Bakan Özhaseki: 460 civarýnda konut ve iþ yerleri yapýlýyor
ABONE OL

Özhaseki, Mamak ilçesine baðlý Mutlu Mahallesi'nde yapýmý süren kentsel dönüþüm þantiyesini ziyaret ederek, 464 konut, 7 iþ yeri ve bir caminin yer aldýðý projeye iliþkin bilgi aldý.

Ardýndan hak sahipleriyle bir araya gelen Özhaseki, gece gündüz demeden çalýþtýklarýný, yapýlmasý gerekenleri yaptýklarýný, yerelde bütün belediye baþkaný adaylarýnýn eser býrakmaya çalýþtýðýný söyledi.

1994 yýlý öncesinde bambaþka, ideolojik, takýntýlý, sýkýntýlý bir belediyecilik olduðunu dile getiren Özhaseki, 1994'te yola çýktýlarýnda hizmet edeceklerini, gece gündüz demeden çalýþacaklarýný, kimseyi ayýrmayacak ve mazeret üretmeyeceklerini söylediklerini hatýrlattý.

"Asrýn felaketi" olarak adlandýrýlan 6 Þubat'taki Kahramanmaraþ merkezli depremlere deðinen Özhaseki, depremlerde 680 bin evin, 170 binden fazla da dükkanýn yýkýldýðýný bildirdi.

Hasarýn ve acýnýn çok büyük olduðunu ifade eden Özhaseki, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Milyarlarca dolar zarar var. Bu iþin manevi tarafýný ölçecek bir alet daha icat olmadý zaten. Her ocakta emin olun hala gözyaþý tütüyor. Bir taraftan orada gayret ediyoruz, evler yaptýrýyoruz ki 19'unda daðýtacaðýmýz evlerle 75 bin konutu orada vermiþ olacaðýz. 5. aydan itibaren de her ay 10 bin-15 bin konutu vermeye devam edeceðiz. Söz verdiðimiz gibi gece gündüz orada arý gibi çalýþýyoruz."

Bölgede 1000'den fazla þantiye bulunduðunu, 4 bin 333 köy evinin yapýldýðýný söyleyen Özhaseki, her birine þantiye kurduklarýný ve çelikten evler yaptýklarýný belirtti.

"460 CÝVARINDA KONUT VE ÝÞ YERLERÝ YAPILIYOR"

Özhaseki, Mutlu Mahallesi'ndeki kentsel dönüþüm çalýþmalarýna iliþkin de þunlarý söyledi:

"Birinci etapla ilgili 460 civarýnda aþaðýda konut ve iþ yerleri yapýlýyor. Orada 300 kadar hak sahibiyle kardeþlerimiz anlaþmýþlar, sözleþme imzalamýþlar. Biz buranýn ikinci ve üçüncü etabýný devam ettireceðiz. Yoksa iþimiz yarým olur, merak etmeyin. Buradaki ikinci ve üçüncü etabý yapacaðýz ve buradaki vatandaþlarýmýzla da tek tek anlaþarak, ayný þekilde aþaðýdakiler gibi konutlarýný vereceðiz. Ondan hiç endiþeniz olmasýn artýk."

Afet bölgesi diye gösterilen yerdeki vatandaþlarý da bu kapsama alacaklarýný bildiren Özhaseki, ellerindeki devam eden konutlarý verdikleri gibi daha sonra yaptýklarýna da ayný þekilde devam edeceklerini dile getirdi.

"BUNDAN HÝÇ ENDÝÞENÝZ OLMASIN"

Bakan Özhaseki, "Sizler inþallah evlerinize oturuncaya, 'Allah sizden razý olsun' deyinceye kadar bu mahalleden çýkmayacaðýz. Hiç endiþeniz olmasýn. Biz bunun sözünü veriyoruz." dedi.

Çalýþmalarýna birilerinin takoz koymak isteyebileceðini belirten Özhaseki, çalýþmalara dava açtýrýldýðýný ifade etti.

Türkiye'nin deprem ülkesi olduðunu dile getiren Özhaseki, þu anda 500'e yakýn aktif fay hattý olduðuna iþaret etti. Depremin ne zaman olacaðýnýn bilinmeyeceðini söyleyen Özhaseki, bu nedenle bir an önce evlerin yenilenmesi gerektiði vurguladý.

Özhaseki, "Birileri çýkar, mani olmaya çalýþýrlar. Dava açarlar, protestocu gruplar bulurlar, küfrettirirler ama biz iþimizi yapacaðýz, çalýþacaðýz, evlerimizi yenileyeceðiz. Bundan hiç endiþeniz olmasýn." diye konuþtu.

Ziyaretinde Bakan Özhaseki'ye, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ve Cumhur Ýttifaký'nýn Mamak Belediye Baþkan adayý Asým Balcý eþlik etti.