Bakan Özhaseki: 1000'den fazla þantiyede 110 bin kiþilik bir orduyla evler yapmaya devam ediyoruz
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn Kayseri Cumhuriyet Meydaný'nda düzenlediði miting öncesi halka hitap eden Özhaseki, 22 yýl boyunca Türkiye için çalýþýrken birçok engelle karþýlaþtýklarýný, Cumhuriyet mitingleri, Danýþtay saldýrýsý, parti kapatma davasý, "367" olayý ve Gezi olaylarý, 17-25 garabeti ile çukur eylemleri gibi birçok badirenin atlatýldýðýný söyledi.

Türkiye'de ayak basmadýk yer býrakmadýklarýný kaydeden Özhaseki, "Bizim millet diye bir derdimiz var, bizim bayrak diye bir derdimiz var, bizim ezan diye bir derdimiz var. Bölünmez bütünlük diye bir derdimiz var bizim. Bu yüzden Cumhurbaþkaný'mýzla yol arkadaþlýðý yapýyoruz. Gece, gündüz onunla beraber çalýþmaya devam ediyoruz." diye konuþtu.

6 Þubat'ta yaþanan Kahramanmaraþ merkezli depremlere deðinen Özhaseki, maddi hasarýn 100 milyar dolarýn üzerinde olduðunu, manevi hasarý ölçecek ise henüz bir alet icat edilmediðini ifade etti.

Deprem bölgesinde karþýlaþtýðý manzaralarý anlatan Özhaseki, þöyle konuþtu:

"Geçenlerde Gaziantep Ýslahiye'deyim. Bir kýz kardeþimiz geldi, 'Ben þu evi istiyorum sizden' dedi. 'Kardeþim, kuraya gireceksin, kurada ne çýkarsa bahtýna' dedik. 'Hayýr, ben devletimden bu evi istiyorum' diye ýsrar ediyor. Niye ýsrar ediyorsun diye sorunca, 'Abi, o gece ben eþimi ve üç evladýmý kaybettim. O ev mezarlýða bakýyor. Bana o evi verin ki her gün sabah erkenden kalkacaðým, onlara selam vereceðim, namaz kýlacaðým, dua edeceðim, sonra Fatiha'lar okuyacaðým. Her gün mezarlýða gideceðim' dedi. Hala acý tütüyor. Deprem bölgesinde 307 bin konutun inþaatý devam ediyor. Köylerde iþ yapýyoruz, þehir meydanlarýný yapýyoruz, altyapýlarýný yapýyoruz. 1000'den fazla þantiyede 110 bin kiþilik bir orduyla evler yapmaya devam ediyoruz. 4 bin 333 köyde çelik karkastan köy evleri yapýyoruz ve daðýtmaya da baþladýk. 76 bin civarýnda konutu daðýttýk. Her ay 10-15 bin konut vereceðiz."

Türkiye'nin yerel seçim arifesinde olduðunu belirten Özhaseki, "Bizim muhalefette olduðumuz günlerde, ilk yýllarda bizlere çok zorluk çýkarttýlar. Hiçbir projeme izin vermediler ama 2002'den sonra iktidara biz geldik. Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, ne istersem 'Sen devam et' dedi, Allah ondan razý olsun. Yaptýðým iþlerin hepsinin arkasýnda Cumhurbaþkaný'mýz var. Önde ben gözüküyor olabilirim ama sýrtýmý yasladýðým dað gibi bir insan vardý, o da Recep Tayyip Erdoðan." ifadelerini kullandý.

Mitingde, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Büyükþehir Belediye Baþkaný Memduh Büyükýlýç da konuþma yaptý.