvenilmesini istiyorum. Ben bile bakan olarak bunu göremem."

Memiþoðlu, daha sonra Kars Belediyesi ve ardýndan kent merkezinde esnaf ziyareti yaptý.

e-Nabýz'ýn Katar'a satýldýðý iddialarýna yalanlama