Bakan Özer: Çocuklarýmýzýn eriþemediði kitaplar artýk okullarýnda
ABONE OL

Bakan Özer, Kandilli Kýz Anadolu Lisesi'nde kurulan Prof. Dr. Nabi Avcý Kütüphanesi'nin açýlýþýna katýldý.

Özer, burada yaptýðý konuþmada, eski Milli Eðitim Bakaný Nabi Avcý'nýn, bakanlýðý döneminde çok önemli katkýlar saðladýðýný söyledi.

Özellikle pandemi sürecinde öðrencilerin kullandýðý dijital eðitim platformu EBA'nýn kurucusunun Avcý olduðunu aktaran Özer, kütüphanelerin önemine deðindi.

Özer, bakanlýk olarak geriye dönüp bakýldýðýnda yaptýklarý en güzel hizmetlerden birisinin de tüm okullara kütüphane yapmak olduðunu dile getirerek, "Üç ay gibi kýsa süre içerisinde 16 bin 361 kütüphane yaptýk, 2022'nin sonunda bitirdik ve kütüphanesi olmayan okul, eðitim sistemimizde kalmadý." diye konuþtu.

Ayný zamanda okullardaki kitap ve dijital içerik sayýsýný ciddi bir þekilde arttýrdýklarýna deðinen Özer, "(Kütüphanesiz Okul Kalmayacak) Projeye baþladýðýmýz zaman Türkiye'deki okullardaki kitap sayýsý 28 milyondu, þu anda 118 milyon 40 bin. Eskiden gençlerimizin, çocuklarýmýzýn eriþemediði kitaplar artýk okullarýnda onlarý bekliyor. Onlarýn okumasýný bekliyor." ifadesini kullandý.

Gençlerin, devletini, milletini, kültürünü bilerek, gönül coðrafyasýnýn kültür ikliminde yetiþtiðini vurgulayan Özer, bu dönemde iki olaðanüstü süreçten geçtiklerine dikkati çekti.

Bunlardan birinin Kovid-19 salgýný olduðunu hatýrlatan Özer, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Herkesin canýnýn derdinde olduðu küçük bir kýyamet senaryosu gerçekleþti. Hiç kimse evinden çýkmýyordu, iliþkileri kesmiþti. Sizin öðretmenleriniz, valiliklerin, kaymakamlýklarýn organize etmiþ olduðu vefa gruplarýnda canlarýný hiçe sayarak sahada yardýmlarý ulaþtýrdýlar. O öðretmenlerimiz meslek liselerinde bu ülkenin ihtiyaç duymuþ olduðu maskeyi, dezenfektaný, yüz koruyucuyu ürettiler ve ihtiyaç noktalarýna ulaþtýrdýlar. O süreçte de Ýstanbul'daki üretim yapan okul müdürlerini ziyaret ederken bir okul müdüremiz vardý. Allah uzun ömür versin, kanser hastasý olduðu halde, kendisini korumasý gerektiði halde, okula gelip maske üretimiyle ilgili en büyük fedakarlýðý yapan okullarýmýzdan bir tanesinin yöneticisiydi. 6 Þubat'ta deprem yaþadýk. Ülkemizin daha önce yaþamadýðý ölçekte ve þiddette bir deprem. Oradan 'imdat' çýðlýklarý yükseldiði zaman öðretmenlerimiz, Bakanlýðýn görevlendirmesini beklemeden sahaya indiler, yemek piþirdiler. Günde 2 milyon yemeði vatandaþýmýzla buluþturdular, 1.8 milyon ekmek ürettiler. Çadýr ürettiler, çadýrýn aksamýný ürettiler. Yardýmlarýn tasnifinde bulundular. Malatya'da deprem sürecinde 2 ay kaldým. Tuvalet temizleyen öðretmen gördüm. Eðitimde, eðitimle ilgili her türlü fedakarlýðý gösterdiler."

"AYDA BÝR, ÖÐRENCÝLERLE BÝR ARAYA GELECEÐÝZ"

Prof. Dr. Nabi Avcý ise öðrencilik döneminde okullardaki kütüphanelerden faydalandýðýný kaydetti.

Açýlan kütüphanede öðrencilerle bir araya geleceðini belirten Avcý, "Sayýn Bakanýmýz bana böyle bir müjde verirken dedi ki 'Ama bir þartýmýz var. Orada ayda bir öðrencilerimizle buluþup, kitap ve kültür üzerine sohbetler yapmanýzý bekliyoruz'. Ben de büyük bir memnuniyetle bu vazifeyi o günden itibaren aldým. Bir an önce açýlýþý yapalým da sohbetlerimize baþlayalým diye zaten bekliyordum. Önümüzde yaz tatili baþlýyor ama inþallah önümüzdeki dönemde, Allah saðlýk durumu verirse hep birlikte güzel sohbetler, toplantýlar, öðretmenlerimizle, öðrencilerimizle güzel buluþmalar gerçekleþtiririz." dedi.

Konuþmalarýn ardýndan kurdele kesimi yapýlýrken, Bakan Özer, Avcý'ya el iþlemesi bir hat sanatý eseri hediye etti.

Programa, Üsküdar Belediye Baþkaný Hilmi Türkmen, Ýstanbul Ýl Milli Eðitim Müdürü Levent Yazýcý, öðretmenler ve öðrenciler katýldý.

Açýlýþta, öðrencilerden oluþan koro grubu þarkýlar söyledi.