Bakan Özer: 20 binin üzerinde öðrencimiz geri döndü
ABONE OL

Özer, Beþpýnar mesire alanýndaki eðitim kampüsünde AA muhabirine yaptýðý açýklamada, bakanlýk olarak, büyük depremlerin ardýndan hayatý normalleþtirmek için vatandaþlara her türlü desteði saðlarken, diðer taraftan eðitim öðretimi normalleþtirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Okullar kapalý olduðu zamanlarda çadýrlarda, konteynerlerde çocuklarý eðitimle, öðretmenleriyle buluþturmak, psikolojik saðlamlýklarýný güçlendirmek için her türlü desteði verdiklerini anlatan Özer, bu kapsamda yaklaþýk 1 milyon 200 bin öðrenci ve veliye ulaþtýklarýna iþaret etti.

Daha sonra kademeli þekilde depremden etkilenme þiddetine göre illeri üç kategoriye ayýrdýklarýna dikkati çeken Özer, "1 Mart'ta Kilis, Diyarbakýr ve Þanlýurfa'da, 13 Mart'ta Osmaniye, Gaziantep ve Adana'da eðitim öðretime tüm merkez ve ilçelerde baþladýk. 27 Mart'ta da kalan dört ilimizde, Adýyaman, Kahramanmaraþ, Malatya ve Hatay'da bazý ilçelerde eðitim öðretime baþladýk. Valilerimize þartlar olgunlaþtýðý zaman yeni ilçeleri de eðitim öðretime açma yetkisini verdik. Milli Eðitim Bakanlýðý olarak artýk süreci valilerimizin koordinasyonuna býraktýk." diye konuþtu.

Bu süreçlerin içinde en kritik, depremde kaygý düzeyi en yüksek öðrenci grubunun sekizinci sýnýflar, LGS sýnavýna gireceklerle YKS'ye girecek öðrenciler olduðunu vurgulayan Özer, "6 Þubat'tan itibaren çocuklarýmýzý sýnavlara hazýrlayabilmek için özel ihtimam gösteren Ýçiþleri Bakanlýðýmýzýn, AFAD'ýn saðlamýþ olduðu çadýrlarda, konteynerlerde LGS, YKS kurslarý açtýk. Milli Savunma Bakanlýðýmýzla Mehmetçik okullarýnda LGS, YKS kurslarý açtýk. Yine Enerji Bakanlýðýmýzla Ýskenderun'da gemide YKS kursu açtýk. Yeter ki o öðrencilerimiz mümkün olduðu kadar minimum stresle o süreçlere hazýrlanabilsinler istedik. Ýhtiyaç duymuþ olduklarý tüm kaynaklarý, tüm ders kitaplarýný, tüm yardýmcý kitaplarý o çocuklarýmýzýn hizmetine sunduk." ifadelerini kullandý.

Adýyaman'da çocuklarýn LGS sýnavý ile YKS'ye hazýrlanmalarýyla ilgili iþlev gören çadýrlarý ziyaret ettiklerini dile getiren Özer, "Gerçekten müthiþ organizasyon gerçekleþtirilmiþ. Sayýn Valimize, buranýn koordinatör bakaný Ulaþtýrma Bakanýmýza, kýymetli vekilimize, emeði geçen herkese çok teþekkür ediyorum. Öðrencilerle de sohbet edebilme imkanýmýz oldu. Öðrencilerimiz de gerçekten hizmetten çok memnun. Hatta 5 gün eðitim deðil, hafta sonu da gelmeyi talep ettiler. Ýnþallah yarýndan itibaren de o çocuklarýmýzý hafta sonu da buraya taþýyarak bulunduklarý mekanlardan çadýrsa çadýr, konteynerse konteyner, evse ev, ücretsiz olarak taþýyarak sýnavlara hazýrlanmalarýyla ilgili her türlü desteði vereceðiz." deðerlendirmesini yaptý.

- "20 binin üzerinde öðrencimiz geri döndü"

Özer, bu süreçte afetten etkilenen bölgelerde eðitimi normalleþtirirlerse hayatýn normalleþtiðini gördüklerinin altýný çizerek, þunlarý kaydetti:

"Baþlangýçta 10 ilden 71 ile nakiller açmýþtýk. Diðer illere öðrencileri velilerimiz götürülüp nakillerini yaptýrmýþtý. 250 bine ulaþmýþtý nakiller ama eðitim öðretimi artýk 81 ilde, gerekirse mütevazý da olsa okullarý açtýktan sonra nakillerini alan öðrencilerin tekrar nakillerini bölgeye aldýklarýný gördük. Þu anda 20 binin üzerinde öðrencimiz geri döndü. Nakillerini bu illerimize tekrar aldýrarak eðitim öðretimlerine buradan devam ediyorlar. Dolayýsýyla Bakanlýk olarak hýzlý þekilde her þart altýnda ve her yerde eðitime devam mottosuyla bu süreci tüm arkadaþlarýmýzla, tüm sahadaki bakan arkadaþlarýmýzla çok baþarýlý þekilde yönettiðimize inanýyorum. Tabii bu sürecin kahramanlarý öðretmenlerimiz, öðretmenlerimize çok teþekkür ederim. Öðretmenlerimiz ilk günden itibaren Milli Eðitim Bakanlýðýnýn görevlendirmesini beklemedi. Orada bir afet durumu olduðunu gördüðü için herkes sahaya indi. Gece gündüz demeden gerek eðitim, gerek psikolojik destek, gerek malzemelerin tasnifi, gerek insanlara yardým etme, arama kurtarma çalýþmalarýnda büyük fedakarlýkla çalýþtýlar. Tüm öðretmenlerimizle gurur duyuyoruz, tüm öðretmenlerimize minnettarýz. Ýnþallah devlet millet el ele vererek bu süreçleri de hýzlý þekilde atlatacaðýmýza inanýyorum."

Daha sonra depremzede öðrencilerle sohbet eden Bakan Özer, onlarýn sorun ve taleplerini dinledi.

  • Milli Eðitim Bakaný Mahmut Özer
  • Milli Eðitim Bakaný Özer
  • Mahmut Özer