Bakan Özhaseki: Biz gerçek belediyecilik yapýyoruz
ABONE OL

Özhaseki, Çamlýk Millet Bahçesi'ndeki Balýkesir Büyükþehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarý (BALMEK) binasýnýn açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, Balýkesir'de güzel belediyecilik örneklerini gördüklerini söyledi.

Her iþin bir dönüm noktasýnýn olduðunu ve tarihte bunlarýn kolay kolay unutulmadýðýný belirten Özhaseki, "Mesela 1946 yýlý çok partili sisteme geçiþtir. Ýnsanlarýn hür iradelerini ortaya koyduðu, kendi idarecilerini seçtiði bir tarihtir ve siyasal tarihimizde hiç unutulmaz. 1994 yýlý da belediyecilik için bir dönüm noktasýdýr. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz Ýstanbul'da, naçizane ben de Kayseri'de, birçok arkadaþýmýz deðiþik Anadolu vilayetlerinde o tarihte bizler aday olduk." ifadesini kullandý.

Özhaseki, Türkiye'de 1994'e kadar özellikle sol belediyelerin ideolojik, takýntýlý, saplantýlý belediyeciliðine þahit olduklarýný dile getirdi.

O dönem söz konusu belediyelerin yapýlarýna deðinen Özhaseki, þöyle devam etti:

"Ýçerileri adeta bir militan yuvasýydý. Eylemden eyleme koþarlardý. Onlarca þahitliðimiz var. Nihayetinde ben de Cumhuriyet Halk Partililerin olduðu bir dönemden gelerek, 3 dönem onlar yapmýþtý, onlardan belediyeyi teslim aldým. Karþýmýza ilk gelenler alacaklý haciz memurlarýydý. Þehir ikiye bölünmüþtü, mafyalar bölüþmüþtü. Ýhalelere onlar girerdi. Kurtarýlmýþ mahalleler vardý."

"BÝZ SÖZÜMÜZÜN ERÝYÝZ"

Bakan Özhaseki, o yýllarda kimseyi ayýrmadan hizmet etmek için belediye baþkaný adayý olduklarýný bildirdi. Kimseyi ayýrt etmeden belediyecilik hizmetlerini yerine getirdiklerini vurgulayan Özhaseki, þunlarý anlattý:

"Baþta Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz Ýstanbul'da ve bizler dedik ki 'Bizler hizmet edeceðiz. Kimseyi ayýrmayacaðýz. Gece gündüz demeden çalýþacaðýz. Kimsenin ýrkýna, mezhebine, meþrebine asla bakmayacaðýz. Kimsenin partisini sorgulamayacaðýz. Biz deli gibi çalýþacaðýz ve hizmet edeceðiz.' Sözümüzle durduk. Her tarafta çalýþtýk. Bunun içindir ki yýllardýr insanlar bize teveccüh ediyorlar. Bize oy veriyorlar. Kimse bizim boyumuza bosumuza, kara kaþýmýza, kara gözümüze hayran falan deðil. Bizden daha uzun boylular da var. Daha yakýþýklý insanlar da var. Daha zengin insanlar da var ama biz sözümüzün eriyiz. Çok þükür ne dersek yapýyoruz. Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz baþýmýzda, onun yol arkadaþlarý olarak bizler de 22 yýldýr hem genel idarede hem de yerel yönetimlerde Allah'a þükür ne söz vermiþsek yaptýk."

Özhaseki, hizmet belediyeciliði kavramýný ön plana çýkararak hizmet ettiklerini belirtti.

Þehirlerin altyapýsýný, üstyapýsýný baþtan sona imar ve ihya ettiklerini kaydeden Özhaseki, "Ýktidar olduktan sonra 'marka þehirler' dedik, þehirlerin eli yüzü açýða çýkmaya baþladý. Devasa projelerle, iktidardan da güç alarak sýrtýmýzý yaslayarak bütün millete hizmet ettik. Sonra Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz 'gönül belediyeciliði' dedi. En güzel örneðini Yücel Baþkan yapýyor zaten, söylememe gerek yok. O herkesin gönlünü alýyor, ihtiyarlarýn elini öpüyor, küçüklerin gözlerinden öpüyor, gece gündüz çalýþýyor. Allah razý olsun. Emin olun Türkiye'nin hiç görmediði belediyeciliði bizler yaptýk."

"BÝZ GERÇEK BELEDÝYECÝLÝK YAPIYORUZ"

Sanat ve meslek kurslarýnýn da AK Parti belediyeleri döneminde baþladýðýný hatýrlatan Özhaseki, her dönemde belediyeciliðe yeni iþler ekleyerek devam ettiklerini aktardý.

Bu süreçte kendilerini zorlayan bir rakibin de olmadýðýný vurgulayan Özhaseki, sözlerini þöyle tamamladý:

"Biz kendi kendimize o dönemde ne lazýmsa onu yaparak geldik. Günümüzde bir baþka belediyecilik baþladý. Ankara'da, Ýstanbul'da bunu görüyoruz. Hiçbir þey yapmadan yapýyormuþ gibi gösterme sanatý. Bu da gerçekten illüzyon isteyen bir iþ. Ajanslara milyonlar vereceksiniz, sonra dönüp diyeceksiniz ki; 'Beni parlatýn. Beni çok çalýþýyor gibi gösterin. Ben tatil yapacaðým, gezeceðim ama siz beni deli gibi iþ hastasý gösterin. Beni baþarýlý gösterin.' Sosyal medyadaki tuttuðunuz fenomenlerin sahte hesaplarýyla binlerce insan sizi TT yapacak. Siz çalýþmayacaksýnýz ama iþ yapmayacaksýnýz. Fakat sosyal medyada sizi iþ yapýyor gibi gösterecekler. Buna algý operasyonu diyorlar. Son dönemde de böyle bir moda çýktý. Biz bunlardan anlamýyoruz. Biz oraya milyonlar da veremeyiz. Çünkü o para milletin parasý. Kendi ceplerinden vermiyorlar. Bunun bir hesabý var. Yarýn bir gün biri sizden sorar bunu. Biz gerçek belediyecilik yapýyoruz. Ýþte þimdi yaptýðýmýz gibi. Ýnþallah bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceðiz."

Açýlýþa, Balýkesir Valisi Ýsmail Ustaoðlu, milletvekilleri, Büyükþehir Belediye Baþkaný Yücel Yýlmaz, AK Parti Ýl Baþkaný Mehmet Aydemir, kurum amirleri ve vatandaþlar katýldý.

Programdan önce Bakan Özhaseki ve protokol üyeleri tarafýndan Minia Balýkesir'in açýlýþý yapýldý. Protokol üyeleri, açýlýþýn ardýndan Balýkesir'in öne çýkan yapýlarýnýn minyatürlerini gezdi.